Ο Πεπ Γκουαρντιόλα τα είπε όλα για τη δολοφονία του Μιχάλη σε 50 δευτερόλεπτα... (vid)

Πεπ Γκουαρντιόλα

i

printscreen

Ο Πεπ Γκουαρντιόλα τα είπε όλα για τη δολοφονία του Μιχάλη σε 50 δευτερόλεπτα... (vid)

Κωνσταντίνος Ζήκος 22:24 - 16.08.2023 / Ανανεώθηκε: 22:29 - 16.08.2023

Ο Πεπ Γκουαρντιόλα βρίσκεται στην Ελλάδα και με αφορμή τον τελικό του Super Cup, μεταξύ της Μάντσεστερ Σίτι και της Σεβίλλης, μίλησε για τη δολοφονική επίθεση που εκτυλίχθηκε στην Νέα Φιλαδέλφεια και είχε ως συνέπεια τον θάνατο του 29χρονου, Μιχάλη Κατσουρή.

Σε ρυθμούς Super Cup κινείται ο Πεπ Γκουαρντιόλα και η Μάντσεστερ Σίτι, αφού διεκδικούν στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», το πρώτο ευρωπαίκό τρόπαιο της χρονιάς. Επειδή όμως το ποδόσφαιρο δεν αποτελεί προτεραιότητα, και ίσα ίσα δεν μπορεί να σταθεί καν δίπλα σε συζητήσεις για θέματα που αφορούν την αξία της ανθρώπινης ζωής, παρέθεσε το σχόλιο του για τη δολοφονική επίθεση, που οδήγησε στον θάνατο του Μιχάλη Κατσουρή.

Όσα δήλωσε ο Πεπ Γκουαρντιόλα

«Φταίει η κοινωνία, δεν είναι πρόβλημα του ποδοσφαίρου. Ο ρατσισμός δεν είναι πρόβλημα, είναι κοινωνικό φαινόμενο. Είναι παντού, όπως και η βία. Γιατί η διαφορά του πλούσιου με τον φτωχό είναι πολύ μεγάλη. Δεν υπάρχει μεσαία ταξή για να ισορροπήσει την κατάσταση. Στον κόσμο οι ανισότητες δημιουργούν προβλήματα»

«Ο μισός πλανήτης υποφέρει από την πείνα, ο άλλος μισός πεθαίνει λόγω ανεβασμένης χοληστερίνης. Όσα συνέβησαν στην Ελλάδα, συμβαίνουν και σε άλλες χώρες. Είναι θέμα κουλτούρας και παιδείας. Οι εκπαιδευτικοί πρέπει να αμείβονται καλύτερα, όσοι εργάζονται στον τομέα της υγείας πρέπει να πληρώνονται καλύτερα, αλλά τελικά όσοι είναι στην εξουσία κλέβουν τα πάντα κι έτσι δυσκολεύει η κατάσταση»

Για ακόμη μια φορά, ο Ισπανός τεχνικός, δείχνει να μην φοβάται να εκφράσει τις σκέψεις του και τα συναισθήματα του. Πρόκειται εξάλλου για έναν από τους ελάχιστους προπονητές αυτού του επιπέδου, που δεν σχετίζονται όλα τα λεγόμενα του γύρω από το ποδόσφαιρο, αλλά αντιθέτως, όταν προκύπτει κάποιο σημαντικό κοινωνικό ζήτημα, είναι εκεί για να το σχολιάσει.