Η UEFA έβαλε «φρένο» στη συμμετοχή ομάδων από τη Σαουδική Αραβία στο Champions League

Αλεξάντερ Τσέφεριν

i

© Intime

Η UEFA έβαλε «φρένο» στη συμμετοχή ομάδων από τη Σαουδική Αραβία στο Champions League

Το τελευταίο χρονικό διάστημα είχε ακουστεί αρκετά έντονα το σενάριο να πάρουν μέρος στο Champions League ομάδες από τη Σαουδική Αραβία, ωστόσο ο πρόεδρος της UEFA Αλεξάντερ Τσέφεριν θέλησε να βάλει «φρένο» σε αυτές τις φήμες.

Τους τελευταίους μήνες, το πρωτάθλημα της Σαουδικής Αραβίας βρίσκεται στο επίκεντρο της ποδοσφαιρικής επικαιρότητας λόγω των μεταγραφικών εξελίξεων. Αρκετοί σούπερ σταρ όπως ο Μπενζεμά, ο Μαχρέζ, ο Φιρμίνο, ο Νεϊμάρ, ο Μανέ, ο Καντέ και φυσικά ο Κριστιάνο Ρονάλντο ο οποίος έκανε την... αρχή, επέλεξαν να αλλάξουν πολιτείες και να γνωρίσουν από κοντά έναν εντελώς διαφορετικό ποδοσφαιρικό πολιτισμό.

Όπως είναι λογικό, τη δεδομένη χρονική στιγμή το πρωτάθλημα της Σαουδικής Αραβίας βρίσκεται στο πικ του, ωστόσο το τελευταίο χρονικό διάστημα ακούστηκε πολύ έντονα πως η ομοσπονδία της χώρας είναι έτοιμη για το επόμενο βήμα. Σύμφωνα με τη Marca και διάφορα ιταλικά Μέσα, οι Σαουδάραβες σκόπευαν να λάβουν μέρος στην ανανεωμένη έκδοση του Champions League και αναζητούσαν τον τρόπο.

Για την ακρίβεια, η ποδοσφαιρική ομοσπονδία σκέφτηκε να ζητήσει από την UEFA μία «wild card» για την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση της επόμενης σεζόν, όπου και οι ομάδες στη φάση των ομίλων της διοργάνωσης θα αυξηθούν σε 36. Πιο αναλυτικά, η «wild card» θα αφορούσε τον πρωταθλητή της Σαουδικής Αραβίας, με σκοπό να δίνεται έτσι ένα έξτρα κίνητρο στις ομάδες που θα διεκδικήσουν τον τίτλο.

Όπως όλα δείχνουν, κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να πραγματοποιηθεί καθώς ο πρόεδρος της UEFA έβαλε «φρένο». Πριν λίγες ώρες, ο πρόεδρος της UEFA Αλεξάντερ Τσέφεριν, παραχώρησε συνέντευξη στη «L'Equipe» και με τα λεγόμενά του έκλεισε την πόρτα στις ομάδες της Σαουδικής Αραβίας.

«Ένα ΜΜΕ μίλησε για αυτό χωρίς καν να μας ρωτήσει. Μόνο ευρωπαϊκοί σύλλογοι μπορούν να συμμετέχουν στο Champions League, στο Europa League ή στο Europa Conference League», δήλωσε αρχικά.

Για την ανάπτυξη της Σαουδικής Αραβίας και τη σύγκριση με την Κίνα: «Δεν είναι κίνδυνος. Είδαμε μια παρόμοια προσέγγιση στην Κίνα, η οποία αγόρασε παίκτες στο τέλος της καριέρας τους προσφέροντάς τους πολλά. Δεν είναι σωστό να το κάνουν, θα πρέπει να δουλέψουν στην εκπαίδευση παικτών και προπονητών, αλλά δεν είναι αυτό το πρόβλημά μου».