Νέος κανονισμός στο ποδόσφαιρο: Οι διαιτητές θα στέλνουν παίκτες στον πάγκο για να... ηρεμήσουν
i

© Intime

Νέος κανονισμός στο ποδόσφαιρο: Οι διαιτητές θα στέλνουν παίκτες στον πάγκο για να... ηρεμήσουν

Γιάννης Λιβανός 11:02 - 05.03.2024

Νέος κανονισμός φαίνεται πως επρόκειτο να εισαχθεί στο ποδόσφαιρο και θα επιτρέπει τα διαλείμματα...ηρεμίας με σκοπό να καταλαγιάζουν τα πράγματα και να πέφτει η ένταση κατά τη διάρκεια των αγώνων.

Μόλις το προηγούμενο Σάββατο (02/03) πραγματοποιήθηκε στη Σκωτία η ετήσια γενική συνέλευση του IFAΒ, του οργάνου που είναι αρμόδιο για να καταρτίζει τους κανονισμούς του ποδοσφαίρου. 

Ακόμη και αν ο κανονισμός για την μπλε κάρτα μπήκε...ξανά στο συρτάρι, εντούτοις εγκρίθηκαν τα διαλείμματα ηρεμίας σε περιπτώσεις που υπάρχουν μεγάλες εντάσεις κατά τη διάρκεια των αγώνων. 

Τι κανονισμός όμως είναι αυτός; Είναι παύσεις του παιχνιδιού, τις οποίες θα αποφασίζει κάθε φορά ο διαιτητής, όταν δημιουργούνται επεισόδια, εντάσεις και ενίοτε τσακωμοί ανάμεσα στους παίκτες των ομάδων ή όταν στρέφονται ποδοσφαιριστές εναντίον του με σκοπό να διαμαρτυρηθούν.

Στις παραπάνω περιπτώσεις λοιπόν ο διαιτητής θα μπορεί να στέλνει τους «υπαίτιους» ποδοσφαιριστές της έντασης στους πάγκους για να ηρεμήσουν και κατόπιν να επιστρέψουν για να συνεχιστεί το παιχνίδι. Θα είναι κάτι σαν την τιμωρία που έβαζαν οι δάσκαλοι με τους μαθητές να βγαίνουν για λίγο από την τάξη ή να κάθονται με κουτσό στον τοίχο μέχρι να ηρεμήσουν και έπειτα να επιστρέψουν και πάλι στα θρανία τους.

Αυτός ο κανονισμός, σε συνδυασμό με αυτόν που επιτρέπει μόνο στον αρχηγό να στραφεί στον διαιτητή για να διαμαρτυρηθεί, θεωρείται ότι μπορεί να βοηθήσει τους ρέφερι να έχουν καλύτερα τον έλεγχο και επομένως το πάνω χέρι στην αναμέτρηση.