Σάρλια: «Ανατρέπουμε το σκορ με τη νοοτροπία μας»

Σάρλια: «Ανατρέπουμε το σκορ με τη νοοτροπία μας»

Μπάμπης Τσιμπίδας 17:00 - 05.12.2022 / Ανανεώθηκε: 17:17 - 05.12.2022

Ο Ζβόνιμιρ Σάρλια εξήγησε το μυστικό που επιτρέπει στον Παναθηναϊκό να νικάει τα ματς, ακόμα και όταν ο αντίπαλος παίρνει προβάδισμα.

Η αλήθεια είναι πως ο Παναθηναϊκός παρουσίασε στην Πάφο μία εικόνα εκ διαμέτρου αντίθετη με αυτή που τον έχουμε συνηθίσει. Το σύνολο που παίζει απόλυτα συγκεντρωμένο και στα… κόκκινα, ήταν νωθρό, χαλαρό και εκτός τόπου και χρόνου. Ωστόσο, ακόμα και έτσι, ισοφάρισε και δεν έχασε.

Ο Ζβόνιμιρ Σάρλια σε δηλώσεις του μετά το φιλικό, εξήγησε γιατί πλέον η ανατροπή έχει εντυπωθεί στο DNA του Παναθηναϊκού. Ο Κροάτης στόπερ απέδωσε την ανθεκτικότητα των “πράσινων” στη νοοτροπία που τους έχει εμφυσήσει ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Ζβόνιμιρ Σάρλια:

Είδαμε ότι γύρισε το ματς ενάντια στην ΑΕΚ,  στον ΠΑΟΚ όπως έγινε και σε αυτό το φιλικό και με την Χάποελ. Το μυστικό της ομάδας είναι τελικά ότι πιστεύετε πολύ στη νίκη σε κάθε παιχνίδι, μέχρι το τέλος;

«Φυσικά έχουμε αυτοπεποίθηση και είναι απόλυτα φυσικό γιατί έχουμε πολλές νίκες. Πιστεύουμε στους  εαυτούς μας και στην ομάδα μας, έχουμε καλό κλίμα στον Παναθηναϊκό, για μένα είναι απολύτως φυσιολογικό».

Δεν είναι μόνο στο φιλικό ματς,  το έχετε κάνει πολλές φορές και με πολλούς παίχτες ακόμη και με πιο νέους παίχτες στην ενδεκάδα , οπότε η φιλοσοφία είναι η ίδια σε όλους και την εφαρμόζετε…

«Φυσικά, όλοι γνωρίζουμε τι να κάνουμε στο γήπεδο και ακόμα κι αν χάνουμε ή αν κερδίζουμε γνωρίζουμε τη νοοτροπία μας. Γνωρίζουμε τι ζητάει ακριβώς ο προπονητής από εμάς και πότε δεν αλλάζουμε τη νοοτροπία μας. Για αυτό είναι για μας εύκολο μερικές φορές να γυρίσουμε το παιχνίδι. Έχουμε προσανατολισμό».

Η Κύπρος δεν είναι Αυστρία σίγουρα, αλλά είναι μια πολύ καλή τοποθεσία για εσένα για να δουλέψεις και την ομάδα κατ επέκταση . Πως νιώθεις αυτές τις μέρες στη Κύπρο, πως κυλάει η προετοιμασία; 

«Φανταστικά! Βρισκόμαστε σε ένα εκπληκτικό ξενοδοχείο. Ο καιρός είναι υπέροχος και το φαγητό είναι τέλειο και όλα είναι όμορφα. Εξαιρετικές συνθήκες για την ομάδα.  Οπότε το απολαμβάνουμε και δεν είναι πρόβλημα για εμάς που μένουμε εδώ. Έχουμε πολλά κέρδη». 

Ο Βερμπιτς και ο Παλάσιος γύρισαν η ομάδα αρχίζει και γεμίζει ξανά. Νιώθεις ότι είστε πλήρως έτοιμοι για το ελληνικό κύπελλο και την ελληνική superleague, στην επιστροφή σας; 

«Φυσικά με αυτούς τους παίχτες έχουμε περισσότερη ποιότητα αλλά και όταν δεν αγωνίστηκαν, είχαμε βάθος,  έχουμε πολλούς ποιοτικούς παίχτες. Ακόμα και μετά τον τραυματισμό του Αϊτόρ και του Παλάσιος συνεχίσαμε τις νίκες. Οπότε έχουμε 18 με 20 ποιοτικούς παίχτες. Έτσι αν λείπει κάποιος έχουμε κάποιον άλλον εξίσου καλό  παίχτη να τον αντικαταστήσει».

Γνωρίζεις πως είναι η Λεωφόρος αλλά εδώ, σε κάθε γήπεδο που παίζεις είναι σαν την Λεωφόρο, τι έχεις να πεις για τους οπαδούς του Παναθηναϊκού στη Κύπρο;

«Είναι υπέροχοι. Δεν έχουν πολλές ομάδες στον κόσμο αυτή τη τύχη. Ακόμα κι αν παίζουμε σε άλλη χώρα είναι σαν να παίζουμε στην έδρα μας και είναι αυτό που μας δίνει ώθηση και την ενέργεια να ανατρέψουμε  το σκορ σε περίπτωση που βρισκόμαστε πίσω με 1-0 ή 2-0. Έχουμε την υποστήριξη των οπαδών μας και παίζουμε και για αυτούς».

Τι πιστεύεις για τον δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος, οι αντίπαλοι σας θα σας κυνηγήσουν περισσότερο, νιώθετε έτοιμοι να παραμείνετε πρωτοπόροι ως το τέλος.

«Ναι όλοι θα προσπαθήσουν να μας φτάσουν, το γνωρίζουμε αυτό. Αν με ρωτάς, αν νιώθουμε καλά στη πρώτη θέση, θα πρέπει να πηγαίνουμε παιχνίδι-παιχνίδι, νίκη με νίκη, να μη χάνουμε βαθμούς σε χαμηλής αξίας αγώνες και αυτό είναι! Οπότε πιστεύω έχουμε πολλές ελπίδες να παραμείνουμε πρώτοι!».