Ο Πίκφορντ έπιασε το πέναλτι του Μάντισον με το γνωστό «σκονάκι» στο μπουκάλι του

Τζόρνταν Πίκφορντ

i

PrtScr

Ο Πίκφορντ έπιασε το πέναλτι του Μάντισον με το γνωστό «σκονάκι» στο μπουκάλι του

Κώστας Τόπας 10:29 - 02.05.2023

Ο Τζόρνταν Πίκφορντ έσωσε την Έβερτον από βέβαιη ήττα κόντρα στην Λέστερ, λέγοντας «όχι» σε πέναλτι του Τζέιμς Μάντισον, χάρη στο «σκονάκι» που είχε στο μπουκάλι του.

Λέστερ και Έβερτον αναδείχθηκαν ισόπαλες με σκορ 2-2, δίνοντας συνέχεια στο θρίλερ που εκτυλίσσεται για την παραμονή στην Premier League. Εκτός ζώνης υποβιβασμού στην ισοβαθμία οι «αλεπούδες», στο -1 οι «toffees».

Ο Τζόρνταν Πίκφορντ ήταν ο μεγάλος «ήρωας» της Έβερτον χάρη στις καίριες επεμβάσεις του και την απόκρουση στο πέναλτι του Μάντισον. Στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους οι «αλεπούδες» έχασαν την ευκαιρία να κάνουν το 3-1 και σ' αυτό ευθύνεται ο Άγγλος κίπερ.

Το «μυστικό» του Πίκφορντ είναι το γνωστό... σκονάκι στο μπουκάλι με το νερό του, όπως ακριβώς είχε κάνει και στη φάση των «16» του Μουντιάλ της Ρωσίας το 2018. Οι οδηγίες του έλεγαν ότι ο μέσος της Λέστερ εκτελεί το 60% των πέναλτι του στο κέντρο του τέρματος. Αφού ο Πίκφορντ έκανε μια προσποίηση προς μία πλευρά, τελικά έμεινε στο κέντρο για για να αποκρούσει το χτύπημα του Μάντισον.

«Ο Μάντισον πρέπει να μάθει το μάθημά του. Δεν πρέπει να παίζει  πόκερ μαζί μου. Είναι καλός παίκτης και νομίζω ότι έπρεπε να περιμένει από μένα να κάνω αυτή την κίνηση. Ήταν μια μεγάλη στιγμή στο παιχνίδι και είμαι πολύ χαρούμενος που το έσωσα γιατί αυτό είμαι εκεί να κάνω - να προσπαθήσω να βοηθήσω την ομάδα. Μερικές φορές κάνω λάθη, αλλά θα βάλω τα δυνατά μου για να βγάλω την ομάδα μου από τα προβλήματα», τόνισε χαρακτηριστικά μετά το τέλος του αγώνα.