Δυσάρεστα νέα για Σαραμαντά, υπέστη ρήξη χιαστού

Γιώργος Σαραμαντάς

i

© Intime

Δυσάρεστα νέα για Σαραμαντά, υπέστη ρήξη χιαστού

Τζιοβάνι Ζάκαρη 15:29 - 19.09.2023 / Ανανεώθηκε: 15:33 - 19.09.2023

Ο έμπειρος μπακ της Λαμίας, Γιώργος Σαραμαντάς υπέστη ρήξη χιαστού και θα υποβληθεί άμεσα σε χειρουργική επέμβαση.

Δυσάρεστα νέα στο «στρατόπεδο» της Λαμίας.

Ο Γιώργος Σαραμαντάς αποχώρησε τραυματίας από την αναμέτρηση της Λαμίας με τον ΟΦΗ (2-2), καθώς δεν πάτησε καλά έπειτα από διώξιμο της μπάλας, ωστόσο το πρόβλημα αποδείχθηκε πολύ πιο σοβαρό. 

Όπως έγινε γνωστό κι από τις σχετικές εξετάσεις, ο έμπειρος μπακ υπέστη ρήξη χιαστού και θα υποβληθεί άμεσα σε χειρουργική επέμβαση.

Φέτος ο 31χρονος αμυντικός πρόλαβε να αγωνιστεί μόλις σε τέσσερα παιχνίδια, ενώ συνολικά με τη φανέλα της Λαμίας από το 2020 μετράει 66 συμμετοχές με απολογισμό μία ασίστ.

Η ανακοίνωση της Λαμίας:

«Ολοκληρώθηκε ο ιατρικός έλεγχος στον οποίο υποβλήθηκε ο ποδοσφαιριστής της ομάδας μας, Γιώργος Σαραμαντάς, μετά τον τραυματισμό του στο παιχνίδι με τον ΟΦΗ. Το αποτέλεσμα της εξέτασης έδειξε ότι υπέστη ρήξη χιαστού και θα υποβληθεί άμεσα σε χειρουργική επέμβαση.

Η οικογένεια της Λαμίας του εύχεται περαστικά και γρήγορή επάνοδο στους αγωνιστικούς χώρους!»

Ποιος είναι ο Τζαγκόεφ που κυνηγά η Λαμία - Το πλούσιο παρελθόν του

Η Λαμία θέλει να φανεί αρκετά ανταγωνιστική τη σεζόν 2023-24 στη Super League και την αρχή έκανε αποκτώντας τον Καρλίτος, η οποία αποτέλεσε και την πιο σπουδαία της μεταγραφική κίνηση για το καλοκαίρι. Ωστόσο, λίγες μέρες πριν τη λήξη του «παζαριού», οι Φθιωτοί θέλουν να κάνουν ένα ακόμα «μπαμ», προσπαθώντας να φέρουν στην Ελλάδα τον Αλάν Τζαγκόεφ. 

Ο 33χρονος μέσος έμεινε τυπικά ελεύθερος από την Ρουμπίν Καζάν, ωστόσο προπονείται με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας προκειμένου να μένει σε καλή φόρμα. Όπως όλα δείχνουν, οι δύο πλευρές αναμένεται να φτάσουν σε συμφωνία και ο Ρώσος να έρθει στην Ελλάδα.

Η αρχή της καριέρας του ήρθε τον Γενάρη του 2006, όταν και ο Τζαγκόεφ υπέγραψε στην Ακαντέμια Τολιάττι. Δύο χρόνια αργότερα ήρθε το μεγάλο βήμα, με τον ίδιο να γίνεται παίκτης της ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Εκεί ακολούθησε μία πλούσια καριέρα, η οποία διήρκησε 14 χρόνια και περιλάμβανε τρία πρωταθλήματα, τέσσερα κύπελλα, και τρία Super Cup. Ο Ρώσος μέσος αγωνίστηκε στο σύνολο 395 φορές, σημειώνοντας 77 γκολ και προσφέροντας 93 ασίστ. Μέσα από τον εν λόγω σύλλογο ο ίδιος κέρδισε μία θέση στην Εθνική ομάδα, κάνοντας το ντεμπούτο του στις 11 Οκτωβρίου του 2008, κόντρα στη Γερμανία. 

Εκείνη την περίοδο ο Τζαγκόεφ είχε εντυπωσιάσει αρκετά με τις επιδόσεις του, με αποτέλεσμα να μπει στα ραντάρ της Ρεάλ Μαδρίτης. Ωστόσο ο ίδιος είχε υποστηρίξει πως οι φήμες δεν ισχύουν και πως αν ήταν να αγωνιστεί σε ομάδα του εξωτερικού αυτή θα ήταν η Τσέλσι. Η θητεία του στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας ολοκληρώθηκε τον Σεπτέμβριο του 2022, όταν και οι δύο πλευρές ακολούθησαν ξεχωριστούς δρόμους. Ακολούθησε η μεταγραφή στη Ρουμπίν Καζάν, με την οποία αγωνίστηκε μέχρι το τέλος του περσινού καλοκαιριού.

Όσον αφορά την Εθνική του ομάδα, ο Τζαγκόεφ πέτυχε το πρώτο του τέρμα για την εθνική Ρωσίας στις 8 Οκτωβρίου 2010, κατά τη διάρκεια του αγώνα για τα προκριματικά του Εuro 2012 απέναντι στην εθνική Ιρλανδίας. Στις 25 Μαϊου 2012, ο Τζαγκόεφ συμπεριλήφθη στην 23μελη σύνθεση της εθνικής Ρωσίας, για τη διοργάνωση, με την οποία αγωνίστηκε σε όλα τα παιχνίδια της διοργάνωσης, συμπεριλαμβανομένου και αυτού κόντρα στην Ελλάδα. Το ίδιο συνέβη και στα Μουντιάλ του 2014, με τον μέσο να παίζει ωστόσο λιγότερα λεπτά.