Ισόπαλη «ματσάρα» ανάμεσα σε Νότιγχαμ Φόρεστ και Έβερτον

Νότιγχαμ Φόρεστ-Έβερτον

i

© Photo by Shaun Botterill/Getty Images

Ισόπαλη «ματσάρα» ανάμεσα σε Νότιγχαμ Φόρεστ και Έβερτον

Γιώργος Ραφαήλ Γκόγκος 18:00 - 05.03.2023 / Ανανεώθηκε: 19:58 - 05.03.2023

Νότιγχαμ Φόρεστ και Έβερτον έμειναν ισόπαλες (2-2) στο «Σίτι Γκράουντ» σε ένα απολαυστικό ματς, το οποίο πιθανότατα θα δημιουργήσει προβλήματα στους φιλοξενούμενους

Η Νότιγχαμ Φόρεστ πήρε την ισοπαλία στο ματς που διεξήχθη στο «Σίτι Γκράουντ» κόντρα στην Έβερτον, για την 26η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Premier League.

Οι γηπεδούχοι κατάφεραν να ισοφαρίσουν και τις δύο φορές που η Έβερτον πήρε το προβάδισμα, με αποτέλεσμα να αποσπάσει τον βαθμό της ισοπαλίας και να κάνει ένα σημαντικό βήμα για την παραμονή στην κατηγορία.

Αξίζει να σημειωθεί πως στο ματς πραγματοποιήθηκε ενός λεπτού σιγή για την τραγωδία στα Τέμπη.

Με το συμπλήρωμα του πρώτου δεκαλέπτου, η Έβερτον κέρδισε πέναλτι έπειτα από παράβαση του Σέλβεϊ. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Γκρέι ο οποίος δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Νάβας και έκανε το 0-1, δίνοντας το προβάδισμα στους φιλοξενούμενους.

Μετά το γκολ των «ζαχαρωτών», η Νότιγχαμ πήρε την υπεροχή και πίεσε με σκοπό να φέρει το ματς στα ίσα. Στο 19ο λεπτό, η ομάδα του Στιβ Κούπερ ισοφάρισε με τον Τζόνσον ο οποίος βρέθηκε στο σωστό σημείο, πήρε το ριμπάουντ και εκτέλεσε υποδειγματικά τον Πίκφορντ, κάνοντας το 1-1.

Στο 29ο λεπτό, η Έβερτον πήρε ξανά το προβάδισμα με τον Ντουκουρέ, ο οποίος κέρδισε την κεφαλιά και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του ανήμπορου να αντιδράσει Κέιλορ Νάβας.

 Μέχρι τη λήξη του πρώτου 45λέπτου, η Έβερτον παρέμεινε ψηλά και έχασε ευκαιρίες με σκοπό να πάρει ακόμη πιο ισχυρό προβάδισμα. Στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, οι φιλοξενούμενοι έφτασαν πολύ κοντά και σε τρίτο γκολ, όμως το σουτ του Ντεμαράι Γκρέι κόπηκε από τους αμυντικούς τελευταία στιγμή.

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, οι γηπεδούχοι πίεσαν τον αντίπαλο με σκοπό να πετύχουν το δεύτερο γκολ που θα έφερνε και πάλι το ματς στην ισοπαλία. Μέχρι το 75΄ όμως, η Έβερτον δεν κατάφερε να δεχτεί κάποια μεγάλη ευκαιρία με αποτέλεσμα να κρατάει το υπέρ της προβάδισμα.

Στο 77ο λεπτό, ο Τζόνσον διπλασίασε τα τέρματα για τον ευατό του και την ομάδα του, καθώς με ένα πολύ όμορφο τελείωμα έκανε το 2-2 για τη Νότιγχαμ και έφερε το ματς στα ίσα. Στο 84΄, ο Μπρέναν Τζόνσον έφτασε πολύ κοντά στο χατ τρικ, όμως ο Πίκφορντ δήλωσε παρών και εξουδετέρωσε το τελείωμά του. Το 2-2 παρέμεινε μέχρι το τέλος, με τις δύο ομάδες να ψάχνουν το νικητήριο γκολ στα εναπομείναντα λεπτά, χωρίς όμως να το βρίσκουν.

Με αυτό το αποτέλεσμα, η Νότιγχαμ Φόρεστ ανέβηκε στην 14η θέση κι έφτασε τους 26 πόντους, ενώ η Έβερτον παρέμεινε στην 18η θέση με 22 βαθμούς κι έχοντας ένα ματς περισσότερο από τους δύο τελευταίους, κινδυνεύει να βρεθεί ουραγός της βαθμολογίας.