Ο Ποτσετίνο γελάει με την κριτική: «Η Τσέλσι θα έπρεπε να ήταν τέταρτη»

Μαουρίτσιο Ποτσετίνο

i

prtScr

Ο Ποτσετίνο γελάει με την κριτική: «Η Τσέλσι θα έπρεπε να ήταν τέταρτη»

Κώστας Τόπας 10:32 - 31.03.2024

Παρά τις επικρίσεις, ο Μαουρίτσιο Ποτσετίνο συνεχίζει να πιστεύει στη νέα κατεύθυνση της Τσέλσι υπό τους Αμερικανούς ιδιοκτήτες. Ο Αργεντινός τεχνικός καταλήγει με βάση τα στατιστικά ότι η ομάδα του έπρεπε να ήταν πολύ ψηλότερα στην Premier League.

Η Τσέλσι είναι αυτή τη στιγμή ενδέκατη στη βαθμολογία παρά τις επενδύσεις που έγιναν από τότε που ο Τοντ Μπόελι ανέλαβε τις μετοχές από τον Ρομάν Αμπράμοβιτς, προκαλώντας μεγάλη δυσαρέσκεια στους φιλάθλους. Πριν από τη διεθνή διακοπή τη Premier League, οι εκκλήσεις για επιστροφή του Ζοσέ Μουρίνιο έγιναν όλο και πιο δυνατές στο «Στάμφορντ Μπριτζ» αλλά ο Μαουρίτσιο Ποτσετίνο παραμένει ήρεμος και πιστός στις ιδέες του.

«Ξέρουμε πολύ καλά τι κάνουμε. Γι' αυτό γελάω. Δεν παίρνω προσωπικά την κριτική των οπαδών», είπε ο Αργεντινός προπονητής στη συνέντευξη Τύπου του μετά τον ισόπαλο (2-2) αγώνα με την Μπέρνλι.

Σύμφωνα με τον πρώην προπονητή της Τότεναμ και της Παρί Σεν Ζερμέν, χρειάζεται χρόνος για να μετατραπεί μια ομάδα γεμάτη νεαρούς παίκτες σε μια ομάδα που μπορεί να ανταγωνιστεί τις αγγλικές κορυφαίες ομάδες. «Ξέραμε ότι θα ήταν μια πρόκληση να δουλέψουμε όχι με έναν ή δύο, αλλά με δέκα νεαρούς παίκτες. Αν δεν κοιτούσαμε με αυτόν τον τρόπο αυτό το έργο, πιθανότατα θα μιλούσατε με άλλον εκπαιδευτή μέχρι τώρα. Καταλαβαίνουμε πολύ καλά τι σημαίνει αυτή η αλλαγή πορείας, αλλά όλοι θέλουμε το καλύτερο για τον σύλλογο».

Για έναν σύλλογο που έγινε πρωταθλητής Αγγλίας το 2017 και Champions League το 2021, η ενδέκατη θέση δεν αρκεί. «Φυσικά και θέλουμε να κερδίσουμε την Premier League. Και μια μέρα θα το κάνουμε. Αν όχι κάτω από εμένα, τότε με άλλο τεχνικό επιτελείο. Αλλά πρώτα πρέπει να αφήσουμε αυτό το έργο να κάνει τη δουλειά του. Γιατί αν δεν το κάνουμε αυτό, αυτοί οι νεαροί παίκτες δεν μπορούν να εξελιχθούν», είπε ο μάνατζερ της Τσέλσι, η οποία κινδυνεύει να χάσει το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν.

Η Τσέλσι σε μπελάδες: Πλήρωσε 62 εκατ. ευρώ για έναν παίκτη που έπαιξε μόνο μισή ώρα και θα χάσει το υπόλοιπο της σεζόν
PREMIER LEAGUE

09:23 - 29.03.2024

Η Τσέλσι σε μπελάδες: Πλήρωσε 62 εκατ. ευρώ για έναν παίκτη που έπαιξε μόνο μισή ώρα και θα χάσει το υπόλοιπο της σεζόν

Ο Ρομέο Λάβια, ο 19χρονος Βέλγος που εντάχθηκε από τη Σαουθάμπτον, «υπέστη σημαντικό τραυματισμό στον μηρό» και δεν θα παίξει ξανά μέχρι το τέλος της σεζόν.

Σύμφωνα με τον Ποτσετίνο, τα αποτελέσματα δίνουν μια στρεβλή εικόνα της αγωνιστικής της Τσέλσι στο γήπεδο. «Με βάση όλα τα δεδομένα (Αναμενόμενοι Στόχοι, εκδ.) θα πρέπει να είμαστε στην πρώτη τετράδα. Αλλά για διάφορους λόγους δεν επιτρέπεται να το κάνουμε αυτό», αναφέρθηκε ο Αργεντινός στον μεγάλο αριθμό χαμένων ευκαιριών και στους τραυματισμούς. «Τα δεδομένα δείχνουν ότι είμαστε στο σωστό δρόμο, επομένως πρέπει να εμπιστευτούμε τη διαδικασία. Πρέπει να βελτιώσουμε τις λεπτομέρειες, κάτι που μπορεί να επιτευχθεί μόνο αποκτώντας εμπειρία και παίζοντας πολύ μαζί ».