Η πρώτη φορά του Λεβαντόβσκι ήταν και φαρμακερή για τους Σαουδάραβες
i

Πολωνία-Σαουδική Αραβία/ⒸIntime

Η πρώτη φορά του Λεβαντόβσκι ήταν και φαρμακερή για τους Σαουδάραβες

Sportal newsroom 17:37 - 26.11.2022 / Ανανεώθηκε: 18:59 - 30.11.2022

Για την 2η αγωνιστική του Group C στο Παγκόσμιο Κύπελλο 2022 η Πολωνία επικράτησε 2-0 της Σαουδικής Αραβίας, με τον Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι να σκοράρει για πρώτη φορά στην καριέρα του σε τελική φάση της διοργάνωσης.

Στο «Education City Stadium» της Αλ Ραγιάν, Πολωνία και Σαουδική Αραβία έδωσαν τη μάχη τους στην 2η αγωνιστική της φάσης των ομίλων. Οι τρεις βαθμοί μπήκαν στο σακούλι της παρέας του Λεβαντόβσκι, που ήταν αυτή που είχε και τη μεγαλύτερη ανάγκη στο ματς. Υποψιασμένη η Πολωνία θα έλεγε κανείς, αλλά δεν ισχύει σε απόλυτο βαθμό. Η Σαουδική Αραβία απέδειξε πως η νίκη της επί της Αργεντινής στην πρεμιέρα δεν ήταν προϊόν σύμπτωσης και θα μπορούσε να κάνει το ίδιο απέναντι στους Πολωνούς αν κατάφερνε να είναι στοιχειωδώς αποτελεσματική στις ευκαιρίες που δημιούργησε.

Από ασίστ του Λεβαντόβσκι ο Ζιελίνσκι άνοιξε το σκορ στο 39' και στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους η Σαουδική Αραβία απώλεσε μοναδική ευκαιρία να φέρει το ματς στα ίσια, όταν ο Αλ Νταουσαρί απέτυχε να σκοράρει σε εκτέλεση πέναλτι. Στο δεύτερο μέρος Πολωνία και Σαουδική Αραβία είχαν τις στιγμές τους, με τον Λεβαντόβσκι να βγάζει την κάπα του δημιουργού και να φορά αυτή του εκτελεστή, στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα στο 82' για το τελικό 2-0. Αυτό ήταν και το πρώτο τέρμα της πολωνικής μηχανής τερμάτων σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Πολωνία (Μιτσνίεβιτς): Στσέσνι, Κας, Γκλικ, Κίβιορ, Μπερεζίνσκι, Κριχόβιακ, Μπιέλικ, Ζιελίνσκι (63' Καμίνσκι), Φρανκόβσκι, Μίλικ (71' Πιάτεκ), Λεβαντόβσκι

 Σαουδική Αραβία (Ρενάρ): Αλ Οβαΐς, Αμπντουλχαμίντ, Αλ Αμρί, Αλ Μπολεαΐ, Αλ Μπρεΐκ (65' Αλ Γκανάμ), Κανό, Αλ Μαλκί (85' Αλ Ομπούντ), Αλ Ναεΐ (46' Αλ Αμπέντ, 95' Αλ Μπαεμπρί), Αλ Νταουσαρί (85' Αλ Σερί), Αλ Μπουραϊκάν, Αλ Σερί

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ: Η Σαουδική Αραβία είχε τις ευκαιρίες και να προηγηθεί και να ισοφαρίσει το ματς, όμως αποδείχθηκε εξαιρετικά αναποτελεσματική στην τελική προσπάθεια. Με αποκορύφωμα το χαμένο πέναλτι στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, που σε διαφορετική κατάληξη θα άλλαζε το μομέντουμ και ο ψυχολογικό υπόβαθρο των ομάδων στο υπόλοιπο της αναμέτρησης.

Ο MVP: Με ασίστ και γκολ στο ματς, η προφανής επιλογή θα ήταν ο Λεβαντόβσκι. Στην πραγματικότητα όμως ήταν ο Τσέσνι αυτός που δεν άφησε τους Σαουδάραβες να ξαναμπούν στο ματς, διατήρησε το προβάδισμα της ομάδας του και βοήθησε τους συμπαίκτες του να κρατήσουν την αυτοπεποίθηση και την ψυχολογία τους στο ματς.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ: Το 64% σε κατοχή μπάλας είναι πραγματικό εντυπωσιακό για την Σαουδική Αραβία, ξέχωρα από την κατάληξη του αγώνα. Είχε περισσότερες συνολικές πάσες, περισσότερες ολοκληρωμένες μεταβιβάσεις και διπλάσιες τελικές στο 90λπετο της Αλ Ραγιάν, απόρροια της ξεχωριστής ικανότητας που έδειξε στο κράτημα και την κυκλοφορία της μπάλας.

Η ΜΑΧΗ ΤΩΝ ΠΑΓΚΩΝ: Ο Μιτσνίεβιτς ήθελε να 'χτυπήσει' στη μετάβαση και τα κατάφερε, έστω κι αν η Πολωνία δεν παίρνει καλό βαθμό ανασταλτικά. Το μηδέν στην άμυνα είναι παραπλανητικό και οφείλεται κυρίως στην... τσαπατσουλιά των αντιπάλων στην εκτέλεση και τον Τσέσνι. Ο Ρενάρ έστησε την ομάδα του για να έχει την πρωτοβουλία στο χορτάρι και όχι για να κρυφτεί. Βγήκε η επιλογή και με σχετικά εντυπωσιακό τρόπο. Αυτός που δεν μπορούσε να κάνει ο τεχνικός της Σαουδικής Αραβίας ήταν να μπει στο γήπεδο και να τελειώσει τις φάσεις...

H ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙKH: Η Πολωνία αντιμετωπίζει την Αργεντινή στο φινάλε του ομίλου (30/11, 21:00, Stadium 974) και η Σαουδική Αραβία συγκρούεται με το Μεξικό (30/11, 21:00, Lusail Iconic Stadium).