Συνελήφθη ο Ρουμπιάλες κατά την άφιξή του στην Ισπανία (vids)

Λουίς Ρουμπιάλες

i

Λουίς Ρουμπιάλες,

Συνελήφθη ο Ρουμπιάλες κατά την άφιξή του στην Ισπανία (vids)

Κώστας Τόπας 13:41 - 03.04.2024 / Ανανεώθηκε: 13:43 - 03.04.2024

Ο Λουίς Ρουμπιάλες συνελήφθη κατά την άφιξή του το πρωί της Τετάρτης (03/04) κατά την επιστροφή του στην Ισπανία και οδηγήθηκε με βαν της αστυνομίας στα δικαστήρια, όπου εκεί θα δώσει εξηγήσεις. Ολα αυτά λίγες ημέρες μετά την έφοδο της αστυνομίας στα γραφεία της ισπανικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας.

Το ισπανικό ποδόσφαιρο βρίσκεται σε μία από τις χειρότερες περιόδους του εκτός των γηπέδων και τα σκηνικά που έλαβαν χώρα πριν από μερικές εβδομάδες. Αρχικά, ήταν η έφοδος της αστυνομίας στα γραφεία της ισπανικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, με την έρευνά των αρχών να έχει να κάνει με παραβάσεις σε συμβόλαια και συμβάσεις των τελευταίων πέντε ετών όπου πρόεδρος της ομοσπονδίας ήταν ο Λουίς Ρουμπιάλες

Υπήρχε όμως και... συνέχεια στον κατήφορο, αφού η Εισαγγελία διέταξε τη σύλληψη τόσο του πρώην προέδρου της ισπανικής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου όσο και άλλων έξι ατόμων που βρίσκονται ακόμη στην RFEF.

Ο Λουίς Ρουμπιάλες επρόκειτο να επιστρέψει στη Μαδρίτη το Σάββατο 6 Απριλίου, αλλά οι πηγές του διαβεβαίωσαν την ισπανική ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, ότι η επιστροφή του δεν οφείλεται στην κλήση του δικαστή, αλλά στην επιθυμία του να επιστρέψει το συντομότερο δυνατό.

Η «La Sexta» απαθανάτισε την εικόνα της στιγμής κατά την οποία, αφού ο Ρουμπιάλες κατέβηκε από το αεροπλάνο, τον έβαλαν σε ένα βαν της αστυνομίας για να τον εμποδίσουν να φύγει από την περιοχή των υπολοίπων επιβατών. Ο πρώην πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Λουίς Ρουμπιάλες, ερευνάται από το δικαστήριο για τα αδικήματα της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, της επιχειρηματικής διαφθοράς, της άδικης διοίκησης και της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση.

Ο Λουίς Ρουμπιάλες έσπασε τη σιωπή του σε μια συνέντευξη στην Ana Pastor που θα μεταδοθεί στο «La Sexta» αυτή την Τετάρτη (03/04). Σε μια μικρή προεπισκόπηση των δηλώσεων του πρώην προέδρου της RFEF, ο Ρουμπιάλες διαψεύδει πολλές από τις πληροφορίες που γίνονται γνωστές από την Ισπανία: «Γιατί είμαι εδώ σήμερα; Είμαι εδώ για να πω ότι είναι ψέμα ότι έχω δαγκώσει με διαμερίσματα εδώ. Είναι ψέμα ότι χτύπησα μια μπάλα στο Πράσινο Ακρωτήριο. Είναι ψέμα ότι έχω γη για ανέγερση ξενοδοχείων στη Σαουδική Αραβία».

Επιπλέον, ο Ρουμπιάλες δικαιολογεί τα ταξίδια του κατά τη διάρκεια της θητείας του στην RFEF: «Τι συμβαίνει, που ο πρόεδρος της Ισπανικής Ομοσπονδίας πρέπει να ζει σε μια φούσκα έξω από την κοινωνία;»

Ο Ρουμπιάλες, για τον οποίο η Εισαγγελία ζήτησε δυόμισι χρόνια φυλάκιση για το μη συναινετικό φιλί του και τον επακόλουθο εξαναγκασμό της Τζένι Ερμόσο, ζει στην Πούντα Κάνα εδώ και αρκετές εβδομάδες, ενώ στην Ισπανία περιμένουν την επιστροφή του για να συλληφθεί. της έρευνας για υποτιθέμενες παράτυπες συμβάσεις της RFEF που διενεργεί η UCO της Πολιτικής Φρουράς.