Ένα από τα θύματα στο βίντεο με σεξουαλικό περιεχόμενο στις ακαδημίες της Ρεάλ Μαδρίτης «σπάει» τη σιωπή του: «Νιώθουν προστατευμένοι επειδή...»

Ένα από τα θύματα στο βίντεο με σεξουαλικό περιεχόμενο στις ακαδημίες της Ρεάλ Μαδρίτης «σπάει» τη σιωπή του: «Νιώθουν προστατευμένοι επειδή...»

Sportal newsroom 15:08 - 20.09.2023 / Ανανεώθηκε: 10:57 - 21.09.2023

Τέσσερις παίκτες της Ακαδημίας της Ρεάλ Μαδρίτης συνελήφθησαν πριν από περίπου δύο εβδομάδες στο αθλητικό κέντρο της ομάδας, αφού διέρρευσαν βίντεο, στο οποίο φαίνονται να συνευρίσκονται με κορίτσι κάτω 16 ετών. Ένα από τα θύματα λίγες μέρες μετά «σπάει» τη σιωπή του...

Ένα από τα θύματα στο σεξουαλικό βίντεο της ακαδημίας της Ρεάλ Μαδρίτης μίλησε για το περιστατικό, αναφέροντας λεπτομερώς τα γεγονότα της ημέρας και τα επακόλουθα. Τρεις παίκτες της ακαδημίας της Ρεάλ Μαδρίτης και ένας παίκτης της τρίτης ομάδας της Ρεάλ Μαδρίτης συνελήφθησαν για ανάκριση από την αστυνομία την περασμένη εβδομάδα, ως ύποπτοι για διανομή σεξουαλικού περιεχομένου χωρίς συναίνεση και διανομή σεξουαλικού περιεχομένου ανηλίκου.

Μιλώντας στο Diario AS , η «Σοφία» όπως ονομάζεται λόγω της ανωνυμίας της, εξήγησε ότι το περιστατικό έλαβε χώρα στις 15 Ιουνίου στη Γκραν Κανάρια. Τόσο οι εμπλεκόμενοι παίκτες όσο και τα τρία κορίτσια που ενεπλάκησαν στο περιστατικό βρίσκονταν εκείνη την ώρα σε διακοπές.

Η Σοφία περιέγραψε πως τέσσερις ποδοσφαιριστές και τρία κορίτσια, εκ των οποίων το ένα ήταν ανήλικο, πέρασαν το απόγευμα με τους ποδοσφαιριστές σε μια ιδιωτική πισίνα. 

«Κάποια στιγμή, εγώ και ο φίλος μου, που ήταν μικρότερος μπήκαμε σε έναν χώρο που είχε κουρτίνες και αρχίσαμε να παίζουμε τα τυπικά παιχνίδια που παίζεις σε αυτή την ηλικία, ανοησίες. Κάποια στιγμή κάτι συμβαίνει με τον φίλο μου, το οποίο κυκλοφορεί στις ειδήσεις και είναι αλήθεια». 

«Μία τρίτη φίλη μου ήταν με τον άλλο ποδοσφαιριστή. Το τέταρτο αγόρι ήταν έξω στην κεντρική πισίνα. Δεν είχαν καμία σχέση με αυτό που συνέβη. Κάποια στιγμή, κατά τη διάρκεια των γεγονότων, παρατήρησα πώς ένα από τα αγόρια ηχογράφησε τον φίλο μου. Πρώτα είδα το κινητό και όταν κοίταξα ξανά παρατήρησα πώς αυτό το κινητό περνούσε σε έναν άλλο ποδοσφαιριστή, σαν από το ένα χέρι στο άλλο. Είναι αλήθεια ότι δεν ξέρω αν ηχογραφούσαν εκείνη τη στιγμή, αλλά ξέρω ότι όταν βγήκαμε έξω μετά από όλα αυτά που συνέβησαν, μιλήσαμε και οι τρεις φίλες και είπαμε η μία στην άλλη ότι νομίζαμε ότι μας ηχογράφησαν». 

Μετά το περιστατικό, η Σοφία και η φίλη της ήρθαν αντιμέτωπες με την ομάδα των ποδοσφαιριστών, τονίζοντας ότι δέχθηκαν αμέσως το αίτημά τους να διαγράψουν τα βίντεο.

«Η ανήλικη φίλη μου και εγώ τους ζητήσαμε να διαγράψουν αυτά τα βίντεο και επίσης να το κάνουν μπροστά μας και από τα αρχεία του κινητού αλλά και από τον κάδο ανακύκλωσης. Μας έδειξαν περίπου πέντε βίντεο. Μας έπαιξαν ένα στο οποίο φαινόμαστε οι δυο μας στο βάθος και το διέγραψαν. Τι συνεβαινε? Ότι τη στιγμή που είπαμε ότι έπρεπε να μιλήσουμε μαζί τους, πρέπει να είχαν χρόνο να στείλουν το βίντεο σε άλλα τηλέφωνα, κάτι που ξεκάθαρα συνέβη».

Η αρχική καταγγελία της αστυνομίας, που έκανε η μητέρα του ανήλικου κοριτσιού, δεν έγινε πριν από τις 6 Σεπτεμβρίου. Η Σοφία εξηγεί ότι δεν γνώριζαν ότι το βίντεο διανεμόταν μέχρι τον Αύγουστο, όταν εμφανίστηκε το βίντεο στον φίλο της ανήλικης φίλης της. Δήλωσε επίσης ότι η εντύπωσή της είναι ότι ορισμένοι ποδοσφαιριστές αισθάνονται ότι μπορούν να ενεργούν ατιμώρητα λόγω της θέσης τους στην κοινωνία.

«Νομίζω ότι νιώθουν τόσο προστατευμένοι επειδή βρίσκονται σε μεγάλες ομάδες, ας πούμε έτσι, ή σε ακαδημίες όπου έχουν ασφάλεια και προστασία. Στη συνέχεια, θα πουν "δεν με νοιάζει να το κάνω αυτό". Είμαι προστατευμένος. Ό,τι και να γίνει, αν έχω λεφτά, έχω δικηγόρους και αγοράζω ό,τι θέλω. Όλα γίνονται με χρήματα».

«Όταν αυτά τα παιδιά βρεθούν σε αυτή την κατάσταση, η ομάδα μπορεί να τους δώσει τα πάντα. Δεν τους νοιάζει αν το κάνουν αυτό σήμερα ή αύριο. Δεν θέλω να πω ότι είναι όλοι έτσι, αλλά δυστυχώς υπάρχουν και τέτοιοι. Αυτό δεν πρόκειται να σταματήσει και θα υπάρξουν κι άλλες τέτοιες περιπτώσεις. Είναι κάτι που δεν λύνεται αυτή τη στιγμή. Δεν εξηγείται, δεν δίνονται πληροφορίες σχετικά με το πόσο λάθος είναι να γίνει αυτό και συνεχίζει να γίνεται κατά των γυναικών».