«Διπλό» με ανατροπή για τη Μάντσεστερ Σίτι στο Λονδίνο - Σάρωσε και την Τσέλσι η ψυχωμένη Έβερτον

«Διπλό» με ανατροπή για τη Μάντσεστερ Σίτι στο Λονδίνο - Σάρωσε και την Τσέλσι η ψυχωμένη Έβερτον

Δημήτρης Χούπης 17:59 - 10.12.2023 / Ανανεώθηκε: 18:22 - 10.12.2023

Η Μάντσεστερ Σίτι επικράτησε με ανατροπή με 2-1 της Λούτον για τη 16η αγωνιστική της Premier League, την ίδια ώρα η Έβερτον πήρε την τρίτη σερί της νίκη μετά την αφαίρεση βαθμών, επικρατώντας της Τσέλσι με 2-0.

Η Μάντσεστερ Σίτι έφυγε νικηφόρα από το Λονδίνο επικρατώντας με ανατροπή με 2-1 της Λούτον για τη 16η αγωνιστική της Premier League

Στο πρώτο μέρος οι «πολίτες όπως είναι λογικό είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων, χάνοντας δύο σημαντικές ευκαιρίες. Στο 27' ο Φόντεν «δοκίμασε» το πόδι του, αλλά ο Καμίνσκι απέκρουσε, ενώ δύο λεπτά αργότερα ο Άλβαρες απείλησε την εστία της Λούτον αλλά και πάλι ο Βέλγος είπε «όχι». 

Στο 45+2' η ομάδα του Λονδίνου «πάγωσε» τη Σίτι και άνοιξε το σκορ κόντρα στη ροή του αγώνα. Ο Τάουνσεντ έκανε μια σέντρα και ο Αντεμπάγιο εξ επαφής έκανε το 1-0. 

Στο δεύτερο μέρος η Σίτι ανέβασε την πίεσή της στο γήπεδο, απείλησε με τον Ντίας στο 60', ο οποίος έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι και τρία λεπτά μετά ο Μπερνάρντο ισοφάρισε με ωραίο φαλτσαριστό σουτ. Τέσσερα λεπτά μετά όμως οι «πολίτες» γύρισαν το παιχνίδι με τον Γκρίλις, ο οποίος μετά από ασίστ του Άλβαρες και λάθος του Μενγκί έκανε το 1-2.

Φούλαμ - Γουέστ Χαμ 5-0

Η Φούλαμ είχε εύκολο μεσημέρι στο Λονδίνο αφού επικράτησε με 5-0 της Γουέστ Χαμ

Το πρώτο μέρος άνηκε ολοκληρωτικά στην ομάδα του Μάρκο Σίλβα αφού σκόραρε τρία γκολ. Στο 22ο λεπτό ο Ραούλ Χιμένεθ άνοιξε το σκορ και στο 31' ο Γουίλιαν έκανε δύο τα τέρματα για τους «κότατζερς» Στο 40ο λεπτό ο Ανταραμπιόγιο έκανε το 3-0. Στο 61ο λεπτό ο Χάρι Γουίλσον έκανε το 4-0 και στο 89' ο Κάρλος Βινίσιους διαμόρφωσε το τελικό 5-0.

Έβερτον - Τσέλσι 2-0

Η Έβερτον πήρε την τρίτη σερί της νίκη μετά την αφαίρεση βαθμών, αφού επικράτησε με 2-0 της Τσέλσι

Οι «μπλε» ήταν καλύτεροι στο πρώτο μέρος, αλλά οι δύο ομάδες είχαν από μία καλή ευκαιρία. Ο Πάλμερ απείλησε στο 14ο λεπτό για την Τσέλσι, ενώ στο 25' ο Χάρισον έχασε καλή φάση για τα «ζαχαρωτά». Παρόλα αυτά η ομάδα του Λίβερπουλ άνοιξε το σκορ στο 55' με τον Ντουκουρέ, ο οποίος με δυνατό σουτ από την περιοχή έκανε το 1-0 ενώ ο Ντόμπιν διαμόρφωσε το τελικό 2-0 στο 90+2'. 

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΕΠΟΜΕΝΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ 

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ