Ηγετική φυσιογνωμία της Premier League κατηγορείται για σεξουαλική κακοποίηση έφηβης

Ηγετική φυσιογνωμία της Premier League κατηγορείται για σεξουαλική κακοποίηση έφηβης

Κώστας Τόπας 14:08 - 09.05.2024 / Ανανεώθηκε: 11:29 - 20.05.2024

Μια ηγετική φυσιογνωμία στην Premier League κατηγορήθηκε για σεξουαλική κακοποίηση έφηβης κοπέλας, σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν στο Νησί.

Νέο σκάνδαλο προέκυψε στην Premier League. Αυτή τη φορά, μια ηγετική φυσιογνωμία του ποδοσφαίρου της κορυφαίας κατηγορίας της Αγγλίας κέρδισε μια απόφαση ανωνυμίας του Ανώτατου Δικαστηρίου για να αποτρέψει την αποκάλυψη της ταυτότητάς του σε μια αστική υπόθεση που ασκήθηκε εναντίον του για φερόμενη σεξουαλική κακοποίηση μιας έφηβης κοπέλας.

Ο εν λόγω άνδρας, του οποίου όπως αναφέρει το «Athletic» το όνομα είναι... ισχυρό στην ανώτατη κατηγορία της Αγγλίας, μηνύεται για επιβαρυντικές αποζημιώσεις από μια γυναίκα που ισχυρίζεται ότι ήταν 15 ετών όταν τα αδικήματα φέρεται να συνέβησαν τη δεκαετία του 1990.

Γιατί η παρουσία του Εμιλιάνο Μαρτίνες είναι κομβική για τη ρεβάνς με τον Ολυμπιακό
CONFERENCE LEAGUE

13:44 - 09.05.2024

Γιατί η παρουσία του Εμιλιάνο Μαρτίνες είναι κομβική για τη ρεβάνς με τον Ολυμπιακό

Ο Εμιλιάνο Μαρτίνες έχει αποδείξει ουκ ολίγες φορές ότι έχει κομβικό ρόλο στο παιχνίδι της Άστον Βίλα. Το θέμα είναι αν ο Ουνάι Έμερι θα ρισκάρει με την χρησιμοποίηση του στη ρεβάνς με τον Ολυμπιακό, μιας και οι «χωριάτες» είναι με την πλάτη στον τοίχο.

Ωστόσο, οι δικηγόροι του υποστήριξαν επιτυχώς ενώπιον δικαστή του Ανωτάτου Δικαστηρίου ότι πρέπει να δοθεί εντολή για να προστατευθεί το όνομά του από τη δημοσιοποίηση από τα Μέσα ενημέρωσης. Σύμφωνα με την έκθεση, η εντολή δόθηκε για «προστασία των συμφερόντων του κατηγορουμένου» και «διασφάλιση της απονομής της δικαιοσύνης».

Ο δικαστής της υπόθεσης αποφάσισε ότι «δεν υπάρχει επαρκές αντισταθμιστικό δημόσιο συμφέρον για αποκάλυψη». Οι εκπρόσωποι του άνδρα έχουν υποβάλει μια λεπτομερή υπόθεση υποστηρίζοντας ότι η ταυτότητά του πρέπει να προστατεύεται λόγω των πιθανών επιπτώσεων που θα είχε σε αυτόν.

«Αν και οι κανόνες απορρήτου στο Ηνωμένο Βασίλειο παρέχουν ανωνυμία στους υπόπτους στα πρώτα στάδια μιας αστυνομικής έρευνας (ένας κανόνας που αλλάζει μόνο εάν κατηγορηθεί το σχετικό άτομο), αυτό δεν ισχύει συνήθως σε αστικές υποθέσεις όπου ένας φερόμενος σεξουαλικός κακοποιός μηνύεται για αποζημίωση», αναφέρει χαρακτηριστικά το «Athletic».

Ο εν λόγω άνδρας εξακολουθεί να εργάζεται στο ποδόσφαιρο παρά τις κατηγορίες και δεν θεωρείται ότι έχει υποβληθεί σε κανένα μέτρο διασφάλισης.

Η ανακοίνωση της FA αναφέρει: «Έχουμε θεσπίσει αυστηρά μέτρα διασφάλισης και όλες οι παραπομπές σε εμάς αντιμετωπίζονται σύμφωνα με τις πολιτικές και τις διαδικασίες μας. Ερευνούμε και αξιολογούμε όλους τους ισχυρισμούς και τις ανησυχίες σχετικά με άτομα που ενδέχεται να θέτουν σε κίνδυνο τα παιδιά και τους ενήλικες σε ποδόσφαιρο και, όπου ισχύει, μπορεί να επιβάλει αναλογικά μέτρα διασφάλισης σύμφωνα με τους κανονισμούς διασφάλισης της FA Δεν σχολιάζουμε μεμονωμένες περιπτώσεις».