Προσινέτσκι: «Όταν ο Μέσι είναι στη μέρα του, κανείς δεν μπορεί να τον σταματήσει»
i

Μέσι και Προσινέτσκι/ © Twitter

Προσινέτσκι: «Όταν ο Μέσι είναι στη μέρα του, κανείς δεν μπορεί να τον σταματήσει»

Πάνος Μαλακτάρης • 19:58 - 12.12.2022 / Ανανεώθηκε: 15:57 - 28.04.2023

Ο βετεράνος Κροάτης ποδοσφαιριστής βρίσκεται στην Ντόχα και δίνει τα προγνωστικά του για τη μεγάλη μάχη της Τρίτης (13/12) ανάμεσα σε Αργεντινή και Κροατία στο «Lusail Iconic Stadium», με φόντο τον τελικό του Μουντιάλ 2022.

Αύριο βράδυ όλος ο ποδοσφαιρικός πλανήτης θα είναι συντονισμένος στις οθόνες του για τον πρώτο χρονικά ημιτελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου ανάμεσα σε Κροατία και Αργεντινή. Ένας από τους θρύλους του κροατικού ποδοσφαίρου και μέλος της τρομερής «χρβάτσκα» της διετίας 1996-1998, όπου και πάλι είχε φτάσει στα ημιτελικά για να ηττηθεί από την μετέπειτα τροπαιούχο Γαλλία, βρίσκεται από σήμερα στο Κατάρ για να δει από κοντά τις προσπάθειες του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος της χώρας του. 

Εδώ και χρόνια προπονητής και ο ίδιος, δεν ήταν δυνατό να μη μιλήσει για τη μεγάλη αυριανή αναμέτρηση. Δήλωσε λοιπόν σχετικά: «Όλοι ξέρουμε πως όταν ο Μέσι είναι στη μέρα του, κανείς δε μπορεί να τον σταματήσει. Ωστόσο έχουμε ξανακερδίσει την Αργεντινή με τον Μέσι στη σύνθεσή της. Έχουμε δείξει πως μπορούμε. Αν με ρωτάτε, η Αργεντινή είναι το φαβορί, αλλά και η Κροατία είναι πολύ απρόβλεπτη ομάδα. Μπορούμε να χάσουμε από οποιονδήποτε, όπως επίσης και να κερδίσουμε οποιονδήποτε αντίπαλο. Ένα είναι σίγουρο, θα είναι ένα απολαυστικό παιχνίδι. Η Αργεντινή δεν έχει κερδίσει το μουντιάλ εδώ και πολλά χρόνια, και παράλληλα αυτό ίσως και να είναι το τελευταίο παιχνίδι του Λιονέλ με την εθνική του»

Και ολοκλήρωσε λέγοντας: «Θα ήταν αδικία για το ποδόσφαιρο ως άθλημα το να μην στεφθεί παγκόσμιος πρωταθλητής ο Μέσι, ωστόσο έχουμε καλύτερο κέντρο από αυτούς, πρέπει να το πούμε. Μόντριτς, Κόβασιτς, Μπρόζοβιτς. Ενώ παράλληλα το κέντρο των Αργεντίνων είναι ίσως η αδύνατη γραμμή τους, μιας και δεν έχουν και εκεί κάποιον μεσσία». 

Απολαυστικός ο Κροάτης, ελπίζουμε το ίδιο και περισσότερο απολαυστικό να είναι και το αυριανό ματς προς τέρψη όλων όσων αγαπούν πραγματικά το ποδόσφαιρο.