Χαμός στο ντέρμπι Ρόμα - Λάτσιο: Πιάστηκαν στα χέρια Ντιμπάλα και Γκεντουζί με φόντο το Παγκόσμιο Κύπελλο (vid)

Ματεό Γκεντουζί & Πάουλο Ντιμπάλα

Χαμός στο ντέρμπι Ρόμα - Λάτσιο: Πιάστηκαν στα χέρια Ντιμπάλα και Γκεντουζί με φόντο το Παγκόσμιο Κύπελλο (vid)

Κώστας Τόπας 09:48 - 07.04.2024

Πάουλο Ντιμπάλα και Ματεό Γκεντουζί ήρθαν σε αντιπαράθεση αρκετές φορές κατά τη διάρκεια του ντέρμπι της Ρώμης, με τον Αργεντινό μεσοεπιθετικό των «τζιαλορόσι» να πικάρει τον Γάλλο μέσο των «λατσιάλι» με έναν ιδιαίτερο τρόπο.

Το Σάββατο (06/04), η Ρόμα κέρδισε τη Λάτσιο με 1-0 στο ντέρμπι της Ρώμης, αφού ο Τζιανλούκα Μαντσίνι βρήκε δίχτυα με κεφαλιά μετά από εκτέλεση κόρνερ του Πάουλο Ντιμπάλα. Όπως ήταν φυσικό, η ψυχραιμία κλιμακώθηκε σε αρκετές περιπτώσεις κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης, με τους παίκτες να συγκρούονται σε διάφορα σημεία στο δεύτερο ημίχρονο.

Η πιο αξιοσημείωτη από αυτές τις αντιπαραθέσεις ήταν μεταξύ του Ντιμπάλα της Ρόμα και του Γκεντουζί της Λάτσιο. Ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός των «τζιαλορόσι» χλεύασε τον αντίπαλό του παρουσιάζοντας στον Γάλλο τη επικαλαμίδα του, η οποία είναι διακοσμημένη με μια εικόνα της εθνικής Αργεντινής που κατακτά το Παγκόσμιο Κύπελλο.

Ο Ντιμπάλα ήταν μέλος της ομάδας της Αργεντινής που νίκησε τη Γαλλία του Γκεντούζι στα πέναλτι στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2022. Οι εντάσεις συνεχίστηκαν μεταξύ των δύο ποδοσφαιριστών και μετά το τελευταίο σφύριγμα, ο Ντιμπάλα έσπευσε να πανηγυρίσει μπροστά στον Γάλλο μέσο των «λατσιάλι».

Ο πρώην μέσος της Άρσεναλ φάνηκε επίσης να προτρέπει έναν παίκτη της Ρόμα να τον συναντήσει στα αποδυτήρια για να συνεχίσουν τις αψιμαχίες που είχαν κατά τη διάρκεια του ντέρμπι. Ο Γκεντουζί ο οποίος υπήρξε βασικός παίκτης για τη Λάτσιο του Μαουρίτσιο Σάρι αυτή τη σεζόν ενώ ήταν δανεικός από τη Μαρσέιγ, παραδέχτηκε ότι ήταν πάντα μια φλογερή προσωπικότητα.

«Ήμουν πάντα έτσι, ακόμη και από τότε που ήμουν επτά ή οκτώ χρονών», είπε ο Γάλλος μέσος στο Athletic τον Μάρτιο. «Όταν έχανα ένα παιχνίδι, πάντα ούρλιαζα. Αυτή είναι η νοοτροπία μου», κατέληξε.

«Όταν έρχομαι στο γήπεδο, πάντα θέλω να κερδίζω. Γι’ αυτό είμαι τυχερός γιατί παίζω για μεγάλους συλλόγους και πρέπει να έχεις αυτή τη νοοτροπία αν θέλεις να παίξεις στο υψηλότερο επίπεδο. Είναι μέρος της προσωπικότητάς μου. Όταν μπαίνω στον αγωνιστικό χώρο, είναι για να κερδίσω - δεν είναι να ισοφαρίσω ή να χάσεις.

Γι' αυτό μερικές φορές, όταν είμαι στο παιχνίδι, δείχνω κάποια αντίδραση γιατί είσαι απόλυτα συγκεντρωμένος στο παιχνίδι και σκέφτεσαι μόνο τη νίκη, να βοηθήσεις την ομάδα, και θα είμαι πάντα έτσι. Και είναι σημαντικό να μείνεις έτσι.