Η επέκταση της συνεργασίας Εμπαπέ - Παρί, ίσως βλάψει και τις δύο πλευρές

Νασέρ Αλ Κελαϊφί & Κιλιάν Εμπαπέ

i

©Photo by Antonio Borga/Eurasia Sport Images/Getty Images/Ideal Images

Η επέκταση της συνεργασίας Εμπαπέ - Παρί, ίσως βλάψει και τις δύο πλευρές

Ιάσονας Τσίλης 12:23 - 01.09.2023 / Ανανεώθηκε: 11:40 - 03.09.2023

Ο Κιλιάν Εμπαπέ θα παραμείνει, όπως όλα δείχνουν στην Παρί Σεν Ζερμέν, για τουλάχιστον μια ακόμη χρονιά. Η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί όμως, ενδέχεται να προκαλέσει προβλήματα και στον παίκτη και στον σύλλογο.

Το σήριαλ του φετινού καλοκαιριού, ήταν αδιαμφισβήτητα το ζήτημα παραμονής ή όχι, του Κιλιάν Εμπαπέ στην Παρί Σεν Ζερμέν.

Ο Γάλλος διεθνής, είχε δηλώσει ότι ήθελε να αποχωρήσει από την ομάδα και οι ιθύνοντες των πρωταθλητών Γαλλίας είχαν δώσει εντολή να μείνει εκτός προπονήσεων, κάτι που έγινε και πράξη.

Η Παρί είχε αποφασίσει να πουλήσει τον μεγάλο της αστέρα, προκειμένου μεταξύ άλλων, να μη τον χάσει ως ελεύθερο το καλοκαίρι του 2024. Οι μνηστήρες ήταν αρκετοί, με σημαντικότερη την Αλ Χιλάλ, η οποία προσέφερε μυθικά ποσά σε παίκτη και ομάδα, όμως δεν επετεύχθη συμφωνία.

Έπειτα, Τσέλσι και Λίβερπουλ μπήκαν στο παιχνίδι της απόκτησης του 24χρονου, ζητώντας μονοετή δανεισμό του, χωρίς αποτέλεσμα όμως.

Η Ρεάλ Μαδρίτης καραδοκούσε πάντοτε και ο Εμπαπέ έφτασε μια ανάσα από τη «βασίλισσα» και φέτος. Είναι γεγονός ότι κάθε καλοκαίρι, εδώ και τρία με τέσσερα χρόνια ακούγεται ότι ο Γάλλος θα συνεχίσει την καριέρα του στη Ρεάλ και πως είναι... σχεδόν κλεισμένη η μεταγραφή του, ωστόσο πάντα με κάποιο μαγικό τρόπο χαλάει το deal, παρόλο που όλοι γνωρίζουν, ότι είναι όνειρο του Γάλλου να αγωνιστεί για λογαριασμό των «μερένγκες».

Ο Εμπαπέ στην Παρί, εδώ και μερικά χρόνια, ουσιαστικά κάνει απόλυτο κουμάντο. Έχει λόγο στις μεταγραφές, στον τρόπο με τον οποίο αγωνίζεται η ομάδα και στους παίκτες που απαρτίζουν τη βασική ενδεκάδα. Ο Αλ Κελαϊφί προκειμένου να τον κρατάει ευχαριστημένο και μακριά από τις σειρήνες της Μαδρίτης, του έχει δώσει τον απόλυτο έλεγχο της ομάδας.

Αν σκεφτούμε κιόλας, ότι κάτι τέτοιο έγινε με τους Μέσι και Νεϊμάρ να βρίσκονται στην ομάδα, άραγε τι άλλο πρόκειται να συμβεί τώρα που αμφότεροι αποχώρησαν από το σύλλογο και ο πρώην Παγκόσμιος Πρωταθλητής δεν έχει κάποιον έστω να τον... κοντρολάρει ως ένα βαθμό;

Ο Αλ Κελαϊφί προσπάθησε με νύχια και με δόντια να τον κρατήσει και τα κατάφερε. Η χαρά του προέδρου του Γαλλικού συλλόγου φάνηκε και στις δηλώσεις του. Είναι όμως αυτή η κίνηση ένα βήμα μπροστά για την ομάδα και τον παίκτη;

Αποτελεί μεγάλο ερωτηματικό κατά πόσο μπορεί να λειτουργήσει αυτή η συνεργασία. Από τη μία η Παρί, διαθέτει έναν ποδοσφαιριστή ο οποίος ουσιαστικά έχει τάσεις φυγής θέλει να παίζει για τη Ρεάλ Μαδρίτης και για να τον κρατήσει, έχει δημιουργήσει ένα δυσλειτουργικό μοντέλο ομάδας.

Οι ίδιοι οι συμπαίκτες του μάλιστα, τον αντιμετωπίζουν ως ξένο σώμα και δεν χάρηκαν καθόλου με την παραμονή του στο σύλλογο. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε, το γεγονός ότι δεν πήρε καμία ψήφο, πλην της δικής του, στην ψηφοφορία για τον αρχηγό της ομάδας. Οι φίλαθλοι της Παρί, κινούνται στο ίδιο μήκος κύματος, αφού έχουν εξοργιστεί με τη στάση του και θα έχουν τα μάτια τους στραμμένα πάνω του, περιμένοντας το παραμικρό του ατόπημα. Ο μοναδικός άνθρωπος που ήθελε να παραμείνει ο ο Γάλλος αστέρας, ήταν ο Αλ Κελαϊφί.

 Από την άλλη ο ίδιος ο Εμπαπέ, αγωνίζεται κάπου που δεν είναι χαρούμενος, σκεπτόμενος ήδη τα μελλοντικά του σχέδια και έχει χάσει κάθε σεβασμό για το σύλλογο, ο οποίος του έχει δώσει το ελεύθερο να κάνει ότι θέλει στην ομάδα. Κάτι τέτοιο, ενδέχεται να τον βλάψει ακόμα και στον επόμενο σταθμό της καριέρας του, έχοντας μάθει να λειτουργεί υπό αυτές τις συνθήκες. Μένει να φανεί στην πράξη, αν θα μπορέσει να έχει αποτέλεσμα αυτή η... ύστατη προσπάθεια συνεργασίας των δύο πλευρών...