Η Σέλτικ ακύρωσε τα διαρκείας των οπαδών που σήκωσαν σημαίες της Παλαιστίνης
i

©Printscreen

Η Σέλτικ ακύρωσε τα διαρκείας των οπαδών που σήκωσαν σημαίες της Παλαιστίνης

Δημήτρης Χούπης 22:11 - 31.10.2023

Η Σέλτικ έκανε γνωστή την ακύρωση των εισιτηρίων διαρκείας στους οργανωμένους που σήκωσαν τις σημαίες της Παλαιστίνης στα τελευταία παιχνίδια της ομάδας.

Ο πόλεμος μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς συνεχίζεται, αφήνοντας πίσω χιλιάδες νεκρούς, τραυματίες και αγνοούμενους. Αρκετός είναι ο κόσμος λοιπόν που έχει πάρει θέση για τις εχθροπραξίες στην περιοχή της Λωρίδας της Γάζας, αλλά και του Ισραήλ. Μέσα σε αυτούς είναι και οι οπαδοί της Σέλτικ, οι οποίοι είναι γνωστό ότι είναι υπέρ του Παλαιστινιακού λαού. 

Σχεδόν σε κάθε παιχνίδι μάλιστα σηκώνουν σημαίες της Παλαιστίνης. Έτσι έκαναν και τώρα. Ωστόσο στη συγκεκριμένη περίπτωση η διοίκηση της σκωτσέζικης ομάδας έδειξε τη δυσαρέσκειά της, απαγορεύοντας από τους οπαδούς να βγάλουν σημαίες στα παιχνίδια των «κελτών». 

Παρόλα αυτά εκείνοι τους αγνόησαν και στο παιχνίδι με την Ατλέτικο Μαδρίτης, οι οπαδοί της Σέλτικ γέμισαν το γήπεδο με σημαίες και κασκόλ της Παλαιστίνης, τραγουδώντας την ίδια ώρα το «You 'll Never Walk Alone». Για τον λόγο αυτό η διοίκηση των Σκωτσέζων αποφάσισαν να τιμωρήσουν όσους τους αγνόησαν, ανακοινώνοντας την ακύρωση των εισιτηρίων διαρκείας στους 200 περίπου φιλάθλους. 

«Thank you Celtic... love from Gaza»
REST OF THE WORLD

11:02 - 11.10.2023

«Thank you Celtic... love from Gaza»

Η «Πράσινη Ταξιαρχία» της Σέλτικ, έγινε διάσημη σε όλο τον πλανήτη όταν ανέμισαν παλαιστινιακές σημαίες στις κερκίδες, κατά την διάρκεια του παιχνιδιού της ομάδας τους με την ισραηλινή Χάποελ. Κι αυτή είναι η ιστορία πίσω από την «Aida Celtic».

Υπενθυμίζεται ότι το 2016 η Σέλτικ είχε αντιμετωπίσει τη Χάποελ Μπερ Σεβά για το Champions League, σε έναν αγώνα που οι «κέλτες» είχαν γνωρίσει την ήττα με 0-2. Σε αυτό το παιχνίδι μάλιστα οι οπαδοί της σκωτσέζικης ομάδας είχαν σηκώσει σημαίες της Παλαιστίνης, προκαλώντας τις αντιδράσεις των Ισραηλινών. Για την κίνηση αυτή των φιλάθλων η Σέλτικ είχε δεχθεί πρόστιμο 10.000 ευρώ από την UEFA.