Νέα δημοσιεύματα συνδέουν ξανά τον Ζινεντίν Ζιντάν με τη Ρεάλ Μαδρίτης
i

Ζινεντίν Ζιντάν/©Intime

Νέα δημοσιεύματα συνδέουν ξανά τον Ζινεντίν Ζιντάν με τη Ρεάλ Μαδρίτης

Κώστας Τσιακλής 09:48 - 28.04.2023 / Ανανεώθηκε: 09:48 - 28.04.2023

Η Ρεάλ Μαδρίτης σύμφωνα με νέα δημοσιεύματα φαίνεται να εξετάζει σοβαρά την περίπτωση του Ζινεντίν Ζιντάν για αντικαταστάτη του Κάρλο Αντσελότι, αν τελικά ο Ιταλός αποχωρήσει από την τεχνική ηγεσία της ομάδας.

Το όνομα του Ζιντεντίν Ζιντάν φαίνεται να προτάθηκε εκ νέου στη Ρεάλ Μαδρίτης, με τον Γάλλο να είναι ανοικτός στο ενδεχόμενο να επιστρέψει στον πάγκο, αν τελικά αποχωρήσει ο Κάρλο Αντσελότι από την τεχνική ηγεσία του συλλόγου.

Τους τελευταίους μήνες γίνεται αρκετά μεγάλη συζήτηση για το αν θα παραμείνει ο Κάρλο Αντσελότι στον πάγκο της Ρεάλ (το συμβόλαιο του εκπνέει το καλοκαίρι του 2024) και αν όχι, τότε ποιος θα τον διαδεχθεί. Ένα από τα ονόματα που συνδέθηκαν με την «βασίλισσα» είναι αυτό του Ζινεντίν Ζιντάν, με την Mundodeportivo να δίνει «φως» στα σενάρια.

Όπως αναφέρει στο δημοσίευμα της, ο Ζιντάν έχει αποδεχθεί ότι δεν θα αποτελέσει τον νέο τεχνικό της Εθνικής Γαλλίας μετά την ανανέωση του Ντιντιέ Ντεσάν μέχρι το 2026 και ενδιαφέρεται να έχει και μια τρίτη θητεία στη Ρεάλ Μαδρίτης, με την οποία φημολογείται ότι είχε έρθει σε συζητήσεις. Πάντως τις τελευταίες μέρες ρεπορτάζ του εξωτερικού έλεγαν πως ο Γάλλος τεχνικός θέλει να επιστρέψει άμεσα στους πάγκους και προτεραιότητα του είναι η Γιουβέντους.

Στη συνέχεια του άρθρου γίνεται επίσης λόγος πως ο Ζιντάν συνεχίζει να παρευρίσκεται συχνά στα VIP του «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» ενώ το γεγονός ότι οι δύο γιοι του αγωνίζονται στις ομάδες νέων του συλλόγου μπορεί να τον φέρει ακόμα πιο κοντά σε αυτόν.

Με τακτική «Τσουαμενί» η Ρεάλ επιδιώκει να κάνει δικό της τον Μπέλιγχαμ
LA LIGA

15:14 - 27.04.2023

Με τακτική «Τσουαμενί» η Ρεάλ επιδιώκει να κάνει δικό της τον Μπέλιγχαμ

Η Ρεάλ Μαδρίτης είναι πρόθυμη να κάνει υπομονή για τον Τζουντ Μπέλιγχαμ, ακολουθώντας το δικό της σχέδιο και στο τέλος να τον εντάξει στο δυναμικό της, με λιγότερα χρήματα από αυτά που απαιτούν οι ιθύνοντες της Ντόρτμουντ.

Ο Ζιντάν αποτελεί θρύλο των «Μαδριλένων» αφού αγωνίστηκε στην ομάδα για περίπου μια πενταετία ενώ στη συνέχεια διετέλεσε και προπονητής της Ρεάλ σε δύο περιπτώσεις. Η πρώτη του θητεία ήταν από τον Ιούλιο του 2016 μέχρι τον Μάιο του 2018 ενώ η δεύτερη ήταν από τον Μάρτιο του 2019 μέχρι τον Ιούνιο του 2021.

Συνολικά ο 50χρονος Γάλλος πανηγύρισε 17 τρόπαια με τη Ρεάλ Μαδρίτης ως προπονητής αλλά και ως παίκτης. Πριν κρεμάσει τα παπούτσια του ο Ζιντάν είχε κατακτήσει ένα Champions League, ένα διηπειρωτικό κύπελλο, ένα Κύπελλο Ισπανίας, ένα ευρωπαϊκό σούπερ καπ και δύο σούπερ καπ Ισπανίας.

Ο Ζιντάν ως προπονητής οδήγησε τους «μερένγκες» σε ακόμα τρία Champions League, δύο Παγκόσμια Κύπελλα Συλλόγων, δύο πρωταθλήματα, δύο ευρωπαϊκά σούπερ καπ και δύο σούπερ καπ Ισπανίας. Συνολικά κάθισε στον πάγκο της Ρεάλ σε 263 αναμετρήσεις και έιχε απολογισμό 174 νίκες, 53 ισοπαλίες και 36 ήττες.