Χάος για τους οπαδούς των μετά από απεργία στα τρένα

Οπαδοί στα τρένα

i

© PS Youtube

Χάος για τους οπαδούς των μετά από απεργία στα τρένα

Τζιοβάνι Ζάκαρη 18:55 - 03.02.2024

Τα πάνω - κάτω ήρθαν στην αγωνιστική δράση του Σαββάτου στην Αγγλία, με αφορμή την απεργία που εξήγγειλαν οι εργαζόμενοι των τρένων.

Γεμάτο με αγώνες ήταν το καλεντάρι του Σαββάτου στην Premier League, το οποίο περιλάμβανε πέντε αναμετρήσεις, μεταξύ των οποίων παιχνίδια της Νιούκαστλ και της Τότεναμ. Ωστόσο, για πολλούς φιλάθλους το να επισκεφθούν το γήπεδο μετατράπηκε σε κανονική αγγαρεία. 

Γιατί; Διότι οι μηχανοδηγοί των τρένων στη χώρα αποφάσισαν να κατέβουν σε απεργία, με αποτέλεσμα πολλοί από τους σταθμούς των τρένων να παραμένουν κλειστοί. Οι αρχές προειδοποίησαν πως αναμένεται να υπάρξει χάος στους δρόμους, αφού η απεργία αυτή θα επηρεάσει πολύ κόσμο. 

«Οι πελάτες μας θέλουν να βγουν έξω χρησιμοποιώντας το δίκτυό μας και είναι απογοητευτικό που τους ζητάμε για άλλη μια φορά να μην ταξιδεύουν το Σαββατοκύριακο. Κατανοούμε την απογοήτευσή τους και μπορούμε μόνο να ζητήσουμε συγγνώμη για την αναστάτωση στα σχέδιά τους. Οι πελάτες δικαιούνται πλήρη επιστροφή χρημάτων χωρίς χρέωση, εφόσον είχαν κλείσει εισιτήρια», ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας. 

Τα ποδοσφαιρικά παιχνίδια που επηρεάζονται από τις διαδρομές της «Avanti», εταιρείας στην οποία ανήκουν τα τρένα,  περιλαμβάνουν Έβερτον - Τότεναμ , Μπέρνλι - Φούλαμ , Λέιτον Όριεντ - Καρλάιλ, Γουέστ Μπρομ - Μπέρμιγχαμ Σίτι , Τράνμερ - Κρου και Σάλφορντ - Ρέξαμ .

Οι απεργίες κατά διαφορετικών αγγλικών σιδηροδρομικών εταιρειών ξεκίνησαν νωρίτερα αυτή την εβδομάδα και θα συνεχιστούν τη Δευτέρα (5/2). Η διαφωνία για τις αμοιβές και τις προϋποθέσεις ασφαλείας, από τους μηχανοδηγούς, ξεκίνησαν το καλοκαίρι του 2022. Εκείνοι ισχυρίζονται πως δεν υπάρχουν σημάδια επίλυσης, για αυτό και προχώρησαν στις απεργίες.