Ποστέκογλου: «Το σκάνδαλο του Λιούις είναι έξω από τα ραντάρ»

Άγγελος Ποστέκογλου

i

PrtScr

Ποστέκογλου: «Το σκάνδαλο του Λιούις είναι έξω από τα ραντάρ»

Τζιοβάνι Ζάκαρη 19:49 - 26.01.2024

Θέση για το σκάνδαλο με πρωταγωνιστή τον Τζο Λιούις πήρε ο προπονητής της Τότεναμ, Άγγελος Ποστέκογλου, μετά από ερώτηση δημοσιογράφου.

To περασμένο καλοκαίρι ο μεγαλομέτοχος της Τότεναμ, Τζο Λιούις βρέθηκε αντιμέτωπος με κατηγορίες για μεταφορά εσωτερικών πληροφοριών από διάφορες εταιρείες προς όφελος του ιδίου και των υπαλλήλων του. Αυτό έδωσε σε εκείνον και τους υπόλοιπους τη δυνατότητα να αποκομίσουν εκατομμύρια δολάρια σε κέρδη, σύμφωνα με τους εισαγγελείς

Με αφορμή, λοιπόν, το εν λόγω σκάνδαλο, ο Άγγελος Ποστέκογλου ερωτήθηκε από δημοσιογράφο για το ποια είναι η δική του θέση και το κατά πόσο τον επηρεάζει η κατάσταση. Εντούτοις, ο Έλληνας τεχνικός υποστήριξε πως όλα αυτά δεν τον αφορούν, τονίζοντας πως δεν ανήκουν στη δική του σφαίρα του ενδιαφέροντος. 

«Αυτό είναι περίπου επτά γαλαξίες έξω από το σύμπαν μου, αυτή είναι η αλήθεια. Νομίζω ότι ο σύλλογος δημοσίευσε μια δήλωση (τον Ιούλιο). Αν αυτή η δήλωση δεν σας ικανοποιεί, τότε δεν είμαι εγώ το άτομο στο οποίο θα κάνετε τις επόμενες ερωτήσεις, γιατί απλώς δεν είναι στο ραντάρ μου», ανέφερε σε πρώτο χρόνο ο Ποστέκογλου ενώ αργότερα στάθηκε και στη στάση των δημοσιογράφων.

«Καταλαβαίνω ότι υπάρχουν πράγματα που μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις ως απόσπαση της προσοχής, αλλά δεν είναι μέρος αυτού που είναι εδώ και τι πρέπει να κάνω», τόνισε συγκεκριμένα αργότερα. 

Ο Τζο Λιούις, αποτελεί έναν από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον πλανήτη, με την αξία της περιουσίας του να κυμαίνεται περίπου στις 5,1 δις λίρες, έχοντας μάλιστα αύξηση της τάξεως των 811 εκατομμυρίων από το 2022.

Η κίνηση... ματ που έκανε στον κόσμο των επιχειρήσεων, έλαβε χώρα στα τέλη της δεκαετίας του 70, όταν αποφάσισε να πουλήσει την οικογενειακή του επιχείρηση και να ασχοληθεί με τις συναλλαγές νομισμάτων τις επόμενες δύο δεκαετίες.

Τζο Λιούις: Νέες κατηγορίες για τον δισεκατομμυριούχο επενδυτή της Τότεναμ
PREMIER LEAGUE

19:14 - 24.01.2024

Τζο Λιούις: Νέες κατηγορίες για τον δισεκατομμυριούχο επενδυτή της Τότεναμ

Ο Βρετανός Τζο Λιούις που έχει το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών της Τότεναμ έχει νέες δικαστικές περιπέτειες μετά τις περσινές κατηγορίες για διαβίβαση εμπιστευτικών πληροφοριών των εταιρειών του.

Το 1992, πέτυχε διάνα, ποντάροντας στην έξοδο της Αγγλικής λίρας από τον ευρωπαϊκό μηχανισμό συναλλαγματικών ισοτιμιών, ένα γεγονός που οδήγησε στη λεγόμενη «black wednesday». Εκείνη την περίοδο κατάφερε να εκτοξεύσει την περιουσία του, αλλά και να χτίσει τη φήμη του ως ένας από τους κορυφαίους εμπόρους ανταλλαγής νομισμάτων.

Πλέον κινδυνεύει σοβαρά να χάσει όλα αυτά για τα οποία μόχθησε μια ολόκληρη ζωή και να γκρεμίσει ολοκληρωτικά το στάτους του ως ένας από τους πιο επιτυχημένος επιχειρηματίες στον κόσμο.