Τρομερό: Οι οπαδοί της Ρόμα συγκέντρωσαν τα χρήματα για το πρόστιμο του Μαντσίνι που κρατούσε τη σημαία της Λάτσιο με έναν αρουραίο

Τζιανλούκα Μαντσίνι

i

©Photo by Giuseppe Maffia/NurPhoto via Getty Images/Ideal Images

Τρομερό: Οι οπαδοί της Ρόμα συγκέντρωσαν τα χρήματα για το πρόστιμο του Μαντσίνι που κρατούσε τη σημαία της Λάτσιο με έναν αρουραίο

Κώστας Τόπας 14:15 - 11.04.2024 / Ανανεώθηκε: 14:31 - 11.04.2024

Σε μια αξιέπαινη κίνηση προχώρησαν οι οπαδοί της Ρόμα, καθώς αποφάσισαν να πληρώσουν το πρόστιμο Τζιανλούκα Μαντσίνι, ο οποίος μετά τη νίκη των «τζιαλορόσι» με τη Λάτσιο πήρε μια σημαία, η οποία πάνω της είχε ζωγραφισμένο έναν αρουραίο και προσέβαλε τους «λατσιάλι».

Οι οπαδοί της Ρόμα θα πληρώσουν το πρόστιμο των 5.000 ευρώ που επέβαλε ο Αθλητικός Δικαστής στον Τζιανλούκα Μαντσίνι επειδή κουνούσε μια σημαία με τα χρώματα της Λάτσιο και έναν αρουραίο ως ασπίδα, μετά το τέλος του ρωμαϊκού ντέρμπι που οι «τζιαλορόσι» πήραν το τρίποντο με 1-0.

Η Ρόμα δεν είχε νικήσει τη Λάτσιο από το 2022 και ο Μαντσίνι το πανηγύρισε με στυλ. Άρπαξε μια σημαία από την κερκίδα με τα γαλανόλευκα χρώματα της Λάτσιο, η οποία ωστόσο είχε πάνω της έναν ζωγραφισμένο αρουραίο. Ο παίκτης δήλωσε μετά από αυτό που συνέβη ότι πήρε την πρώτη σημαία που του έδωσαν και ότι δεν είχε σκοπό να προσβάλει κανέναν.

Πώς ο Κουντέ και η άμυνα της Μπαρτσελόνα «έσβησαν» τον Εμπαπέ από το γήπεδο (vids)
CHAMPIONS LEAGUE

13:32 - 11.04.2024

Πώς ο Κουντέ και η άμυνα της Μπαρτσελόνα «έσβησαν» τον Εμπαπέ από το γήπεδο (vids)

Ο Κιλιάν Εμπαπέ δεν κατάφερε να πετύχει τίποτα το αξιοσημείωτο κόντρα στη Μπαρτσελόνα κι αυτό πιστώνεται σε σημαντικό βαθμό στον Ζιλ Κουντέ αλλά και στη συλλογική προσπάθεια των «μπλαουγκράνα» να περιορίσουν τον Γάλλο αστέρα της Παρί Σεν Ζερμέν.

Τα λόγια του δεν έπεισαν τον αθλητικό δικαστή της Serie A, ο οποίος επέβαλε πρόστιμο 5.000 ευρώ. Ένα πρόστιμο που αποφάσισαν να πληρώσουν οι οπαδοί της Ρόμα μέσω μιας συλλογής δωρεών με τίτλο: «Θα πληρώσουμε το πρόστιμο του Μαντσίνι.

Καλούμε τους οπαδούς της Ρόμα που αισθάνονται ότι αντανακλώνται από αυτό που έκανε ο Μαντσίνι για να κάνουν μια δωρεάν δωρεά για να φτάσουν το ποσό που αναφέρεται παραπάνω για να πληρώσουν το πρόστιμο», δημοσίευσε στα κοινωνικά του δίκτυα ο δικηγόρος Λορέντσο Κοντούνιτσι, γνωστός για τους δεσμούς του με την ομάδα της Ρόμα.

Προς το παρόν, η συγκέντρωση χρημάτων, που πραγματοποιείται στη σελίδα «Gofundme», αφιερωμένη στη συλλογική μακροχρηματοδότηση («crowdfunding»), ξεπερνά τα 5.000 ευρώ που απαιτούνται και είναι ήδη περίπου 8.000.

«Σε περίπτωση που ο Μαντσίνι δεν θέλει ή δεν μπορεί να λάβει το ποσό που συγκεντρώνουμε, ολόκληρο το ποσό θα πάει σε φιλανθρωπικούς σκοπούς», είπε ο Κοντούνιτσι.