Ο Ετό αντιμετωπίζει κατηγορίες για στημένους αγώνες στο Καμερούν

Σαμουέλ Ετό

Ο Ετό αντιμετωπίζει κατηγορίες για στημένους αγώνες στο Καμερούν

Άγγελος Φραγκισκάτος 10:24 - 22.07.2023 / Ανανεώθηκε: 10:29 - 22.07.2023

Ο πρώην ποδοσφαιριστής της Μπαρτσελόνα, Σαμουέλ Ετό αντιμετωπίζει σοβαρές κατηγορίες για στημένους αγώνες.

Ο πρώην ποδοσφαιριστής της Μπαρτσελόνα, Σαμουέλ Ετό, ο οποίος επί του παρόντος είναι πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας του Καμερούν (Fecafoot), βρίσκεται μπλεγμένος σε καταγγελίες για στημένους αγώνες σχετικά με την ομάδα της δεύτερης κατηγορίας Βικτόρια Γιουνάιτνετ. 

Σύμφωνα με δημοσίευμα του «Camfoot», ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής έχει κατηγορηθεί ότι υποσχέθηκε να εξασφαλίσει την άνοδο της Βικτόρια Γιουνάιτεντ ενορχηστρώνοντας τη χειραγώγηση των αγώνων. 

Κατά συνέπεια, η Βικτόρια Γιουνάιτεντ πέτυχε την άνοδο στην πρώτη κατηγορία, με την ομοσπονδία να αποφανθεί αργότερα ότι ο δεύτερος της προηγούμενης σεζόν, Μπερτουά, κρίθηκε ακατάλληλη για να συμμετάσχει. 

Επίσης το δημοσίευμα αναφέρει ότι έχουν εμφανιστεί ηχογραφήσεις όπου ο Ετό ακούγεται να συζητά σχέδια με τον Βαλεντίν Γκουέιν, τον πρόεδρο της Βικτόρια Γιουνάιτεντ, για να βοηθήσει την άνοδο της ομάδας επηρεάζοντας τις ενέργειες των διαιτητών. Το περιεχόμενο αυτών των ηχογραφήσεων έχει εγείρει ερωτήματα σχετικά με την ακεραιότητα της διαδικασίας της ανόδου. 

Μέσι: «Ήξερα ότι έπρεπε να σκοράρω, η νίκη αφιερωμένη στον συμπαίκτη μου που τραυματίστηκε» (vid)
REST OF THE WORLD

09:47 - 22.07.2023

Μέσι: «Ήξερα ότι έπρεπε να σκοράρω, η νίκη αφιερωμένη στον συμπαίκτη μου που τραυματίστηκε» (vid)

Ο Λιονέλ Μέσι απολαμβάνει την πρώτη του επιτυχία με την Ίντερ Μαϊάμι, καθώς έδωσε τη νίκη στην ομάδα του κόντρα στην Κρουζ Αζούλ (2-1) με υπέροχη εκτέλεση φάουλ στις καθυστερήσεις.

Απαντώντας στους ισχυρισμούς, ο Καμερουνέζος έκανε μια δήλωση αναγνωρίζοντας τις συζητήσεις, αλλά προέτρεψε τη διακριτικότητα, δηλώνοντας: «Υπάρχουν πράγματα που μπορούμε να κάνουμε, αλλά πρέπει να είσαι πολύ διακριτικός, αδερφέ». «Δεν πρόλαβα να γυρίσω σπίτι ακόμα. Είμαι έξω αδερφέ. Δεν πρόλαβα να πάω σπίτι και να δουλέψω με τον πρόεδρο (της ένωσης διαιτητών του Καμερούν) γιατί δεν μπορώ να τηλεφωνήσω απευθείας στους διαιτητές και να τους πω να είναι προσεκτικοί. Αλλά μπορώ να συνεργαστώ με τον πρόεδρο».