Tιμωρήθηκε με ποινή φυλάκισης ο οπαδός της Λιντς που έσπρωξε τον Χάου τον Μαΐο

Οπαδός Λιντς - Έντι Χάου

i

©printscreen

Tιμωρήθηκε με ποινή φυλάκισης ο οπαδός της Λιντς που έσπρωξε τον Χάου τον Μαΐο

Κωνσταντίνος Ζήκος 22:33 - 08.09.2023 / Ανανεώθηκε: 22:43 - 08.09.2023

Με βαριά ποινή τιμωρήθηκε ο οπαδός της Λιντς, Ντέιβιντ Ντέρμπισαϊρ, για την επίθεση που είχε ασκήσει κατά τη διάρκεια του αγώνα, στον προπονητή της Νιουκάστλ, Έντι Χάου στο περσινό παιχνίδι πρωταθλήματος.

Ήταν 13 Μαΐου, όταν η Λιντς υποδεχόταν την Νιουκάστλ για την 36η αγωνιστική της σεζόν 2022-2023 για την Premier League, όταν στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης που έληξε με το ισόπαλο 2-2, ένας οπαδός των γηπεδούχων εισέβαλλε στον αγωνιστικό χώρο και έσπρωξε τον προπονητή της Νιουκάστλ, Έντι Χάου.

H δικαιοσύνη εξέτασε τη συγκεκριμένη περίπτωση και ανακοίνωσε σήμερα(8/9) την απόφαση της. Σύμφωνα με αυτή, ο 35χρονος, Ντέιβιντ Ντέρμπισαϊρ από τη Marley Street, Beeston, καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 12 εβδομάδων και εξαετή απαγόρευση ενασχόλησης με ποδοσφαιρικά δρώμενα, από το δικαστήριο του Leeds. Η Λιντς ωστόσο, αποφάσισε να απαγορεύσει δια βίου την είσοδο στο γήπεδο της για τον συγκεκριμένο οπαδό.

Αν και έφτασε ανενόχλητος στον προπονητή των φιλοξενούμενων, με το που τον απώθησε, η ασφάλεια επενέβη και τον απομάκρυνε άμεσα. Το περιστατικό μεταδόθηκε live από την τηλεόραση και έδωσε την ευκαιρία να εξεταστεί κατάλληλα.

Τραυματίστηκε και χάνει τα προκριματικά ο Φέργκιουσον της Μπράιτον, αντίπαλος της ΑΕΚ στους ομίλους του Europa League
EURO

14:17 - 05.09.2023

Τραυματίστηκε και χάνει τα προκριματικά ο Φέργκιουσον της Μπράιτον, αντίπαλος της ΑΕΚ στους ομίλους του Europa League

Ο Ίβαν Φέργκιουσον της Μπράιτον, την οποία η ΑΕΚ θα αντιμετωπίσει στους ομίλους του Europa League, τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια του αγώνα με τη Νιουκάστλ κι έτσι θα απουσιάσει από τα προκριματικά του Euro με την εθνική Ιρλανδίας.

Ο Χάου μίλησε στο BT Sport μετά τη λήξη του αγώνα, δηλώνοντας τα εξής: «Ήταν μια πραγματική έκπληξη. Είχα συγκεντρωθεί στο παιχνίδι. Ήταν το τελευταίο πράγμα που πιστεύεις ότι θα μπορούσε να συμβεί. Δεν μπορώ να επαναλάβω αυτό που είπε, αλλά σε κάνει να σκέφτεσαι «τι θα γινόταν αν;». Ήταν προσωπικό για μένα. Δεν μπορώ να θυμηθώ αν με έσπρωξε ή όχι, ήταν τόσο περίεργο που συνέβη. Στιγμές σαν κι αυτές σε κάνουν να σκεφτείς».