Και επίσημα επιστροφή Ρότζερς στη Σέλτικ

Μπρένταν Ρότζερς

i

©PrtScr youtube

Και επίσημα επιστροφή Ρότζερς στη Σέλτικ

Κώστας Τσιακλής 14:44 - 19.06.2023

Ο Μπρένταν Ρότζερς επιστρέφει στη Σέλτικ μετά από τέσσερα χρόνια και θα είναι ο άνθρωπος που θα αντικαταστήσει τον Άγγελο Ποστέκογλου.

Ο Μπρένταν Ρότζερς είναι και επίσημα ο νέος προπονητής της Σέλτικ. Πρόκειται για ένα γνώριμο μέρος για τον Βορειοϊρλανδό αφού αυτή θα είναι η δεύτερη του θητεία στους «Κέλτες».

Η Σέλτικ περνά σε νέα εποχή. Μετά τη φυγή του Άγγελου Ποστέκογλου για χάρη της Τότεναμ, ο σκωτσέζικος σύλλογος μπήκε στη διαδικασία για εξεύρεση προπονητή. Τελικά αυτός είναι ένας παλιός γνώριμος αφού οι διοικούντες του συλλόγου επέλεξαν τον Μπρένταν Ρότζερς, ο οποίος υπέγραψε συμβόλαιο μέχρι το 2026. Μαζί του θα είναι επίσης μεταξύ άλλων ο Τζον Κένεντι και ο πρώην παίκτης της Λίβερπουλ, Χάρι Κίουελ.

Ο Ρότζερς παραχώρησε και τις πρώτες του δηλώσεις μετά την επιστροφή του και ανέφερε τα εξής: «Είμαι πολύ χαρούμενος που επιστρέφω στη Σέλτικ και είμαι πολύ ενθουσιασμένος με αυτή τη μεγάλη ευκαιρία. Όταν μου δόθηκε το προνόμιο να μου ζητηθεί να επιστρέψω στο σύλλογο, ήταν μια πολύ απλή απόφαση για εμένα και την οικογένειά μου.

Έχουμε απολαύσει μερικές υπέροχες στιγμές στη Σέλτικ στο παρελθόν και αυτός θα είναι ο στόχος μου ξανά, να προσφέρω καλό ποδόσφαιρο, να διασφαλίσουμε ότι έχουμε μια ομάδα που όλοι αγαπάμε να παρακολουθούμε και τελικά να φέρουμε περισσότερες επιτυχίες στους οπαδούς μας.

Ο Άγγελος έχει κάνει εξαιρετική δουλειά τα τελευταία δύο χρόνια και θα κάνω ό,τι μπορώ για να διατηρήσω τη δυναμική της Σέλτικ καθώς αντιμετωπίζουμε όλες τις εγχώριες και ευρωπαϊκές προκλήσεις μας.

Έχουμε μια εξαιρετικά εντυπωσιακή και ταλαντούχα ομάδα παικτών και προσωπικού στον σύλλογο, και ανυπομονώ να συναντηθώ με όλους και μετά να πάω κατευθείαν στη δουλειά. Ήθελα ο Τζον να είναι μαζί μου καθώς προχωράμε. Είναι ένας πολύ ταλαντούχος προπονητής, κάποιος που γνωρίζω καλά και σέβομαι και θα είναι πολύ σημαντικός για μένα και τους παίκτες μας.

Ο σύλλογος είναι σε φανταστική κατάσταση σε όλα τα επίπεδα και θα ήθελα να ευχαριστήσω το διοικητικό συμβούλιο για την εμπιστοσύνη του σε μένα για να πάω την ομάδα μπροστά. Θα συνεργαστούμε πολύ στενά καθώς προσπαθούμε να φέρουμε αυτή την επιτυχία στους υποστηρικτές μας. Ας πιασουμε δουλεια!»

Υπενθυμίζουμε ότι ο Ρότζερς ήταν προπονητής της Σέλτικ από τον Μάιο του 2016 μέχρι το Φεβρουάριο του 2019. Συνολικά ο 50χρονος είχε την ευθύνη της ομάδας σε 169 αναμετρήσεις και είχε απολογισμό 118 νίκες, 25 ισοπαλίες και 26 ήττες ενώ κατέκτησε δύο πρωταθλήματα, τρία κύπελλα και τρία σούπερ καπ (έκανε δύο φορές το νταμπλ).

Τη φετινή σεζόν ο Ρότζερς βρισκόταν στη Λέστερ και είχε ένα μεγάλο μερίδιο ευθύνης για τον υποβιβασμό των «αλεπούδων» και για αυτό άλλωστε αποχώρησε τον Απρίλιο. Ας μην ξεχνάμε όμως ότι οδήγησε την ομάδα σε δύο τίτλους και σε καλές πορείες στην Ευρώπη.