Premier League: «Καθάρισαν» με άνεση Νιούκαστλ, Μπράιτον, Φούλαμ
i

Νιούκαστλ/©printscreen twitter

Premier League: «Καθάρισαν» με άνεση Νιούκαστλ, Μπράιτον, Φούλαμ

Sportal newsroom 18:54 - 26.12.2022 / Ανανεώθηκε: 19:04 - 26.12.2022

Η Νιούκαστλ επιβλήθηκε με 3-0 της Λέστερ για την Boxing Day της Premier League. Δεν αντιμετώπισαν προβλήματα η Μπράιτον και η Φούλαμ.

Η Νιούκαστλ επιβλήθηκε με 3-0 της Λέστερ για τη 17η αγωνιστική της Premier League.

Η Νιούκαστλ συνεχίζει να τρελαίνει κόσμο τη φετινή σεζόν. Η ομάδα του Έντι Χόουϊ επικράτησε με 3-0 της Λέστερ και παραμένει στα υψηλά στρώματα της βαθμολογίας. 

Η Νιούκαστλ έφτασε τις 9 νίκες στο πρωτάθλημα και με 33 βαθμούς φιγουράρει στη δεύτερη θέση πίσω από την Άρσεναλ. Έχει, βέβαια, δύο ματς περισσότερα από την πρωτοπόρο Άρσεναλ αλλά και τη Μάντσεστερ Σίτι, που είναι στην τρίτη θέση με 32 βαθμούς. 

Η Λέστερ, από την άλλη, υπέστη την ένατη ήττα της. Η ομάδα του Μπρένταν Ρότζερς είναι στη 13η θέση με 17 βαθμούς.

Οι φιλοξενούμενοι πήραν τη νίκη με σχετική άνεση αφού σημείωσαν τρία γκολ στο πρώτο ημίχρονο. Ο Γουντ άνοιξε το σκορ στο τρίτο λεπτό με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι και ο Αλμιρόν στο 7’ διπλασίασε τέρματα της ομάδας του.

Στο 32’ ο Ζοέλινγκτον έκανε το 0-3 για τη Νιούκαστλ. 

Συνεχίζει ψηλά η Μπράιτον

Αποφασιστικό βήμα για την κατάληψη μίας θέσης που οδηγεί στα ευρωπαϊκά κύπελλα τη νέα σεζόν έκανε η Μπράιτον. Η ομάδα του Ρομπέρτο Ντε Τσέρμπι επικράτησε με 3-0 της Σαουθάμπτον για τη 17η αγωνιστική της Premier League. 

Η Μπράιτον έφτασε τους 24 βαθμούς και 15 αγώνες και είναι στην έκτη θέση, δύο βαθμούς πίσω από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ που έχει δώσει 14 αγώνες. Η Σαουθάμπτον υπέστη τη δέκατη ήττα της και με 12 βαθμούς είναι στη 19η θέση. 

Οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ στο 14’ με τον Λαλάνα. Το αυτογκόλ του Περό στο 35’ διαμόρφωσε το 0-2 και στο 56’ ο Σόλι Μαρτς έκανε τρία τα τέρματα της ομάδας του. Οι γηπεδούχοι μείωσαν στο 73’ με τον Γουόρντ – Πράους να παίρνει το «ριμπάουντ» μετά από απόκρουση του Σάντσεζ σε δική του εκτέλεση πέναλτι. 

Επιστροφή στις νίκες για τη Φούλαμ

Η Φούλαμ επικράτησε με 3-0 της Κρίσταλ Πάλας για τη 17η αγωνιστική της Premier League. Η ομάδα του Μάρκο Σίλβα μετρούσε μία ισοπαλία και δύο ήττες πριν τη διακοπή λόγω του Μουντιάλ.

Με τη νίκη αυτή η ομάδα του Λονδίνου έφτασε τους 22 βαθμούς σε 16 αγώνες και είναι στην όγδοη θέση του πρωταθλήματος. Η ομάδα του Πατρίκ Βιεϊρά έμεινε στους 19 βαθμούς και βρίσκεται στην ενδέκατη θέση.

Οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ στο 31’ με τον Μπόμπι Ριντ. Τρία λεπτά αργότερα, η Κρίσταλ Πάλας έμεινε με δέκα παίκτες μετά από απευθείας κόκκινη κάρτα που αντίκρισε ο Μίτσελ. 

Τα πράγματα για την ομάδα του Πατρίκ Βιεϊρά έγιναν ακόμη δυσκολότερα στο 57’ μετά από αποβολή του Τόμκινς με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Ο Τιμ Ριμ στο 73’ διαμόρφωσε το 0-2 και στο 80ό λεπτό Μίτροβιτς έβαλε το «κερασάκι στην τούρτα» για τη Φούλαμ. 

Νίκη με buzzer beater για τη Γουλβς

Η Γουλβς επιβλήθηκε με 2-1 της Έβερτον για την Boxing Day της Premier League. Η ομάδα του Ζουλιέν Λοπετέγι «ξεκόλλησε» από την τελευταία θέση της βαθμολογίας.

Η ομάδα του Φρανκ Λαμπάρντ άνοιξε το σκορ στο 7’ με τον Γέρι Μίνα. Στο 22’ ο Ποντένσε ισοφάρισε για τους φιλοξενούμενους. 

Η Γουλβς πήρε τη νίκη με γκολ του Αΐτ Νούρι στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων. Η ομάδα του Λοπετέγι έφτασε τους 13 βαθμούς και βρίσκεται στη 18η θέση. Η Έβερτον έμεινε στη 17η θέση με 14 βαθμούς.