Πρώτα οι Σέρρες και μετά η μεταγραφική κουβέντα για την ΑΕΚ

Πρώτα οι Σέρρες και μετά η μεταγραφική κουβέντα για την ΑΕΚ

Κώστας Τσίλης 09:43 - 20.12.2023 / Ανανεώθηκε: 09:48 - 20.12.2023

Στην ΑΕΚ το αυριανό ματς με τον Πανσερραϊκό έχει την απόλυτη προτεραιότητα και αφοσίωση, αλλά κατόπιν θα γίνει συζήτηση για να αποφασιστεί ο σχεδιασμός για την χειμερινή μεταγραφική αγορά

Η ΑΕΚ εδώ και περίπου έναν μήνα, πηγαίνει χωρίς ανάσα από παιχνίδι σε παιχνίδι. Τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη. Και όλα τα ματς ήταν σημαντικά. Ειδικά στην Ευρώπη. Ως εκ τούτου προφανώς όλο το βάρος και η συγκέντρωση ήταν στις αγωνιστικές υποχρεώσεις. Και παραμένει, καθώς αύριο υπάρχει ένα παιχνίδι στις Σέρρες που είναι και δύσκολο και σημαντικό. 

Από την άλλη μεριά, προφανώς και στην ΑΕΚ θα γίνει μια συζήτηση, για τον τρόπο που θα κινηθεί η ομάδα στην χειμερινή μεταγραφική αγορά. Φυσικά μετά το παιχνίδι με τον Πανσερραϊκό, αλλά θα γίνει. Είναι δεδομένη η φιλοσοφία που έχει ο Ματίας Αλμέιδα ως προς την ενίσχυση του ρόστερ. Ειδικά μεσούσης της σεζόν. Όμως αρνητής... μεταγραφών, εννοείται δεν είναι. Επομένως στην ΑΕΚ σίγουρα θα γίνει μια κουβέντα, στην οποία θα ζυγιστούν όλα τα δεδομένα ως προς το ρόστερ και θα προκύψουν αποφάσεις. 

Άλλωστε υπάρχουν ενδείξεις ως προς κάποιες σκέψεις που ενδεχομένως κάνουν στην ΑΕΚ. Για παράδειγμα η επιμονή των Ιταλών για την δύσκολη περίπτωση του Ματσόκι της Σαλερνιτάνα, ίσως να φανερώνει στόχευση ενίσχυσης στο δεξί άκρο της άμυνας. Ή το γεγονός πως από τότε που ο Αλμέιδα είπε πως σκέφτεται να χρησιμοποιήσει ως επιλογή τον Σταύρο Πήλιο, δεν τον έχει χρησιμοποιήσει ούτε λεπτό σε ματς της πρώτης ομάδας της ΑΕΚ, ενδεχομένως δείχνει πως έχουν γίνει άλλες σκέψεις για το αριστερό άκρο της άμυνας. Ή ακόμα - ακόμα, το "ταμείο" απ' όσα έχουν γίνει στο πρώτο μισό της φετινής σεζόν, να έχει βγάλει μια άλλη άμεση ανάγκη ενίσχυσης. Που να μην είναι τόσο προφανής. 

Η ΑΕΚ βρήκε την αποτελεσματικότητα στην επίθεση, αλλά έχασε την συγκέντρωση στην άμυνα
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

18:07 - 19.12.2023

Η ΑΕΚ βρήκε την αποτελεσματικότητα στην επίθεση, αλλά έχασε την συγκέντρωση στην άμυνα

Έχει αρχίσει ξανά η ΑΕΚ να βρίσκει δίχτυα με ευκολία και να παίρνει σκοράρισμα από τον Γκαρσία, αλλά έχει εκτεθεί στα δυο τελευταία παιχνίδια από έλλειψη συγκέντρωσης στην ανασταλτική της λειτουργία

Σε κάθε περίπτωση, αμέσως μετά το ματς με τον Πανσερραϊκό και πριν η ΑΕΚ ξαναμπει στις επίσημες αγωνιστικές υποχρεώσεις στις αρχές του Γενάρη, θα γίνει μια κουβέντα ανάμεσα στον Αλμέιδα και τους ανθρώπους που "τρέχουν" τον μεταγραφικό σχεδιασμό. Χωρίς να μπορεί να προβλέψει κανείς, ποιες είναι οι αποφάσεις που θα ληφθούν. Αν δηλαδή θα κινηθεί τελικά η ΑΕΚ στην μεταγραφική αγορά του Γενάρη και πως θα το κάνει.