Λουίς Ενρίκε: «Είμαι πολύ χαρούμενος που έχω ένα παίκτη παγκόσμιας κλάσης όπως ο Κιλιάν»

Κιλιάν Εμπαπέ

i

© photo by Tim Clayton - Corbis / Getty Images / Ideal Images

Λουίς Ενρίκε: «Είμαι πολύ χαρούμενος που έχω ένα παίκτη παγκόσμιας κλάσης όπως ο Κιλιάν»

Ιάσονας Τσίλης 15:08 - 18.08.2023 / Ανανεώθηκε: 16:31 - 18.08.2023

Το εγκώμιο του Κιλιάν Εμπαπέ έπλεξε ο προπονητής της Παρί, Λουίς Ενρίκε, μετά την επιστροφή του Γάλλου στις προπονήσεις της ομάδας.

Μετά από ένα σίριαλ μηνών, ο Κιλιάν Εμπαπέ αποφάσισε τελικά, να μείνει και φέτος στην Παρί Σεν Ζερμέν.

Ο Γάλλος παγκόσμιος πρωταθλητής, είχε εκφράσει έντονα την επιθυμία του να αποχωρήσει απ' το σύλλογο. Μάλιστα, οι ιθύνοντες της Παρί του είχαν ξεκαθαρίσει ότι είναι εκτός ομάδας και με δική τους εντολή έμεινε εκτός προπονήσεων. 

Οι πρωταθλητές Γαλλίας δέχθηκαν πολλές προτάσεις από αρκετές ομάδες για τον Εμπαπέ, τελικά όμως τις απέρριψαν όλες. Η Αλ Χιλάλ επιθυμούσε διακαώς την απόκτηση του και έφτασε στο σημείο να καταθέσει πρόταση 700 εκατομμυρίων ευρώ.

 Ενδιαφέρον για τον παίκτη είχαν δηλώσει επίσης Λίβερπουλ και Τσέλσι, οι οποίες τον ήθελαν δανεικό για ένα χρόνο, ποντάροντας στη βιασύνη της Παρί Σεν Ζερμέν να τον πουλήσει φέτος ώστε να μην αποχωρήσει του χρόνο ως ελεύθερος. Φυσικά, καραδοκούσε και η Ρεάλ Μαδρίτης, η οποία κάθε καλοκαίρι επιθυμεί την απόκτηση του Εμπαπέ, χωρίς όμως να υπάρχει αποτέλεσμα, παρόλο που αποτελεί και όνειρο του ίδιου να αγωνιστεί για τη «βασίλισσα».

Τελικά, ο Κιλιάν Εμπαπέ και ο γαλλικός σύλλογος αφού συζήτησαν τις πιθανές επιλογές, κατέληξαν ότι θα ήταν καλύτερο και για τις δύο πλευρές να συνεχίσουν τη συνεργασία τους, έστω για τη φετινή σεζόν.

Έτσι, ο Γάλλος επέστρεψε στις προπονήσεις της ομάδας, με τον Λουίς Ενρίκε να μην μπορεί να κρύψει τη χαρά του, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Ο Εμπαπέ είναι σε τέλεια κατάσταση απ' ότι είδα στην προπόνηση. Δείχνει μεγάλη επιθυμία και είναι σε πολύ καλή ψυχολογική κατάσταση. Είμαι πολύ χαρούμενος που έχω ένα παίκτη παγκόσμιας κλάσης όπως ο Κιλιάν».