Και ο Μαχρέζ στο... χορό των Αράβων, υπέγραψε στην Αλ Αχλί

Μαχρέζ-Βαλμπουενά

i

©Intime

Και ο Μαχρέζ στο... χορό των Αράβων, υπέγραψε στην Αλ Αχλί

Ιάσονας Τσίλης 15:55 - 28.07.2023 / Ανανεώθηκε: 16:16 - 28.07.2023

Η μετακίνηση του Ριάντ Μαχρέζ στην Αλ Αχλί ανακοινώθηκε και επίσημα, με τη συμφωνία να είναι γνωστή εδώ και μέρες και τις δύο πλευρές να υπογράφουν μέχρι το 2027, συμβόλαιο ύψους 35 εκατομμυρίων ευρώ ετησίως!

Μία ακόμη μεταγραφή ευρωπαϊκού αστέρα στη Σαουδική Αραβία έλαβε χώρα, με τον Μαχρέζ να γίνεται παίκτης της Αλ Αχλί, ακολουθώντας τα βήματα των Ρομπέρτο Φιρμίνο και Έντουαρντ Μεντί.

Ο 32χρονος σταρ, σύμφωνα με τον Ιταλό δημοσιογράφο Φαμπρίτσιο Ρομάνο, τα βρήκε σε όλα με το σύλλογο και ετοιμάζεται για μια νέα πρόκληση στην καριέρα του. Αξίζει να σημειωθεί ότι, με τα μπόνους επίτευξης στόχων, ο μισθός του Αλγερινού ενδέχεται να φτάσει και τα 40 εκατομμύρια ευρώ.

Ο πρώην πλέον, παίκτης της Μάντσεστερ Σίτι, αποχώρησε από το κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου μετά από οκτώ χρόνια παρουσίας.

Αρχικά, πέρασε μια τριετία ως ποδοσφαιριστής της Λέστερ, με αποκορύφωμα φυσικά την παραμυθένια σεζόν 2015-16, όταν οι «αλεπούδες» κατέκτησαν τον τίτλο της Premier League, σε μια από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις όλων των εποχών.

Ο Ριάντ Μαχρέζ έπαιξε κομβικό ρόλο με 17 γκολ σε 37 αναμετρήσεις και μαζί με τον Τζέιμι Βάρντι συνέθεσαν το πιο «φονικό» δίδυμο του πρωταθλήματος εκείνη την περίοδο.

Τ0 2018, η Σίτι του Πεπ δαπάνησε περίπου 68 εκατομμύρια ευρώ για να τον κάνει κάτοικο του Μάντσεστερ, με τον Γκουαρδιόλα να πιστεύει πολύ στο ταλέντο του.

Ο Μαχρέζ, δικαίωσε τις προσδοκίες και έγινε αναπόσπαστο κομμάτι της κυριαρχικής ομάδας του Καταλανού τεχνικού, με την οποία κατέκτησε τέσσερα πρωταθλληματα σε πέντε χρόνια, καθώς και το περσινό UEFA Champions League.

Κατάφερε μάλιστα, να γίνει ο πρώτος Αφρικανός παίκτης με πέντε τίτλους Premier League, ξεπερνώντας τον Ντιντιέ Ντρογκμπά, ενώ μοίρασε 65 ασίστ, επίσης ρεκόρ για τους παίκτες απ' την Αφρική.

Η απόκτηση του απ΄την Αλ Αχλί, προσθέτει μια έξτρα λάμψη στην Saudi Pro League και η... παρέλαση αστέρων στην Αραβία συνεχίζεται...