Ο Πεπ είναι «πεινασμένος» για το δεύτερο Champions League που «θα είναι και πιο εύκολο»

Πεπ Γκουαρδιόλα

i

©Intime

Ο Πεπ είναι «πεινασμένος» για το δεύτερο Champions League που «θα είναι και πιο εύκολο»

Sportal newsroom 18:15 - 18.09.2023 / Ανανεώθηκε: 18:16 - 18.09.2023

Ο Πεπ Γκουαρδιόλα σε δηλώσεις που έκανε πριν τον αγώνα με τον Ερυθρό Αστέρα υποστήριξε πως η κατάκτηση του δεύτερου Champions League θα είναι πιο εύκολη υπόθεση από αυτήν του πρώτου.

Η Μάντσεστερ Σίτι κοντράρεται αύριο (19/9) με τον Ερυθρό Αστέρα για την πρεμιέρα του Champions League της περιόδου 2023/2024 και ο Πεπ Γκουαρντιόλα στη συνέντευξη τύπου πριν την αναμέτρηση με τους πρωταθλητές Σερβίας δήλωσε μεταξύ άλλων πως η κατάκτηση ενός δεύτερου Champions League θα είναι πιο εύκολη υπόθεση από αυτήν του πρώτου.

Οι «Πολίτες» προσπαθούσαν από το 2008 όταν και την αγόρασαν οι Άραβες να κατακτήσουν το Champions League, με τις προσπάθειές τους να εντείνονται από το 2016 όταν και ανέλαβε τα ηνία ο Καταλανός. Για πολλά χρόνια έφτανε πολύ κοντά, ακόμα και έως την πηγή το 2021, στον τελικό στο Πόρτο κόντρα στην Τσέλσι, τον οποίο και έχασε με 1-0.

Τελικά τα κατάφερε την προηγούμενη σεζόν στην Κωνσταντινούπολη απέναντι στην Ίντερ, την οποία νίκησε με 1-0 χάρη στο γκολ του Ρόδρι.

Ο «νέος» Σαλάχ, η ζωή χωρίς τον Φαν Ντάικ και οι νίκες με ανατροπή στο τέλος που ξυπνούν μνήμες 2020: Η εξαιρετική εκκίνηση της Λίβερπουλ στην Premier League
PREMIER LEAGUE

11:51 - 17.09.2023

Ο «νέος» Σαλάχ, η ζωή χωρίς τον Φαν Ντάικ και οι νίκες με ανατροπή στο τέλος που ξυπνούν μνήμες 2020: Η εξαιρετική εκκίνηση της Λίβερπουλ στην Premier League

Η Λίβερπουλ μετά τη νίκη επί της Γουλβς έφτασε στους 13 βαθμούς μετά από πέντε αγωνιστικές, παραμένοντας μια ανάσα από τη Μάντσεστερ Σίτι. Το πρόγραμμα της μέχρι στιγμής, ήταν δύσκολο και οι αναποδιές πολλές, ωστόσο κατάφερε να ανταπεξέλθει και να μπει με το δεξί στη νέα σεζόν. Που οφείλεται όμως αυτό;

Συγκεκριμένα όταν τον ρώτησαν για τις πιθανότητες να κατακτήσει ξανά την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση είπε πως: «Θα είναι πιο εύκολο. Το πιο δύσκολο να κερδίσουμε είναι το πρώτο. Είναι απίστευτο για εμάς, αλλά είναι μόνο ένα». Αύριο είναι το πρώτο βήμα. Θα προσπαθήσουμε να πάρουμε τους πρώτους τρεις βαθμούς. Είναι σημαντικό οι παίκτες να μην αισθάνονται χαλαροί. Για τον σύλλογό μας το να κερδίσει το Champions League είναι απίστευτο, αλλά σε προοπτική πόσοι σύλλογοι έχουν κερδίσει ένα Champions League; Πολλοί. Δεν έχουμε κάνει τίποτα ιδιαίτερο με ένα μόνο, αλλά είμαστε απίστευτα περήφανοι».