«Η Σεβίλλη έχει μεγάλο χρέος και πουλάει όλους τους ποδοσφαιριστές της»

Φερνάντο

«Η Σεβίλλη έχει μεγάλο χρέος και πουλάει όλους τους ποδοσφαιριστές της»

Κώστας Τσιακλής 19:50 - 30.06.2023

Σύμφωνα με ρεπορτάζ από την Ισπανία η Σεβίλλη αντιμετωπίζει σοβαρό οικονομικό πρόβλημα και προτίθεται να πουλήσει όλους τους ποδοσφαιριστές της.

Σε μεγάλους μπελάδες φαίνεται να έχει μπει η Σεβίλλη. Ρεπορτάζ στην Ισπανία κάνει λόγο πως η ομάδα της Ανδαλουσίας έχει χρέος ύψους 90 εκατομμυρίων ευρώ και έτσι η διοίκηση βγάζει στο «σφυρί» όλους τους ποδοσφαιριστές.

Η Σεβίλλη πριν από ένα μήνα έφτασε στην κατάκτηση του Europa League, βάζοντας έτσι τέλος σε μια δύσκολη χρονιά. Όλα έμοιαζαν να είναι ιδανικά με την ομάδα να επιστρέφει στο Champions League και να έχει τη δυνατότητα να εντάξει νέους ποδοσφαιριστές στο δυναμικό της.

Όλα αυτά μέχρι να έρθει μια είδηση «βόμβα» στο radio marca. Όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ, ο πρόεδρος της Σεβίλλης, Πέπε Κάστρο, ενημέρωσε σήμερα την αθλητική διοίκηση πως η ομάδα έχει χρέος ύψους 90 εκατομμυρίων ευρώ και έτσι θα βγάλει στο «σφυρί» όλους τους ποδοσφαιριστές.

Γίνεται λόγος πως από τους Ανδαλουσιανούς θα πρέπει να αποχωρήσουν πολλοί παίκτες και όχι 1-2 μεγάλα ονόματα προκειμένου να σβηστεί το χρέος, να ετοιμαστεί η Σεβίλλη της νέας σεζόν αλλά και να αποκτηθούν νέοι ποδοσφαιριστές.

Αυτοί που θα έχουν την περισσότερη ζήτηση (αν ισχύει αυτή η είδηση) θα είναι οι Γιουσέφ Εν Νεσίρι, Λούκας Οκάμπος και Μπόνο. Ο Μαροκινός επιθετικός πέτυχε 18 τέρματα φέτος σε όλες τις διοργανώσεις και βρίσκεται ήδη στο στόχαστρο όμαδων κυρίως του εξωτερικού.

Από την άλλη ο Οκάμπος είναι ένας καλός ποδοσφαιριστής και το συμβόλαιο του ολοκληρώνεται το 2024 και η πώληση του ίσως να είναι αναγκαία. Τέλος ο Μπόνο ήταν από τους πρωταγωνιστές του Μαρόκου στην πορεία των Αφρικανών προς τα ημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Ο Μόντσι αποχώρησε από τη θέση του αθλητικού διευθυντή πριν μερικές εβδομάδες και ανακοινώθηκε από την Άστον Βίλα λίγες μέρες αργότερα. Στη συνέχεια του σχετικού ρεπορτάζ αναφέρεται επίσης πως η οικονομική στενότητα της Σεβίλλης πιθανότατα ήταν και ο λόγος που αποχώρησε ο Μόντσι και αντικαταστάθηκε από τον Βίκτορ Όρτα.