Το ιστορικό επίτευγμα του Χάαλαντ που κανένας άλλος επιθετικός στην Premier League δεν έχει πετύχει (vid)

Έρλινγκ Χάαλαντ

i

©Photo by Joe Prior/Visionhaus via Getty Images/Ideal Images

Το ιστορικό επίτευγμα του Χάαλαντ που κανένας άλλος επιθετικός στην Premier League δεν έχει πετύχει (vid)

Κώστας Τόπας 08:56 - 02.03.2024

Ο Έρλινγκ Χάαλαντ έφτασε τα 17 γκολ στην Premier League, αλλά εξακολουθεί να έχει ένα πιο τα πιο εκπληκτικά ρεκόρ στο αγγλικό πρωτάθλημα.

Ο Έρλινγκ Χάαλαντ έχει αποδείξει με το παραπάνω ότι έχει αφήσει πίσω του όλα τα προβλήματα του τραυματισμού του στο πόδι. Ο Νορβηγός αστέρας της Μάντσεστερ Σίτι, που έχασε περισσότερα από εννέα παιχνίδια λόγω της σωματικής του δυσφορίας, επέστρεψε για να παίξει λεπτά στον αγώνα με την Μπέρνλι τον περασμένο Ιανουάριο.

Αν και αγωνίστηκε μόλις 20 λεπτά, ο Χάαλαντ έδειξε ήδη την ανεξάντλητη επιθυμία του να τρυπήσει την αντίπαλη εστία. Μπορεί να μην σκόραρε στην επιστροφή του, αλλά δεν άργησε να πανηγυρίσει ξανά ένα γκολ δύο μέρες αργότερα με το διπλό κόντρα στην Έβερτον.

Μετά την επιστροφή του από τον τραυματισμό, ο «cyborg» έχει παίξει οκτώ παιχνίδια στα οποία έχει πετύχει ισάριθμα γκολ. Η πιο υπέροχη εμφάνιση του ήταν στον τελευταίο αγώνα για το Fa Cup, απέναντι στη Λούτον. Ο Χάαλαντ σημείωσε πέντε γκολ σε μόλις 58 λεπτά!

Πέρα από τα θεαματικά νούμερα όσον αφορά τα γκολ, υπάρχει ένα ακόμη πιο εκπληκτικό γεγονός για τον Έρλινγκ Χάαλαντ. Στα 1.745 λεπτά που έχει αγωνιστεί στην Premier League, τέθηκε μόλις μία φορά οφσάιντ!

Αναμφίβολα, είναι εκπληκτικό το γεγονός ότι ένας σέντερ φορ που μένει στα άκρα και συνεχίζει να ξετσεκάρει σε βάθος, έχει βρεθεί οφσάιντ μόνο μία φορά. Στη διοργάνωση του πρωταθλήματος, ο Χάαλαντ έχει παίξει 21 παιχνίδια, σκοράροντας 17 γκολ και, επιπλέον, μοίρασε πέντε ασίστ για γκολ, όντας ήταν μια πραγματική «μηχανή» για την παραγωγή γκολ και μια συνεχής απειλή για τους αντιπάλους.