Τρομερός Ρόντρι: Το «κομπιουτεράκι» της Σίτι μετράει 59 αγώνες χωρίς ήττα (vid)

Ρόντρι

i

© Photo by Marvin Ibo Guengoer - GES Sportfoto/Getty Images

Τρομερός Ρόντρι: Το «κομπιουτεράκι» της Σίτι μετράει 59 αγώνες χωρίς ήττα (vid)

Κώστας Τόπας 08:29 - 04.03.2024

«Συγγραφέας» δύο ασίστ στη νίκη της Μάντσεστερ Σίτι (3-1) εναντίον της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στην Premier League, ο Ρόντρι πέτυχε ένα απίστευτο ρεκόρ. Ο Ισπανός μέσος ολοκλήρωσε την 59η αναμέτρηση χωρίς ήττα με την ομάδα του.

Ξεκινώντας αυτή την Κυριακή (04/03) στο βασικό σχήμα στη νίκη της Μάντσεστερ Σίτι επί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (3-1) την 27η αγωνιστική της Premier League, ο Ρόντρι υπέγραψε 59ο σερί αγώνα χωρίς ήττα σε επίπεδο συλλόγων, σε όλες τις διοργανώσεις. Ποτέ άλλοτε παίκτης στο αγγλικό πρωτάθλημα δεν είχε πετύχει τέτοια απόδοση.

Ο Ρόντρι έσπασε ένα ρεκόρ που κατείχε προηγουμένως ο Ρικάρντο Καρβάλιο, ο οποίος έπαιζε στην Τσέλσι μεταξύ 2004 και 2010. Ο Ισπανός (27 ετών) δεν ήταν παρών στις τρεις ήττες της Μάντσεστερ Σίτι στην Premier League αυτή τη σεζόν, κάθε φορά λόγω τιμωρίας.

Πάνω από ένα χρόνο χωρίς ήττα με τη Μάντσεστερ Σίτι

Σε επίπεδο συλλόγων, η τελευταία ήττα του Ρόντρι χρονολογείται στις 5 Φεβρουαρίου 2023, σε αγώνα της Premier League εναντίον της Τότεναμ. Συγκεκριμένα τότε, οι Πολίτες έχασαν το Community Shield τον περασμένο Αύγουστο κόντρα στην Άρσεναλ αλλά αυτός ο τελικός κρίθηκε στα πέναλτι, κάτι που δεν υπολογίζεται ως ήττα στα στατιστικά.

Σε αυτό το διάστημα, ο Ρόντρι έχασε από την Ισπανία στις 28 Μαρτίου 2023, σε έναν αγώνα που μετρούσε για τα προκριματικά του Euro εναντίον της Σκωτίας. Στη συνέχεια, η εθνική Ισπανίας είχε έξι νίκες στη σειρά, ενώ ο Ρόντρι έπαιξε σε πέντε ματς.

Φτάνοντας στη Μάντσεστερ Σίτι το καλοκαίρι του 2019 από την Ατλέτικο Μαδρίτης έναντι 70 εκατομμυρίων ευρώ, ο Ρόντρι έχει ήδη κερδίσει τα πάντα υπό τις εντολές του Πεπ Γκουαρντιόλα. Αυτή τη σεζόν, ο μέσος έχει παίξει 34 αγώνες για τον σύλλογο, σημειώνοντας επτά γκολ και εννέα ασίστ.

Αυτή την Κυριακή (03/03), πέρα ​​από αυτό το ρεκόρ, σέρβιρε αρχικά στον Φιλ Φόντεν για την ισοφάριση και μετά στον Έρλινγκ Χάαλαντ στις καθυστερήσεις για το τελικό σκορ, 3-1.