Αυτό είναι το μεγάλο μυστικό της επιτυχίας του Γκουαρδιόλα!

Πεπ Γκουαρδιόλα

i

©Printscreen

Αυτό είναι το μεγάλο μυστικό της επιτυχίας του Γκουαρδιόλα!

Ιάσονας Τσίλης 18:11 - 07.11.2023 / Ανανεώθηκε: 18:12 - 07.11.2023

Ο Πεπ Γκουαρδιόλα ρωτήθηκε για το πως και δεν έχει απολυθεί ποτέ στην προπονητική του καριέρα. Και η απάντηση που έδωσε ήταν πολύ έξυπνη...

Την περασμένη σεζόν ο Πεπ Γκουαρδιόλα οδήγησε τη Μάντσεστερ Σίτι σε ένα ιστορικό τρεμπλ, με την κατάκτηση της Premier League, του FA Cup και του πρώτου Champions League στην ιστορία του συλλόγου. Και φυσικά, αν υπήρχαν πολλοί που θεωρούσαν τον Ισπανό τον κορυφαίο προπονητή όλων των εποχών, πλέον έγιναν περισσότεροι.

Κατά τη διάρκεια της περσινής εξαιρετικής σεζόν (2022/23), ο Γκουαρδιόλα ρωτήθηκε για το πως και δεν έχει απολυθεί ποτέ από καμία ομάδα κατά τη διάρκεια της προπονητικής του καριέρας. Και ανέφερε το... μυστικό του.

«Θα σου πω το μυστικό, κερδίζουμε παιχνίδια. Αν δεν κερδίζαμε παιχνίδια, θα με απέλυαν. Δεν είναι επειδή τα μαλλιά μου είναι καλύτερα από τα άλλα. Δεν με απολύουν επειδή κερδίζουμε πολλά παιχνίδια», ανέφερε αρχικά και στη συνέχεια πρόσθεσε:

«Σε αυτή τη χώρα, όταν ήμουν νεότερος, υπήρχε πάντα η παράδοση να κρατούν τους προπονητές. Αυτό που συμβαίνει σήμερα είναι διαφορετικό. Υπάρχει μεγάλη πίεση για όλους. Μερικές φορές λειτουργεί, μερικές φορές όχι. Είναι αυτό που είναι, πρέπει να προσαρμοστείς».

Αυτή τη σεζόν η Μάντσεστερ Σίτι έχει ένα καλό ξεκίνημα στη σεζόν αφού ανέβηκε ξανά στην κορυφή της Premier League μετά τη νίκη της με 6-1 επί της Μπόρνμουθ το απόγευμα του Σαββάτου (4/11), ενώ και στο Champions League τα πάει περίφημα, ούσα μόνη πρώτη στον όμιλο της με 3/3.