«Καθάρισε» με Ράσφορντ η Γιουνάιτεντ, «γάζωσε» με πέντε γκολ τη Γουέστ Χαμ η Νιούκαστλ

Μάρκους Ράσφορντ

i

© Gareth Copley/Getty Images

«Καθάρισε» με Ράσφορντ η Γιουνάιτεντ, «γάζωσε» με πέντε γκολ τη Γουέστ Χαμ η Νιούκαστλ

Κώστας Τσιακλής 00:01 - 06.04.2023 / Ανανεώθηκε: 00:17 - 06.04.2023

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ επικράτησε με 1-0 της Μπρέντφορντ και επέστρεψε μετά από καιρό στις επιτυχίες στην Premier League. Την ίδια ώρα η Νιουκάστλ πέρασε σαν σίφουνας από το Λονδίνο, συντρίβοντας με 5-1 τη Γουέστ Χαμ.

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Νιουκάστλ έκαναν αποφασιστικό βήμα για έξοδο στο επόμενο Champions League. Οι «κόκκινοι διάβολοι» επικράτησαν με 1-0 της Μπρέντφορντ και επέστρεψαν στις νίκες στην Premier League μετά τις 19 Φεβρουαρίου. Παράλληλα η Νιουκάστλ πέρασε σαν σίφουνας από το Λονδίνο, συντρίβοντας με 5-1 τη Γουέστ Χαμ και πανηγύρισε την 4η συνεχόμενη νίκη της.

Στο ματς που έγινε στο «Όλντ Τράφορντ», η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ήταν με διαφορά η καλύτερη ομάδα και ξεκίνησε σταδιακά να «απειλεί» την εστία του Νταβίντ Ράγια. Στο 21΄ ο Άντονι έστρωσε τη μπάλα στον Μακτόμινεϊ στο ύψος της περιοχής, ο Σκωτσέζος έκανε το σουτ όμως η μπάλα έφυγε ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Στο 23’ ήταν η σειρά του Βραζιλιάνου ακραίου επιθετικού να δοκιμάσει το πόδι του, όμως το πλασέ του κατέληξε και αυτό έξω.

Στο 28’ οι «κόκκινοι διάβολοι» έφτασαν στο γκολ. Ο Άντονι σέντραρε στην περιοχή, ο Ζάμπιτσερ κατέβασε με κεφαλιά στον Ράσφορντ, ο οποίος με δυνατό σουτ «κάρφωσε» τον Ράγια για το 1-0.

Στο 67’ η Μπρέντφορντ «απείλησε» για πρώτη φορά στο παιχνίδι. Ο Κέβιν Σιάντε τσίμπησε τη μπάλα από τον Βαράν και έφυγε σε θέση τετ-α-τετ όμως ο Ντε Χεα πραγματοποίησε μια σωτήρια επέμβαση, κρατόντας το 1-0 για την Γιουνάιτεντ.

Στο 80’ οι γηπεδούχοι είχαν την ευκαιρία να σημειώσουν και δεύτερο γκολ αφού βγήκαν γρήγορα στην αντεπίθεση με τον Ράσφορντ. Ο Άγγλος επιθετικός έδωσε τη μπάλα στον Φρεντ μέσα στην περιοχή, όμως το σουτ του Βραζιλιάνου ήταν κακό και κατέληξε άουτ.

Στο άλλο παιχνίδι η Νιουκάστλ μπήκε πολύ δυνατά και προηγήθηκε νωρίς με 2-0 κόντρα στη Γουέστ Χαμ. Αρχικά στο 6’ ο Σεν Μαξιμίν σέντραρε από δεξιά και ο Κάλουμ Γουίλσον με ωραία κεφαλιά «άνοιξε» το σκορ για την ομάδα του. Στο 13’ ο Φάμπιαν Σερ βρήκε με φοβερή μπαλιά τον Ζοέλιντον στην πλάτη της άμυνας και ο δεύτερος αφού πέρασε τον Φαμπιάνσκι έκανε εύκολα το 2-0.

Στο 40΄ οι Λονδρέζοι ξαναμπήκαν στο ματς αφού έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Μπόουεν, ο Ζούμα με κεφαλιά μείωσε το σκορ σε 1-2. Η χαρά των γηπεδούχων δεν κράτησε για πολύ αφού στο πρώτο λεπτό του δευτέρου ημιχρόνου η Νιουκάστλ εκμεταλλεύτηκε το τραγικό λάθος του Αγέρντ και έκανε το 3-1, με το 2ο προσωπικό γκολ του Κάλουμ Γουίλσον.

Οι φιλοξενούμενοι θα μπορούσαν να πετύχουν και νωρίτερα το τέταρτο γκολ όμως ο Λόυκας Φαμπιάνσκι σταμάτησε εντυπωσιακά τις προσπάθειες των Τζέικομπ Μέρφι (56’) και Σεν Μαξιμίν (60’). Ότι δεν κατάφεραν οι συμπαίκτες του, το κατάφερε στο 81’ ο Αλεξάντερ Ίσακ, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε το μεγάλο λάθος του τερματοφύλακα της Γουέστ Χαμ και έκανε το 1-4.

Το κερασάκι στην τούρτα έβαλε στο 90’ ο Ζοέλιντον, ο οποίος βγήκε στην κόντρα από την μακρινή μπαλιά του Μπρούνο Γκιμαράες και με ωραία ενέργεια πέτυχε το δεύτερο προσωπικό του τέρμα στο παιχνίδι και σημείωσε το 5-1 για τη Νιουκάστλ.

Μετά τις νίκες τους, Νιουκάστλ και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ισοβαθμούν στην τρίτη θέση με 53 βαθμούς και είναι στο +3 από την Τότεναμ που ακολουθεί στην 5η θέση. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι «Σπερς» έχουν παιχνίδι περισσότερο και από τις δύο ομάδες, κάτι που τους κάνει να είναι σε ακόμα πιο μειονεκτική θέση.