Ποιότητα στο… show, αλλά όχι στο ποδόσφαιρο
i

Παγκόσμιο Κύπελλο/©FIFA

Ποιότητα στο… show, αλλά όχι στο ποδόσφαιρο

Sportal newsroom 10:45 - 21.11.2022 / Ανανεώθηκε: 10:46 - 21.11.2022

H πρεμιέρα στο Μουντιάλ 2022 μας άφησε πολλά να συζητάμε, αλλά σχεδόν καθόλου ποδόσφαιρο.

Ηταν φαντασμαγορικά τα όσα είδαμε πριν την έναρξη του πρώτου αγώνα του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Αναμενόμενο. Εχουν πέσει πολλά χρήματα για τη διοργάνωση και στο Κατάρ θέλουν να δώσουν απαντήσεις για όλα όσα τους κατηγορούν. Απαντήσεις που έχουν να κάνουν με την οργάνωση του Μουντιάλ και φυσικά με το να περάσει καλά τον χρόνο του ο κόσμος που θα βρεθεί στη χώρα τον επόμενο μήνα. Δεν ήταν το ίδιο εντυπωσιακά τα όσα είδαμε στην πρεμιέρα του Μουντιάλ. Μάλλον κι αυτό αναμενόμενο.

Το Κατάρ απογοήτευσε με την εικόνα του, αλλά ποιος περίμενε από τους γηπεδούχους να κάνουν κάτι διαφορετικό στο γήπεδο; Ο κόσμος δε γνώριζε τι εστί Κατάρ, όσοι όμως είχαν ρίξει μια ματιά στο ρόστερ τους θα καταλάβαιναν ότι δεν μπορεί να έχει ιδιαίτερες προσδοκίες. Πρόκειται για παίκτες που παίζουν μόνο στη χώρα τους, σε ένα πρωτάθλημα δίχως ποιότητα. 

Οχι πως είχαν να αντιμετωπίσουν ένα… μεγαθήριο, όμως η εμπειρία του Εκουαδόρ και 3-4 παίκτες που παίζουν στην Premier League αρκούσαν για να κάνουν τη διαφορά. Οπως αρκούσε και ένα γρήγορο γκολ για να πάρει το ματς τον δρόμο του. Το Εκουαδόρ πέτυχε να έχει πλέον μπροστά του ένα ματς που θα τα παίξει όλα για όλα. Αυτό με τη Σενεγάλη.

Ακόμα και αν χάσει την ερχόμενη Παρασκευή από την Ολλανδία, κάτι που είναι και το πιο λογικό, θα πάει σε έναν… τελικό πρόκρισης απέναντι στους Σενεγαλέζους, οι οποίοι θυμίζουμε πως δεν έχουν το πιο σημαντικό όπλο τους. Τον σπουδαίο Σαντιό Μανέ. Το Κατάρ από τη δική του πλευρά δεν έχει να ελπίζει σε πολλά, παρά μόνο να διασκεδάσει την παρουσία του για πρώτη φορά σε μια τόσο μεγάλη ποδοσφαιρική γιορτή. Πιθανότατα, μάλιστα, αυτή να είναι και η τελευταία.

Έτσι κι αλλιώς οι φίλοι του Κατάρ δε φαίνεται να νοιάζονται και τόσο πολύ για το ποδόσφαιρο. Παρά μόνο για τη νίκη. Πως να εξηγηθεί διαφορετικά το γεγονός πως στο ημίχρονο έφυγαν πολλοί απ' αυτούς από το γήπεδο. Πήγαν με φιλοδοξία. Με 0-2 στο ημίχρονο προτίμησαν να επιστρέψουν στα σπίτια τους. Το ποδόσφαιρο δε θα είναι για τους Καταριανούς ποτέ σε προτεραιότητα...