Ο αναγεννημένος Στέρλινγκ είναι το μεγαλύτερο επιθετικό όπλο της Τσέλσι
i

©printscreen

Ο αναγεννημένος Στέρλινγκ είναι το μεγαλύτερο επιθετικό όπλο της Τσέλσι

Ιάσονας Τσίλης 18:24 - 30.08.2023 / Ανανεώθηκε: 02:56 - 31.08.2023

Μετά από την μέτρια περσινή σεζόν του, ο Ραχίμ Στέρλινγκ δείχνει να βρίσκει ξανά τον καλό του εαυτό, υπό τις οδηγίες του Ποτσετίνο και είναι έτοιμος να ηγηθεί, στην επιθετική γραμμή της Τσέλσι.

Μπορεί το δείγμα γραφής να είναι αρκετά μικρό, με μόλις τρεις αγωνιστικές ως τώρα, ωστόσο ο Ραχίμ Στέρλινγκ έχει ξεκινήσει πολύ δυνατά τη χρονιά, όντας καλύτερος παιχνίδι με παιχνίδι.

Ήταν θετικός κόντρα στη Λίβερπουλ, δημιουργώντας συνεχώς αρκετά ρήγματα στη άμυνα των «κόκκινων», ιδιαίτερα μετά από συνεργασίες με τον Έντσο Φερνάντες, με τον οποίο βρίσκεται με μεγάλη άνεση μέχρι στιγμής, έχοντας 78 μεταβιβάσεις μεταξύ τους, περισσότερες από κάθε άλλον ποδοσφαιριστή.

Απέναντι στη Γουέστ Χαμ, ήταν από τους ελάχιστους διασωθέντες στην ήττα των «μπλε» με 3-1. Κέρδισε άλλωστε και το πέναλτι στο οποίο αστόχησε ο Έντσο Φερνάντες με το σκορ εκείνη τη στιγμή να είναι ισόπαλο με 1-1.

Η κορυφαία του εμφάνιση, αναμφίβολα ήρθε στο ματς με τη Λούτον στο «Στάμφορντ Μπριτζ». Ο Άγγλος επιθετικός, πέτυχε δύο από τα τρία γκολ της ομάδας και δημιούργησε το τρίτο, στη νίκη της με 3-0, όντας ο απόλυτος πρωταγωνιστής της αναμέτρησης.

Οι μέσοι όροι του σε πετυχημένες τρίπλες και επαφές στη μεγάλη περιοχή ανά ενενηντάλεπτο, είναι οι κορυφαίοι της καριέρας του. Πιο εντυπωσιακό ωστόσο, είναι το πόσο μοιρασμένο είναι το ποσοστό του χρόνου που έχει αγωνιστεί σε κάθε θέση στην επίθεση, 31% εκ του οποίου, ως αριστερός εξτρέμ, 26% ως δεξί εξτρέμ και 35% ως σέντερ φορ. Η ευελιξία του αυτή, μπορεί να αποδειχθεί ευεργετική για την Τσέλσι και ίσως δυσκολέψει πολύ τις αντίπαλες άμυνες.

Ο Ραχίμ Στέρλινγκ σε δηλώσεις του μετά τη νίκη επί της Λούτον, πίστωσε σε μεγάλο βαθμό τις εμφανίσεις του στον προπονητή του, Μαουρίσιο Ποτσετίνο.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Στέρλινγκ

«Είχα απογοητευτεί λίγο την περασμένη σεζόν, ερχόμουν πάντα βαθιά, με την πλάτη στο τέρμα και δεν μου δινόταν η ευκαιρία να φτάσω προς την περιοχή. Η αίσθηση μου όλη την περασμένη σεζόν ήταν ότι ήμουν πολύ βαθιά και έπαιζα την μπάλα στα πλάγια μπακ.

Είχα μια απλή συνομιλία με τον Ποτσετίνο και μου είπε: Ραχίμ, δεν έχει σημασία πού παίζεις, αν είσαι δυναμικός και επιθετικός, κανείς δεν μπορεί να σε σταματήσει. Δεν έχει σημασία αν είσαι αριστερά, δεξιά, ή στο κέντρο, απλά να είσαι επιθετικός με την μπάλα».