Νίκη... Ευρώπης με «πεντάρα» για τη Νιούκαστλ - Γκέλα για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κόντρα στην προτελευταία Μπέρνλι
i

©Photo by Ian MacNicol/Getty Images

Νίκη... Ευρώπης με «πεντάρα» για τη Νιούκαστλ - Γκέλα για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κόντρα στην προτελευταία Μπέρνλι

Δημήτρης Χούπης 18:58 - 27.04.2024 / Ανανεώθηκε: 19:03 - 27.04.2024

Η Νιούκαστλ νίκησε με 5-1 τη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ και πλησίασε αρκετά στις θέσεις που οδηγούν στην Ευρώπη, την ίδια ώρα που

Η Μπέρνλι έφυγε με έναν σημαντικό βαθμό από το Ολντ Τράφορντ, αφού ήρθε ισόπαλη 1-1 με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η οποία κινδυνεύει να μείνει εκτός Ευρώπης.

Στο πρώτο μέρος οι δύο ομάδες είχαν αρκετές στιγμές για ένα γκολ, με τη μεγαλύτερη να είναι αυτή του Μπρούνο Φερνάντες στο 19', με τον Πορτογάλο να κάνει ένα σουτ, αλλά η μπάλα κατέληξε στο δοκάρι. Στη συνέχεια όμως οι «κλάρετς» ήταν αυτοί που απειλούσαν, με τον Φόστερ σε δύο περιπτώσεις να μην μπορεί να σκοράρει, αφού ο Ονάνα του είπε «όχι» και στις δύο.

Στο δεύτερο μέρος τελικά η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ βρήκε το γκολ μετά από αρκετές χαμένες ευκαιρίες. Στο 79ο λεπτό ο Άντονι εκμεταλλεύτηκε το λάθος των αμυντικών της Μπέρνλι και έκανε το 1-0. Όμως ο Αμντούνι στο 88ο λεπτό ισοφάρισε για τους «κλάρετς» από τα έντεκα βήματα.

Νιούκαστλ - Σέφιλντ Γιουνάιτεντ

Η Νιούκαστλ πήρε μια εύκολη νίκη, επικρατώντας με 5-1 της Σέφιλντ Γιουνάιτεντ στο πλαίσιο της 35ης αγωνιστικής. Με αυτή την ήττα οι «λεπίδες» υποβιβάστηκαν και μαθηματικά και του χρόνου θα είναι ξανά στην Championship.

Οι «λεπίδες»... πάγωσαν τους γηπεδούχους στο 5ο λεπτό με τον Χάμερ να δίνει στον Αχμεντότζιτς κι αυτός να κάνει το 1-0 για τους φιλοξενούμενους. Οι παίκτες του Έντι Χάου όμως πίεσαν, έχασαν ευκαιρίες και τελικά ισοφάρισαν στο 26' με τον Ίσακ, ο οποίος με σουτ μέσα από την περιοχή έκανε το 1-1.

Μέχρι τη λήξη του ημιχρόνου όμως η Σέφιλντ είχε καλές στιγμές για να μπει και πάλι μπροστά στο σκορ. Εννέα λεπτά μετά την έναρξη του δεύτερου μέρους, η Νιούκαστλ πήρε το προβάδισμα με τον Γκιμαράες, ο οποίος με κεφαλιά έκανε το 2-1.

Στο 61' ο Ίσακ έκανε το 3-1 με πέναλτι και τέσσερα λεπτά με αυτογκόλ οι «καρακάξες» πέτυχαν το τέρμα τους. Το τελικό 5-1 το διαμόρφωσε ο Γουίλσον στο 72'.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΕΠΟΜΕΝΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ