Ρομπέρτο Φιρμίνο, ο κακός «δαίμονας» της Άρσεναλ

Ρομπέρτο Φιρμίνο

i

©printscreen

Ρομπέρτο Φιρμίνο, ο κακός «δαίμονας» της Άρσεναλ

Κώστας Τσιακλής 10:16 - 10.04.2023 / Ανανεώθηκε: 10:21 - 10.04.2023

Ο Ρομπέρτο Φιρμίνο σκόραρε ξανά με τη φανέλα της Λίβερπουλ κόντρα στην Άρσεναλ και έφτασε τα 11 γκολ απέναντι στους «κανονιέρηδες».

Η Λίβερπουλ επέστρεψε από την κόλαση (0-2) και ισοφάρισε την Άρσεναλ σε 2-2, βάζοντας έτσι φωτιά στο πρωτάθλημα. Ο λυτρωτής των «κόκκινων» ήταν ο Ρομπέρτο Φιρμίνο, ο οποίος πέρασε ως αλλαγή στο παιχνίδι και έκανε αυτό που ξέρει να κάνει καλύτερα κόντρα στην Άρσεναλ, δηλαδή να σκοράρει. Άλλωστε η Λονδρέζικη ομάδα είναι η «αγαπημένη» του αντίπαλος.

Κλάτενμπεργκ για την αγκωνιά του Χατζηδάκη: «Οι παίκτες μπορούν να ωθήσουν τους διαιτητές στα όριά τους»
PREMIER LEAGUE

09:25 - 10.04.2023

Κλάτενμπεργκ για την αγκωνιά του Χατζηδάκη: «Οι παίκτες μπορούν να ωθήσουν τους διαιτητές στα όριά τους»

Ο άλλοτε πρόεδρος της ΚΕΔ της Super League, Μαρκ Κλάτενμπεργκ, πήρε θέση για την αγκωνιά που έριξε ο επόπτης Χατζηδάκης στην αναμέτρηση της Λίβερπουλ απέναντι στην Άρσεναλ, εις βάρος του Ρόμπερτσον.

Ο Βραζιλιάνος επιθετικός πέτυχε το 11ο του γκολ κόντρα στους «κανονιέρηδες» και είναι πλέον ο τρίτος σκόρερ σε παιχνίδια με την Άρσεναλ στην Premier League. Μόνο ο επιθετικός της Τότεναμ, Χάρι Κέιν (14 γκολ) και ο πρώην παίκτης της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Γουέιν Ρούνεϊ (12 γκολ) έχουν περισσότερα τέρματα από τον Φιρμίνο απέναντι στους Λονδρέζους. Επιπλέον η Άρσεναλ είναι η αγαπημένη αντίπαλος του άσου της Λίβερπουλ καθώς καμία άλλη ομάδα δεν δέχθηκε περισσότερα γκολ απ' ότι εκείνη.

Τα πρώτα δύο γκολ του Φιρμίνο κόντρα στην Άρσεναλ ήρθαν τον Ιανουάριο του 2016 σε μια αναμέτρηση που έληξε ισόπαλη με σκορ 3-3. Ο Βραζιλιάνος είχε δώσει δύο φορές το προβάδισμα στη Λίβερπουλ (1-0 και 2-1) ωστόσο οι «κανονιέρηδες» είχαν τις απαντήσεις και στις δύο περιπτώσεις (μάλιστα είχαν προηγηθεί με 2-3). Το κοινό στοιχείο του συγκεκριμένου αγώνα με αυτόν της Κυριακής (09/04) είναι ότι η Άρσεναλ βρισκόταν στην κορυφή της βαθμολογίας. Αξίζει να σημειωθεί πως τελικά ο τίτλος της Premier League κατέληξε στα χέρια της Λέστερ.

Τον Μάρτιο του 2017 η Λίβερπουλ υποδέχθηκε ξανά την Άρσεναλ και ο 30χρονος άσος ήταν αυτός που «άνοιξε» το δρόμο για την επιτυχία των «κόκκινων» (3-1). Τελικά το παιχνίδι ήταν καθοριστικό στη «μάχη» της τετράδας αφού οι «κόκκινοι» τερμάτισαν στην 4η θέση με ένα βαθμό περισσότερο από την αντίπαλο της.

Τη σεζόν 2017-2018 ο Φιρμίνο σκόραρε και στα δύο παιχνίδια κόντρα στην Άρσεναλ. Αρχικά τον Αύγουστο είχε χριστεί σκόρερ στο πάρτι της Λίβερπουλ με  4-0 ενώ στον δεύτερο αγώνα ήταν αυτός που χάρισε τον ένα βαθμό στην ομάδα του, ισοφαρίζοντας σε 3-3 στο 71΄. Ένα χρόνο αργότερα ήρθε η ώρα για το πρώτο και μοναδικό χατ-τρικ του Βραζιλιάνου κόντρα στους «Gunners». Οι «κόκκινοι» ήταν στα καλύτερα τους και διεκδικούσαν τον τίτλο της Premier League και αυτό φάνηκε και στο γήπεδο αφού συνέτριψαν την Άρσεναλ με 5-1.

Την περσινή περίοδο η Λίβερπουλ κυνηγούσε ξανά τον τίτλο και «απέδρασε» από το «Έμιρειτς» με 2-0. Ο Φιρμίνο βρήκε εκ νέου δίχτυα και «κλείδωσε» τη νίκη των φιλοξενούμενων στο 62΄. Ο επιθετικός των «κόκκινων» σκόραρε και στα δύο φετινά παιχνίδια. Στον πρώτο γύρο ισοφάρισε σε 2-2 όμως το γκολ του δεν ήταν αρκετό αφού η Άρσεναλ ανέκτησε ξανά το προβάδισμα της, κάτι που δεν έκανε όμως και στην αναμέτρηση της Κυριακής (09/04).

Εκτός συγκλονιστικού απροόπτου αυτό ήταν το τελευταίο γκολ του Ρομπέρτο Φιρμίνο κόντρα στην Άρσεναλ με τη φανέλα της Λίβερπουλ καθώς ο Βραζιλιάνος επιθετικός ανακοίνωσε πως θα αποχωρήσει από τον σύλλογο το ερχόμενο καλοκαίρι. Βέβαια αν ο ποδοσφαιριστής επιλέξει να παραμείνει στην Premier League είναι δεδομένο πως θα έχει την ευκαιρία να «ματώσει» ξανά τα δίχτυα των «κανονιέρηδων».