Ο Μπέλιγχαμ το έκανε ξανά στο 94' και λύτρωσε τη Ρεάλ!
i

Photo by Florencia Tan Jun/Getty Images

Ο Μπέλιγχαμ το έκανε ξανά στο 94' και λύτρωσε τη Ρεάλ!

Βασίλης Πολυχρονόπουλος 21:43 - 20.09.2023 / Ανανεώθηκε: 22:07 - 20.09.2023

Η σαφώς ανώτερη Ρεάλ Μαδρίτης τα χρειάστηκε κόντρα στη μαχητική Ουνιόν Βερολίνου, όμως ο Τζουντ Μπέλιγχαμ την πήρε για ακόμη μια φορά από το χέρι και με buzzer beater την οδήγησε στη νίκη με 1-0.

Ο Βασιλιάς οδηγεί (και πάλι) τη Βασίλισσα στη δόξα! Η Ουνιόν Βερολίνου εμφανίστηκε ανώτερη των προσδοκιών στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου» και έβαλε δύσκολα στη Ρεάλ Μαδρίτης, όμως δεν κατάφερε να πάρει αποτέλεσμα. Και αυτό γιατί ο συνήθης ύποπτος, Τζουντ Μπέλιγχαμ, βγήκε μπροστά στο 94ο λεπτό και χάρισε τη νίκη στους Μαδριλένους με 1-0 στην πρεμιέρα της φάσης των ομίλων του Champions League.

Αμφότερες οι ομάδες μπήκαν πολύ δυνατά από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, με αποτέλεσμα ο ρυθμός να είναι πολύ καλός. Και παρόλο που οι περισσότεροι περίμεναν ότι η γερμανική ομάδα θα έμπαινε στον αγωνιστικό χώρο με σκοπό να αμυνθεί περισσότερο παρά να επιτεθεί, εκείνη έκανε την έκπληξη στο ξεκίνημα του αγώνα. Βέβαια, μετά αυτό άλλαξε αρκετά με τους «μερένχες» να αποκτούν τον πρώτο λόγο και τον έλεγχο του παιχνιδιού.

Ωστόσο, η ομάδα του Κάρλο Αντσελότι παρότι πήρε τα ηνία, δυσκολευόταν πολύ στο κομμάτι της δημιουργίας με τις επιθετικές της προσπάθειες να είναι... άχρωμες. Οι μοναδικές καλές στιγμές που είχε ήταν στον πρώτο 5λεπτο του ματς. Στο 3ο και στο 5ο λεπτό με δύο κεφαλιές του Χοσελού. Την πρώτη τη σταμάτησε ο Ρενόφ, ενώ η δεύτερη πέρασε λίγο δίπλα από το δοκάρι. Στη συνέχεια, οι γηπεδούχοι αναλώθηκαν σε μία φλύαρη κατοχή και οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα χωρίς σκορ.

Στην επανάληψη η εικόνα του αγώνα άλλαξε αρκετά. Οι Γερμανοί μπήκαν και πάλι δυνατά και είχαν και την πρώτη τους καλή στιγμή στο 49', με την κεφαλιά του Γκοζένς να περνάει άουτ. Από 'κει και έπειτα όμως ακολούθησε ένας επιθετικός μονόλογος από την πλευρά της Ρεάλ Μαδρίτης. Στο 51ο λεπτό είχε μία τεράστια διπλή ευκαιρία, με τον Ροντρίγκο αρχικά να μην νικάει τον Ρενόφ και στη συνέχεια να τραντάζει το δοκάρι, ενώ ύστερα από τρία λεπτά απείλησε με ένα σουτ και ο Χοσελού.

Η Γαλατασαράι με δύο ασύλληπτα γκολ σε τρία λεπτά έσωσε τον βαθμό στο θρίλερ με την Κοπεγχάγη στην Πόλη
CHAMPIONS LEAGUE

21:44 - 20.09.2023

Η Γαλατασαράι με δύο ασύλληπτα γκολ σε τρία λεπτά έσωσε τον βαθμό στο θρίλερ με την Κοπεγχάγη στην Πόλη

Η Κοπεγχάγη προηγήθηκε 2-0 στην Κωνσταντινούπολη, αλλά έμεινε με δέκα παίκτες και η Γαλατασαράι με γκολ στο 86’ και το 88’ ισοφάρισε σε 2-2 και πήρε τον βαθμό.

Όσο κυλούσε ο χρόνος, άλλο τόσο αυξανόταν και η πίεση της Βασίλισσας, αλλά και οι μεγάλες ευκαιρίες της. Μάλιστα, είχε και δεύτερο δοκάρι με τον Χοσελού στο 63', με τον Ισπανό να απελεί εκ νέου και στο 83', ενώ νωρίτερα ο Ρενόφ είχε πει όχι σε μακρινό σουτ του Μόντριτς. Και εκεί που η Ουινιόν Βερολίνου ήταν μια ανάσα από ένα ιστορικό αποτέλεσμα, εμφανίστηκε ο Τζουντ Μπέλιγχαμ. Ο Άγγλος μέσος λύτρωσε για ακόμη μια φορά τη Ρεάλ Μαδρίτης, αυτή τη φορά στο 90+4', σκοράροντας από κοντινή απόσταση για το τελικό 1-0.

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ: Κέπα, Λούκας Βάθκεθ, Ρίντιγκερ, Νάτσο (75’ Φραν Γκαρσία), Αλάμπα, Μόντριτς (80’ Μπραΐμ Ντίαθ), Τσουαμενί (66’ Βαλβέρδε), Καμαβινγκά (65’ Κρόος), Ροδρίγο, Μπέλινγκχαμ, Χοσέλου.

ΟΥΝΙΟΝ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ: Ρένοβ, Λέιτε, Ντούκι, Μπονούτσι (80’ Γιάκελ), Γιουράνοβιτς, Γκόζενς, Λαϊντουνί (66’ Αάρονσον), Κραλ, Τουσάρ (83’ Κεμλάιν), Μπέκερ (80’ Φοφανά), Μπέρενς (66’ Φόλαντ).