Πρώην ατζέντης Γιάγια Τουρέ: «Η Αφρικανική κατάρα έχει λυθεί - Η Σίτι θα κατακτήσει το Champions League»
i

Robbie Jay Barratt/Getty Images/Ideal Images

Πρώην ατζέντης Γιάγια Τουρέ: «Η Αφρικανική κατάρα έχει λυθεί - Η Σίτι θα κατακτήσει το Champions League»

Κώστας Τσιακλής 19:33 - 08.05.2023 / Ανανεώθηκε: 19:37 - 08.05.2023

Ο πρώην ατζέντης του Γιάγια Τουρέ, Ντιμίτρι Σελούκ, ανέφερε πως η Αφρικανική κατάρα που κρατούσε τη Μάντσεστερ Σίτι και τον Πεπ Γκουαρδιόλα μακριά από το Champions League έχει λυθεί.

Ο πρώην ατζέντης του Γιάγια Τουρέ, Ντιμίτρι Σελούκ, ανέφερε σε δηλώσεις του ότι η αφρικανική κατάρα που κρατούσε τη Μάντσεστερ Σίτι και τον Πεπ Γκουαρδιόλα μακρία από το Champions League έχει λυθεί.

Η συγκεκριμένη κατάρα είχε ενεργοποιηθεί το 2018 όπως είχε πει ο ίδιος μετά τις συνεχόμενες φορές που ο Πεπ Γκουαρδιόλα άφησε στον πάγκο της Μάντσεστερ Σίτι τον Γιάγια Τουρέ. Συγκεκριμένα ο Σελούκ είχε αναφέρει:

«[Ο Γκουαρδιόλα] έστρεψε όλη την Αφρική εναντίον του, πολλοί Αφρικανοί οπαδοί απομακρύνθηκαν από τη Μάντσεστερ Σίτι και είμαι σίγουρος ότι πολλοί Αφρικανοί σαμάνοι στο μέλλον δεν θα επιτρέψουν στον Γκουαρδιόλα να κερδίσει το Champions League. Αυτό θα είναι για τον Γκουαρδιόλα μια αφρικανική κατάρα. Η ζωή θα δείξει αν έχω δίκιο ή όχι».

Πλέον ο Ρώσος τοποθετήθηκε ξανά για το σχετικό θέμα και απολογήθηκε ενώ είπε πως η κατάρα αυτή έχει τερματιστεί. «Θέλω να απολογηθώ για αυτό το θέμα. Νομίζω ότι έφτασε η ώρα αυτή η πικρία να σταματήσει και ξέρω ότι κι ο Γιάγια (σ.σ Τουρέ) θέλει το ίδιο γιατί σκέφτεται μόνο το καλό της Σίτι.

Μπορώ να πω ότι το ξόρκι έχει λυθεί από τους σαμάνους και νομίζω ότι η Μάντσεστερ Σίτι θα κερδίσει το Champions League υπό τον Πεπ Γκουαρδιόλα. Έχουν μεγάλη ευκαιρία να το κατακτήσουν φέτος. Αλλά ό,τι και να συμβεί, σίγουρα θα το κερδίσουν μέσα στα επόμενα τρία χρόνια», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Σελούκ.

Μπερνάρντο Σίλβα για την αναμέτρηση με τη Ρεάλ Μαδρίτης: «Γιατί να τη φοβηθούμε; -  Δεν έχει να κάνει με το βάρος της φανέλας»
PREMIER LEAGUE

17:22 - 08.05.2023

Μπερνάρντο Σίλβα για την αναμέτρηση με τη Ρεάλ Μαδρίτης: «Γιατί να τη φοβηθούμε; - Δεν έχει να κάνει με το βάρος της φανέλας»

Ο Μπερνάρντο Σίλβα σε δηλώσεις του μίλησε για την αναμέτρηση της Τρίτης (9/5) ανάμεσα στη Μάντσεστερ Σίτι και τη Ρεάλ Μαδρίτης, για τα ημιτελικά του Champions League.

Αξίζει να σημειωθεί πως μετά τις δηλώσεις του Σελούκ, για το θέμα έκανε αναφορά και ο ίδιος ο Γιάγια Τουρέ, ο οποίος θέλησε μέσω των social media να ξεκαθαρίσει τη θέση του και να μείνει ξανά μακριά από το συγκεκριμένο ζήτημα.

Ο Τουρέ είπε: «Τα ΜΜΕ επικαλούνται τα λόγια του πρώην ατζέντη μου που μιλάει για μια κατάρα. Σας παρακαλώ μην με μπλέκεται με αυτές τις ανοησίες και τα στερεότυπα για τις αφρικανικές κατάρες. ΜΜΕ, σας παρακαλώ προχωρήστε. Αυτός ο άνθρωπος δεν με εκπροσωπεί με κανένα τρόπο. Η ενίσχυση τέτοιων στερεοτύπων είναι ζημιογόνα».

Η Μάντσεστερ Σίτι βρίσκεται στα ημιτελικά του Champions League, εκεί όπου θα αντιμετωπίσει την Τρίτη (09/05) τη Ρεάλ Μαδρίτης. Η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα θέλει να κατακτήσει για πρώτη φορά στην ιστορία της το συγκεκριμένο τρόπαιο. Οι «πολίτες» έφτασαν πιο κοντά το 2021 όταν παρευρέθηκαν στον τελικό της διοργάνωσης και ηττήθηκαν με 1-0 από την Τσέλσι.