Απίστευτοι ύμνοι Γκουαρδιόλα για αντίπαλο προπονητή: «Προσέξτε τι θα σας πω... Είναι από τους πιο επιδραστικούς στο ποδόσφαιρο τα τελευταία 20 χρόνια»

Πεπ Γκουαρδιόλα

i

©Photo by Craig Mercer/MB Media/Getty Images/Ideal Images

Απίστευτοι ύμνοι Γκουαρδιόλα για αντίπαλο προπονητή: «Προσέξτε τι θα σας πω... Είναι από τους πιο επιδραστικούς στο ποδόσφαιρο τα τελευταία 20 χρόνια»

Κώστας Τσιακλής 17:02 - 23.05.2023 / Ανανεώθηκε: 17:02 - 23.05.2023

Ο Πεπ Γκουαρδιόλα μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον προπονητή της Μπράιτον, Ρομπέρτο Ντε Τσέρμπι, χαρακτηρίζοντας τον μάλιστα ως ένα από τους πιο επιδραστικούς τεχνικούς των τελευταίων 20 ετών.

Η Μάντσεστερ Σίτι αντιμετωπίζει τη Μπράιτον σε εξ αναβολής παιχνίδι για την Premier League και αυτό το γεγονός έδωσε την ευκαιρία στον  Πεπ Γκουαρδιόλα να μιλήσει με τα καλύτερα λόγια τόσο για τους «γλάρους», όσο και για τον προπονητή τους, Ρομπέρτο Ντε Τσέρμπι.

Μάλιστα ο τεχνικός της Μάντσεστερ Σίτι δεν δίστασε να χαρακτηρίσει τη Μπράιτον ως την καλύτερη ομάδα στον κόσμο, όσο αφορά στο κομμάτι της κυκλοφορίας της μπάλας και στην κίνηση χωρίς αυτή. Επιπλέον Καταλανός ανέφερε πως ο Ρομπέρτο Ντε Τσέρμπι είναι ένας από τους πιο επιδραστικούς προπονητές της τελευταίας εικοσαετίας.

«Κλείνει» τον Σλοτ της Φέγενορντ η Τότεναμ - Σε διαπραγματεύσεις με την ολλανδική ομάδα βρίσκεται η ατζέντης του
PREMIER LEAGUE

16:32 - 23.05.2023

«Κλείνει» τον Σλοτ της Φέγενορντ η Τότεναμ - Σε διαπραγματεύσεις με την ολλανδική ομάδα βρίσκεται η ατζέντης του

Ο Άρνε Σλοτ φαίνεται πως είναι ο εκλεκτός για την τεχνική ηγεσία της Τότεναμ. Σε διαπραγματεύσεις με τη διοίκηση της Φέγενορντ για τη λύση του συμβολαίου του βρίσκεται η ατζέντης του Ολλανδού τεχνικού.

Συγκεκριμένα ο Πεπ Γκουαρδιόλα δήλωσε τα εξής: «Δώστε προσοχή σε αυτό που πρόκειται να πω γιατί είμαι πεπεισμένος σε αυτό που λέω ότι (ο Ρομπέρτο Ντε Τσέρμπι) είναι ένας από τους προπονητές με τη μεγαλύτερη επιδραστικότητα τα τελευταία 20 χρόνια. Η Μπράιτον αξίζει τα κομπλιμέντα και την επιτυχία.

Η Μπράιτον είναι μάστερ στο να πασάρει την μπάλα όταν οι άνδρες είναι ελεύθεροι και στην ιδέα της κίνησης την κατάλληλη στιγμή. Αυτή είναι η καλύτερη ομάδα στον κόσμο, η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ομάδα».

Η Μπράιτον είναι μια από τις πιο ευχάριστες εκπλήξεις τη φετινή σεζόν στο αγγλικό πρωτάθλημα και όλοι οι προπονητές μιλάνε με τα καλύτερα λόγια για αυτήν. Άλλωστε πρόκειται για μια ομάδα με επιθετικό προσανατολισμό που επιλέγει να παίξει ανοικτά απέναντι σε οποιονδήποτε αντίπαλο.

Ο Ρομπέρτο Ντε Τσέρμπι ανέλαβε τους «γλάρους» τον περασμένο Σεπτέμβριο, όταν ο Γκρέιαμ Πότερ αποχώρησε για λογαριασμό της Τσέλσι. Ο Ιταλός προπονητής συνέχισε το έργο του Άγγλου και οδήγησε την ομάδα στην έξοδο στην Ευρώπη για πρώτη φορά στην ιστορία της. Αυτό που απομένει να δούμε είναι κατά πόσο η Μπράιτον θα αγωνιστεί στο Europa League ή στο Conference League.

Ο Ντε Τσέρμπι είχε την ευθύνη της ομάδας σε 37 αναμετρήσεις σε όλες τις διοργανώσεις και έχει απολογισμό 19 νίκες, 6 ισοπαλίες και 12 ήττες. Αξίζει να σημειωθεί ότι σε αυτό το διάστημα η Μπράιτον σημείωσε 84 τέρματα ενώ δέχτηκε 59. Τέλος, ένα άλλο σημαντικό επίτευγμα του Ιταλού ήταν η πορεία της ομάδας μέχρι τα ημιτελικά του FA Cup, όπου έχασε στη διαδικασία των πέναλτι από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.