Κινήσεις ουσίας και όχι εντυπωσιασμού: Η αλλαγή φιλοσοφίας της Παρί στις μεταγραφές για να φτιάξει μια κανονική ομάδα

Παρί Σεν Ζερμέν

i

©printscreen

Κινήσεις ουσίας και όχι εντυπωσιασμού: Η αλλαγή φιλοσοφίας της Παρί στις μεταγραφές για να φτιάξει μια κανονική ομάδα

Η φετινή σεζόν ξεκίνησε και βρίσκει την Παρί ανανεωμένη, αλλά και διαφοροποιημένη σε σχέση με την ομάδα που είχαμε συνηθίσει τουλάχιστον την προηγούμενη πενταετία. Αυτό δείχνουν και οι μεταγραφές που έχει κάνει, αλλά και η στάση της απέναντι στους μεγάλους αστέρες της.

Η φετινή μεταγραφική περίοδος έχει ξεχωρίσει κυρίως λόγω της «εμφάνισης» των Αράβων, που έχουν ενταχθεί με τέτοιο τρόπο στο μεταγραφικό παζάρι, που έχουν πείσει πολλούς πρωτοκλασάτους παίκτες των ευρωπαϊκών γηπέδων να μετακομίσουν στο πρωτάθλημα τους. Μέσα σε αυτόν τον «χαμό», η Παρί είναι μια από τις ομάδες που για πρώτη φορά, άφησε πίσω τη λογική της απόκτησης των κορυφαίων ονομάτων και έβαλε ως προτεραιότητα την έξυπνη επιλογή παικτών.

Φυσικά, αυτό δεν σημαίνει ότι η Παρί σταμάτησε να δίνει τα υπέρογκα ποσά του παρελθόντος. Ίσα ίσα, το φετινό καλοκαίρι, έχει δαπανήσει ένα ποσό που αγγίζει τα 350 εκατομμύρια ευρώ για τις νέες της προσθήκες. Τελευταία κίνηση, αυτή του Κολό Μουανί από την Άινταχτ, λίγο πριν τη λήξη της μεταγραφικής περιόδου και μάλιστα με το ποσό των 95 εκατομμυρίων ευρώ.

Αγόρασε από την Σπόρτινγκ Λισαβώνας τον 22χρονο Ουγκάρτε με 60 εκατομμύρια, τον Ντεμπελέ από την Μπαρτσελόνα με 50 εκατομμύρια και με 45 εκατομμύρια τον αμυντικό της Μπάγερν, Λούκας Ερναντέζ. Ασφαλώς πραγματοποίησε και άλλες ηχηρές μεταγραφές, όπως του Γκονσάλο Ράμο, κλείνοντας παράλληλα και εξαιρετικές συμφωνίες, αφού απέκτησε ως ελεύθερους, τους Σκρίνιαρ και Ασένσιο.

Η Παρί όμως φαίνεται πως έχει αλλάξει πλέον την νοοτροπία της, αφού δεν στάθηκε εμπόδιο στην αποχώρηση έμπειρων παικτών της. Παραχώρησε τον Νεϊμάρ στην Αλ Χιλάλ, έναντι 90 εκατομμυρίων ευρώ και άφησε ελεύθερους δύο «θρύλους» του παγκοσμίου ποδοσφαίρου, τον Λιονέλ Μέσι και τον Σέρχιο Ράμος

Η έλευση του Λουίς Ενρίκε στο Παρίσι φαίνεται πως σηματοδοτεί μια νέα εποχή για τους πρωταθλητές Γαλλίας, που παρότι αυτό δεν εγγυάται την επιτυχία, δημιουργεί ένα έξτρα ενδιαφέρον στο ποδοσφαιρικό project της Παρί Σεν Ζερμέν της σεζόν 2023-2024.