Κρίσιμο το ερχόμενο καλοκαίρι για τη Ρεάλ Μαδρίτης
i

© Intime

Κρίσιμο το ερχόμενο καλοκαίρι για τη Ρεάλ Μαδρίτης

Γιάννης Λιβανός • 16:25 - 02.03.2024 / Ανανεώθηκε: 12:40 - 23.05.2024

Η Ρεάλ Μαδρίτης αναμένεται το προσεχές καλοκαίρι να βρεθεί αντιμέτωπη με κρίσιμα συμβόλαια κάποιων βασικότατων παικτών της που λήγουν.

Η Ρεάλ Μαδρίτης είναι έτοιμη για ένα καλοκαίρι γεμάτο αλλαγές με πολλούς παίκτες-σταρ να μην έχουν συμβόλαιο μετά το τέλος της σεζόν με την ισπανική ομάδα.

Στο επίκεντρο της προσοχής του Κάρλο Αντσελότι βρίσκεται προς το παρόν η διεκδίκηση του τίτλου της La Liga και του Champions League, δύο διοργανώσεις στις οποίες η Ρεάλ Μαδρίτης είναι «μέσα» και διατηρεί ρεαλιστικές πιθανότητες να τις κατακτήσει. Ωστόσο πρέπει να ληφθούν και κάποιες σημαντικές αποφάσεις στις τάξεις της «βασίλισσας».

Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Diario Sport», το 30% των ποδοσφαιριστών της πρώτης ομάδας του Αντσελότι θα τελειώσουν τις τρέχουσες συμφωνίες τους τον Ιούνιο, χωρίς να έχει σημειωθεί κάποια εξέλιξη γύρω από τα τρέχοντα συμβόλαια τους.

Τα δεδομένα επικεντρώνονται σε έξι παίκτες, με τη Ρεάλ Μαδρίτης να αναμένεται να εγκρίνει κάποιες αποχωρήσεις, ώστε να απελευθερωθούν μισθολογικά κονδύλια για την επικείμενη άφιξη του Κιλιάν Εμπαπέ.

Ο Λούκα Μόντριτς μοιάζει όλο και πιο πιθανό να αποχωρήσει από τη Ρεάλ Μαδρίτης, εξαιτίας του περιορισμένου χρόνου συμμετοχής του φέτος. Επίσης ο τερματοφύλακας, Κέπα, πρόκειται να επιστρέψει στην Τσέλσι, από την οποία έχει δοθεί δανεικός.

Ο Τόνι Κρόος και ο Νάτσο Φερνάντεθ θα πάρουν προσωπικές αποφάσεις για τις ανανεώσεις, με τις προσφορές να έχουν ήδη κατατεθεί και στους δύο έμπειρους παίκτες.

Το μέλλον των Λούκας Βάσκες και Χοσέλου παραμένει αδιευκρίνιστο με τον τελευταίο να είναι ανοιχτός στο να κάνει μόνιμη τη μετακίνηση του στη Μαδρίτη.

Η κίνηση αυτή από την πλευρά της Ρεάλ Μαδρίτης να μην ανανεώνει τα συμβόλαια των παραπάνω παικτών ίσως κρύβει πίσω της μία στρατηγική. Δηλαδή, οι έξι παίκτες, προκειμένου να μην επαναπαυθούν, αλλά να δώσουν ό,τι έχουν μέσα τους για να πείσουν τον σύλλογο ότι αξίζουν να παραμείνουν.

Πως έχουν τα πράγματα για καθέναν από τους έξι παίκτες

Από τους έξι παίκτες των οποίων το συμβόλαιο λήγει τον Ιούνιο, ο μόνος του οποίου η συνέχεια είναι εγγυημένη βάσει της απόδοσης του είναι ο Τόνι Κρόος. Το πρόβλημα είναι ότι ο Γερμανός θα καθυστερήσει την απάντησή του, όπως έκανε και πέρυσι. Θα δεχτεί να μείνει αν νιώσει σημαντικός για την ομάδα.

Ο Μόντριτς επίσης ανανέωσε πέρυσι, έχοντας ως καθρέφτη τα πεπραγμένα του μέσα στο γήπεδο, αλλά ο ρόλος του φέτος έχει αλλάξει. Θα συνεχίσει και του χρόνου, αν αποδεχτεί τον δευτερεύοντα ρόλο του, και μια μείωση μισθού. Καμία από τις δύο επιλογές ωστόσο δεν φαίνεται να αρέσει στον Κροάτη.

Ο Νάτσο και ο Λούκας Βάσκεθ είναι Ισπανοί και έχουν έναν δευτερεύοντα ρόλο, που εκπροσωπούν τόσο καλά όσο κανένας άλλος. Ο κεντρικός αμυντικός έχει ήδη πει ότι έχει την επιλογή να συνεχίσει. Δεν θα πρέπει να αργήσει να αποφασίσει, γιατί είναι γνωστό ότι οι προσφορές λήγουν. Ο Βάσκεθ από την άλλη δείχνει διατεθειμένος να παραμείνει αν το θέλει ο σύλλογος και η απόδοσή του είναι για άλλη μια φορά προς το συμφέρον της ομάδας.

Τέλος, το κεφάλαιο: Δανεικοί παίκτες! Ο Χοσέλου ενδέχεται να συνεχίσει στη Ρεάλ και η τιμή του είναι ευκαιρία, μόλις 1,5 εκατομμύριο, ενώ είναι και ο χαμηλότερα αμειβόμενος παίκτης της ομάδας.

Είναι άλλος ένας παίκτης που πέρασε από τα τμήματα υποδομής, αλλά όλα θα εξαρτηθούν από την επιθετική ενίσχυση που θα γίνει πέρα από τη διαφαινόμενη απόκτηση του Εμπαπέ. Ο Χοσέλου είναι αρκετά έμπειρος (αυτόν τον μήνα κλείνει τα 34) και αποδεικνύει ότι όταν καλείται, ανταποκρίνεται με γκολ.

Ο Κέπα είναι δανεικός από την Τσέλσι. Ήταν ένα παλιό όνειρο του συλλόγου που ο Ζιντάν είχε απορρίψει πριν από χρόνια. Τελικά η Ρεάλ Μαδρίτης κατάφερε να τον αποκτήσει το περασμένο καλοκαίρι λόγω του τραυματισμού του Κουρτουά.

Μπορεί ο Κέπα να άφησε πολλές υποσχέσεις στην αρχή, αλλά ο Λουνίν, που περίμενε αυτή την στιγμή έξι χρόνια, έχει με τις εμφανίσεις του εκτοπίσει τον Ισπανό πορτιέρο από το αρχικό σχήμα.

Με την επιστροφή του Κουρτουά και τα 20 εκατομμύρια που ζητάει η Τσέλσι για τη μεταγραφή του,ο Κέπα δεν φαίνεται να έχει ελπίδες να μείνει, εκτός αν οι «μπλε» μειώσουν την τιμή του και ο Λούνιν ζητήσει να φύγει, καθώς του απομένει ένας ακόμη χρόνος στο συμβόλαιό του.