Συγκλονίζει ο Ριτσάρλισον: «Υπέφερα, η ψυχοθεραπεία μου έσωσε τη ζωή»

Ριτσάρλισον

i

©Photo by Naomi Baker/Getty Images/Ideal Images

Συγκλονίζει ο Ριτσάρλισον: «Υπέφερα, η ψυχοθεραπεία μου έσωσε τη ζωή»

Πάνος Κορομηλάς 22:27 - 19.03.2024 / Ανανεώθηκε: 22:32 - 19.03.2024

Ο Βραζιλιάνος επιθετικός της Τότεναμ, Ριτσάρλισον, έστειλε το δικό του μήνυμα για τη σημασία της ψυχοθεραπείας, τονίζοντας πως στη δική του περίπτωση του έσωσε τη ζωή.

Η δόξα, τα χρήματα και η δημοσιότητα είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής ενός επαγγελματία αθλητή στο κορυφαίο επίπεδο. Η διαχείριση αυτής της κατάστασης όμως πολλές φορές δεν είναι εύκολη, με αποτέλεσμα αρκετοί να στρέφονται στην ψυχοθεραπεία για να την αντιμετωπίσουν.

Ένας από αυτούς είναι και ο 26χρονος επιθετικός της Τότεναμ, Ριτσάρλισον, ο οποίος τον περασμένο Σεπτέμβριο συγκλόνισε με τις δηλώσεις του, κάνοντας σαφές πως χρειάζεται ψυχολογική υποστήριξη. Μιλώντας ξανά, περίπου έξι μήνες μετά, δείχνει να είναι καλύτερα, ανέφερε όμως πόσο σημαντικό είναι να υπάρχουν σε όλες τις ομάδες ψυχολόγοι, ώστε να βοηθούν τους αθλητές στη διαχείριση της πίεσης.

Παράλληλα, έστειλε ένα μήνυμα προς τους ανθρώπους που «παλεύουν» με προβλήματα τέτοιου τύπου, τονίζοντας πως η ψυχοθεραπεία του έσωσε τη ζωή, στη δική του περίπτωση:

«Είναι πολύ σημαντικό για την εθνική μας ομάδα να διαθέτει ψυχολόγο για να βοηθάει τους ποδοσφαιριστές. Μόνο εμείς γνωρίζουμε την πίεση που δεχόμαστε, όχι μόνο στο γήπεδο αλλά και έξω από αυτό. Γνωρίζουμε την προκατάληψη που υπάρχει όταν κάποιος ζητάει βοήθεια, εγώ ο ίδιος την είχα, αλλά δεν την έχω πια. Σαν διεθνής ποδοσφαιριστής με ενεργή φωνή, λέω στους ανθρώπους να ψάξουν βοήθεια γιατί έσωσε τη ζωή μου» ανέφερε ο Βραζιλιάνος επιθετικός.

Μετά την πρώτη του δύσκολη σεζόν στην ομάδα του Λονδίνου, ο ίδιος δείχνει να έχει βρει τον καλό του εαυτό υπό τις οδηγίες του Άγγελου Ποστέκογλου. Μετρά 11 γκολ και τρεις ασίστ σε 26 συμμετοχές, δίνοντας σημαντικές λύσεις στο κομμάτι της επίθεσης.

Αυτές τις ημέρες, έχει τεθεί στη διάθεση της εθνικής του ομάδας, μετά την κλήση του από τον νέο ομοσπονδιακό προπονητή, Ντοριβάλ Ζούνιορ. Η «σελεσάο» θα δώσει δύο δυνατές φιλικές αναμετρήσεις, απέναντι σε Αγγλία (23/3, 21:00) και Ισπανία (26/3, 22:30), στο ντεμπούτο του 61χρονου προπονητή.

Οι πρώτες κλήσεις του Ντοριβάλ Ζούνιορ:

Τερματοφύλακες: Μπέντο (Ατλέτικο Παραναένσε), Έντερσον (Μάντσεστερ Σίτι), Ράφαελ (Σάο Πάουλο)

Αμυντικοί: Ντανίλο (Γιουβέντους), Γιαν Κόουτο (Ζιρόνα), Άιρτον Λούκας (Φλαμένγκο), Γουέντελ (Πόρτο), Μπεράλντο (Παρί), Μαγκαλιάες (Άρσεναλ), Μαρκίνιος (Παρί), Μουρίγιο (Παλμέιρας)

Μέσοι: Αντρέ (Φλουμινένσε), Αντρέας Περέιρα (Φούλαμ), Μπρούνο Γκιμαράες (Νιούκαστλ), Καζεμίρο (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ), Ντόουγκλας Λουίζ (Άστον Βίλα), Ζοάο Γκόμες (Γουλβς), Λούκας Πακετά (Γουέστ Χαμ), Πάμπλο Μάια (Σάο Πάουλο)

Επιθετικοί: Έντρικ (Παλμέιρας), Μαρτινέλι (Άρσεναλ), Ραφίνια (Μπαρτσελόνα), Ριτσάρλισον (Τότεναμ), Ροντρίγκο (Ρεάλ), Σαβίνιο (Ζιρόνα), Βινίσιους (Ρεάλ Μαδρίτης)