Συνελήφθη ο επικεφαλής των ultras της Λάτσιο για τα επεισόδια πριν το ντέρμπι με τη Ρόμα (vid)

Επεισόδια Ρόμα - Λάτσιο

i

PrtScr

Συνελήφθη ο επικεφαλής των ultras της Λάτσιο για τα επεισόδια πριν το ντέρμπι με τη Ρόμα (vid)

Κώστας Τόπας 13:39 - 07.04.2024 / Ανανεώθηκε: 13:39 - 07.04.2024

Οι ιταλικές αρχές εντόπισαν και συνέλαβαν τον «αρχηγό» των οπαδών της Λάτσιο, οι οποίοι δημιούργησαν επεισόδια με τους ultras της Ρόμα, πριν το Derby della Capitale.

Περίπου 200 οπαδοί της Λάτσιο και 100 οπαδοί της Ρόμα συγκρούστηκαν το πρωί του Σαββάτου (06/04) στα περίχωρα του «Ολίμπικο», μια... μάχη που η ιταλική αστυνομία ολοκλήρωσε με τρεις συλλήψεις. Δύο οπαδούς των «τζιαλορόσι» και έναν των «λατσιάλι» και συγκεκριμένα τον επικεφαλής των ultras, Κλαούντιο Κορμπολότι.

Οι συμπλοκές σημειώθηκαν νωρίς το πρωί, γύρω στις 9:30 το πρωί του Σαββάτου (06/04) σε μια μπιραρία, ακριβώς δίπλα στο γήπεδο. Τα σχεδόν 300 άτομα που εμπλέκονταν ήταν καμουφλαρισμένα με κουκούλες, όπως φαίνεται σε βίντεο που έχουν κυκλοφορήσει στα κοινωνικά δίκτυα.

Δακρυγόνα και κροτίδες

Οι αρχές, προετοιμασμένες σε μια από τις πιο τεταμένες μέρες στην ιταλική πρωτεύουσα, επενέβησαν με δακρυγόνα για να τερματίσουν τα επεισόδια. Οι οπαδοί απάντησαν στην αστυνομία πετώντας κροτίδες. Οι εικόνες εξετάστηκαν για να εντοπιστούν όσοι συμμετείχαν στις συμπλοκές. Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, εκτός από τους συλληφθέντες, κατασχέθηκαν κράνη, ρόπαλα και κατσαβίδια.

Αυτός που συνελήφθη μεταξύ των οπαδών της Λάτσιο είναι ο Κλαούντιο Κορμπολότι, αρχηγός των ultras. Σύμφωνα με αναφορές της αστυνομίας, όπως αναφέρουν τοπικά ΜΜΕ, συνελήφθη επειδή οπλοφορούσε με αφορμή αθλητικό γεγονός γιατί φέρεται να είχε στην κατοχή του ένα ρόπαλο.

Ο οπαδός της Λάτσιο έχει ήδη καταδικαστεί

Ο Κορμπολότι είχε ήδη καταδικαστεί σε φυλάκιση ενός έτους για τον καυγά στις 24 Απριλίου 2019, όπου οι οπαδοί της Lazio εμφάνισαν ένα πανό που επαινούσε τον Μπενίτο Μουσολίνι στο Μιλάνο.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, η Ρόμα πήρε το Derby della Capitale, επικρατώντας της Λάτσιο με 1-0 χάρη σε γκολ του Μαντσίνι (42'). Βασικός ξανά για τους «λατσιάλι» ήταν ο Χρήστος Μανδάς.