Η εμψυχωτική ομιλία του Γκουαρντιόλα στους παίκτες του αφού έμαθε για τις 115 παραβιάσεις οικονομικών κανόνων

Πεπ Γκουαρντιόλα

i

PrtScr

Η εμψυχωτική ομιλία του Γκουαρντιόλα στους παίκτες του αφού έμαθε για τις 115 παραβιάσεις οικονομικών κανόνων

Κώστας Τόπας 12:16 - 03.04.2024 / Ανανεώθηκε: 12:20 - 03.04.2024

Η Μάντσεστερ Σίτι ήταν ουσιαστικά ασταμάτητη στον θρίαμβό της στο τρεμπλ την περασμένη σεζόν, υποκινούμενη από τον Πεπ Γκουαρντιόλα που εξέφρασε μέσα μια εμψυχωτική ομιλία μετά τις 115 κατηγορίες παραβίασης οικονομικών κανόνων της Premier League.

Η Μάντσεστερ Σίτι προσπαθεί να φτάσει στην κατάκτηση του τετάρτου τίτλου της στην Premier League, αλλά η σκιά των 115 παραβιάσεων οικονομικών κανόνων της Premier League, εξακολουθεί να κρέμεται πάνω από το κεφάλι της. Οι Πολίτες κατηγορήθηκαν τον περασμένο Φεβρουάριο, καθώς η ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα βίωνε κακή πορεία. Ωστόσο, μετά τις κατηγορίες, η Σίτι άρχισε να εργάζεται και συνέχισε να διεκδικεί ένα ιστορικό τρεμπλ αφού νίκησε την Ίντερ στην Κωνσταντινούπολη.

Και το νέο ντοκιμαντέρ της Μάντσεστερ Σίτι στο Netflix, «Together: Treble Winners», που κυκλοφόρησε την Τρίτη (2/4), ρίχνει νέο φως στο πώς ο Γκουαρντιόλα μίλησε στους παίκτες του μετά τις κατηγορίες.

«Πρέπει να σας μιλήσω. Ελάτε εδώ», είπε ο Πεπ πριν από μια αναμέτρηση με την Άστον Βίλα. «Πρώτον, κάθε παιχνίδι τώρα, από σήμερα, όταν είμαστε μαζί πριν ξεκινήσει το παιχνίδι να αγκαλιαζόμαστε. Να κοιτάτε ο ένας τον άλλον στα μάτια και να λέτε ότι θα κερδίσουμε κάθε παιχνίδι, ή τουλάχιστον να προσπαθούμε».

«Δεύτερον, αγαπώ αυτόν τον σύλλογο. Μη μου πείτε γιατί. Ειδικά για τις κακές στιγμές, με βοήθησαν. Θέλω τους πολεμιστές μου. Θα με στηρίξετε άνευ όρων παιδιά. Θέλω να παλέψω γι' αυτή την Premier League. Θέλω να πολεμήσω περισσότερο από ποτέ. Να επιτεθώ σε όλους και να υπερασπιστώ τους πάντες. Ό,τι κερδίσαμε, παιδιά, ήταν πάντα στον αγωνιστικό χώρο. Αγαπώ τον σύλλογο. Κι εγώ σας αγαπώ. Πάμε να φύγουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Καταλανός τεχνικός.

Ο Γκουαρντιόλα απάντησε στον Κιν για το «Ο Χάαλαντ είναι παίκτης τέταρτης κατηγορίας» (vid)
PREMIER LEAGUE

09:45 - 03.04.2024

Ο Γκουαρντιόλα απάντησε στον Κιν για το «Ο Χάαλαντ είναι παίκτης τέταρτης κατηγορίας» (vid)

Ο Πεπ Γκουαρντιόλα δεν άφησε ασχολίαστη την κριτική που άσκησε ο Ρόι Κιν για τον Έρλινγκ Χάαλαντ, τον οποίο ο παλαίμαχος μέσος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ χαρακτήρισε «παίκτη τέταρτης κατηγορίας».

Μετά από αυτή την ομιλία, η Σίτι δεν έχασε άλλον αγώνα. Η ομάδα του Γκουαρντιόλα κέρδισε 14 από τα επόμενα 15 παιχνίδια καθ' οδόν προς τον τίτλο. Επειτα, οι Πολίτες επικράτησαν της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στον τελικό του Κυπέλλου Αγγλίας. Και το κερασάκι στην τούρτα ήρθε με την κατάκτηση του Champions League στην Κωνσταντινούπολη, ολοκληρώνοντας το μυθικό τρεμπλ.