Η Παρί Σεν Ζερμέν καλείται να βρει λύση για την ζημιά των 370 εκατ. ευρώ!

Κιλιάν Εμπαπέ & Λιονέλ Μέσι

i

Κιλιάν Εμπαπέ & Λιονέλ Μέσι/©Photo by Tim Clayton/Corbis via Getty Images/Ideal Images

Η Παρί Σεν Ζερμέν καλείται να βρει λύση για την ζημιά των 370 εκατ. ευρώ!

Κώστας Τόπας 12:37 - 25.04.2023

Το DNCG, το όργανο που ρυθμίζει τον οικονομικό έλεγχο στη Γαλλία, αποκαλύπτει ότι η Παρί Σεν Ζερμέν είχε ζημιά περίπου 370 εκατομμύρια ευρώ την περασμένη σεζόν.

Οι δαπάνες χωρίς δισταγμό έχουν τις συνέπειές τους. Μια έκθεση της DNCG (Εθνική Διεύθυνση Ελέγχου Διοίκησης), του οργάνου που ρυθμίζει τον οικονομικό έλεγχο στη Γαλλία, αποκαλύπτει ότι η Παρί άφησε ζημιές 368 εκατομμυρίων ευρώ την περασμένη σεζόν, η οποία διαρκεί από την 1η Ιουλίου 2021 έως τις 30 Ιουνίου 2022. Κάποια στοιχεία που ειδοποίησαν αμέσως την UEFA, η οποία έχει ήδη επιβάλει κυρώσεις στην παριζιάνικη ομάδα και προειδοποίησε ότι η τιμωρία θα προχωρήσει περισσότερο εάν δεν ισοσκελίσουν τους λογαριασμούς τους.

Το καλοκαίρι του 2021, η Παρί υπέγραψε τους Ντοναρούμα, Σέρχιο Ράμος, Ασράφ Χακίμι και Λιονέλ Μέσι. Παίκτες που εκτόξευσαν τους μισθούς της γαλλικής ομάδας στα 729 εκατομμύρια ευρώ. Μια χρονιά που επενδύθηκαν στην αγορά 181 εκατ. ευρώ, μεταξύ των οποίων πρέπει να περιλαμβάνονται και τα 35 που έπρεπε να πληρώσει ο σύλλογος της πρωτεύουσας στη Μονακό για την ανανέωση του Κιλιάν Εμπαπέ . Οπως επίσης, άλλα 40 εκατ. ευρώ πήγαν στα χέρια πρακτόρων και μεσαζόντων.

Το ρεπορτάζ που αναδεικνύει τα κόκκινα νούμερα της PSG/ DNCG

Παρά το γεγονός ότι η Παρί πρόσθεσε οφέλη ύψους 700 εκατομμυρίων ευρώ, η DNCG έχει ήδη ειδοποιήσει τον σύλλογο, ο οποίος υπέγραψε τη χειρότερη λογιστική του χρονιά πριν από λίγους μήνες. Ο Αλ Κελαϊφί δικαιολογεί αυτό το αρνητικό αποτέλεσμα λόγω των επιπτώσεων της πανδημίας, αν και το υποκείμενο πρόβλημα προχωρά πολύ περισσότερο. Οι μισθοί διπλασιάστηκαν από τη μια σεζόν στην άλλη και ο Λουίς Κάμπος πρέπει να ενεργήσει ανάλογα στην επόμενη μεταγραφική αγορά για να αποφύγει μια σκληρή κύρωση από την UEFA.

Μεταξύ των λύσεων, η Παρί θα προσπαθήσει το προσεχές καλοκαίρι να εξαργυρώσει τους παίκτες που έφυγαν την περασμένη σεζόν ως δανεικοί. Ντιαλό, Βαϊνάλντουμ, Παρέδες και Ικάρντι είναι μερικά από τα ονόματα με τα οποία προορίζεται να αντισταθμίσει το τεράστιο έλλειμμα ενός συλλόγου που βρίσκεται σε... οικονομική κρίση.