«Οδοστρωτήρας» η Μάντσεστερ Σίτι... πάτησε τη Λούτον, πήρε το «δώρο» η Νότιγχαμ Φόρεστ
i

Photo by Alex Livesey/Getty Images

«Οδοστρωτήρας» η Μάντσεστερ Σίτι... πάτησε τη Λούτον, πήρε το «δώρο» η Νότιγχαμ Φόρεστ

Sportal newsroom 18:57 - 13.04.2024 / Ανανεώθηκε: 19:14 - 13.04.2024

Σε... περίπατο μετέτρεψε το παιχνίδι με τη Λούτον η Μάντσεστερ Σίτι, η οποία επικράτησε με 5-1 στο «Ετιχάντ». Μετά την ήττα της πρώτης, η Νότιγχαμ Φόρεστ βγήκε από την επικίνδυνη ζώνη, μετά το 2-2 κόντρα στη Γουλβς.

Ένα εύκολο απόγευμα είχε η Μάντσεστερ Σίτι κόντρα στη Λούτον, της οποίας και επικράτησε με το «εκκωφαντικό» 5-1, στο ματς της 33ης αγωνιστικής της Premier League. H ομάδα του Γκουαρντιόλα είχε πέντε διαφορετικούς σκόρερ και έφτασε στη νίκη δίχως να δυσκολευτεί ιδιαίτερα, πάτησε - έστω και προσωρινά - στην κορυφή του πρωταθλήματος.

Το 1-0 έκανε μόλις στο 2ο λεπτό ο Χασιόκα, ο οποίος είδε την μπάλα να χτυπάει πάνω του και να καταλήγει στα δίχτυα της δικής του ομάδας. Από εκεί και έπειτα οι γηπεδούχοι είχαν ουκ ολίγες ευκαιρίες, ωστόσο το σκορ παρέμεινε ίδιο μέχρι την ολοκλήρωση του πρώτου ημιχρόνου.

Η... βροχή των γκολ ήρθε στο δεύτερο ημίχρονο. Την αρχή έκανε στο 64' ο Ματέο Κόβασιτς, όταν βρέθηκε στην άκρη της περιοχής και σούταρε εξαιρετικά για το 2-0. Ακολούθησε το 3-0 στο 76' με τον Χάαλαντ να εκτελεί εύστοχα πέναλτι, ενώ λίγο αργότερα η Λούτον μείωσε σε 3-1 με τον Μπάρκλει. Το... πάρτι ολοκλήρωσαν ο Ντοκού στο 87ο λεπτό και ο Γκβαρντιόλ στο 90+3', πετυχαίνοντας αμφότεροι εξαιρετικά τέρματα.

ΝΟΤΙΓΧΑΜ ΦΟΡΕΣΤ - ΓΟΥΛΒΣ 2-2

Την ίδια ώρα, η Νότιγχαμ Φόρεστ δεν άφησε ανεκμετάλλευτη την ήττα της Λούτον, μένοντας στο 2-2 με τη Γουλβς. Μπορεί να χρειαζόταν τη νίκη για να έχει μία διαφορά ασφαλείας, εντούτοις ακόμα και η ισοπαλία αυτή της έφτασε για να βγει από την επικίνδυνη ζώνη.

Το σκορ άνοιξε για τους φιλοξενούμενους ο Κούνα, ενώ ο Γκιμπς Ουάιτ ήταν εκείνος που ισοφάρισε πριν την ολοκλήρωση του ημιχρόνου. Στο δεύτερο μέρος ο Ντανίλο έφερε την ανατροπή, εντούτοις ο Κούνα σκόραρε ξανά και διαμόρφωσε το τελικό 2-2 ανάμεσα στις δύο ομάδες.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ 33ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ:

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ PREMIER LEAGUE:

H ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ: