«Βάφτηκε» πράσινο το Old Firm - Θρίαμβος της Σέλτικ επί της Ρέιντζερς
i

©Photo by Stu Forster/Getty Images

«Βάφτηκε» πράσινο το Old Firm - Θρίαμβος της Σέλτικ επί της Ρέιντζερς

Δημήτρης Χούπης 16:35 - 30.12.2023

Η Σέλτικ «έβαψε» πράσινο το Old Firm καθώς επικράτησε της Ρέιντζερς με 2-1 για τη 21η αγωνιστική του σκωτσέζικου πρωταθλήματος.

Η Σέλτικ ήταν η μεγάλη νικήτρια του Old Firm αφού επικράτησε της Ρέιντζερς με 2-1 και ξέφυγε κι άλλο στη βαθμολογία. 

Το πρώτο ημίχρονο άνηκε στους «Κέλτες», οι οποίοι είχαν σημαντικές ευκαιρίες να ανοίξουν το σκορ. Στο 6ο μόλις λεπτό ο Φουρουχάσι μπήκε στην περιοχή έκανε το σουτ, αλλά ο Μπάτλαντ έδειξε τα αντανακλαστικά του και το έβγαλε.  Στο 23' η Σέλτικ έφτασε ξανά κοντά στο γκολ με τον Πάολο Μπερνάντο ο οποίος σούταρε από το ύψος της περιοχής, αλλά η μπάλα πέρασε λίγο έξω από το δεξί δοκάρι. 

Ο ίδιος άνοιξε το σκορ δύο λεπτά. Ο Πορτογάλος εκμεταλλεύτηκε το λάθος διώξιμο της άμυνας της Ρέιντζερς, μετά από κόρνερ και με ένα δυνατό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Ωστόσο στο 41' η Ρέιντζερς έφτασε κοντά στην ισοφάριση με τον ΜακΆουσλαντ ο οποίος βρέθηκε σε ευνοϊκό σημείο αλλά το σουτ που έκανε δεν ήταν καλό. 

Δύο λεπτά μετά την έναρξη του δευτέρου μέρους οι γηπεδούχοι έκαναν δύο τα τέρματά τους. Ο Φουρουχάσι με μία ωραία ενέργεια έκανε ένα δυνατό σουτ για το 2-0 της Σέλτικ. Στο 71ο λεπτό το έργο έγινε πιο εύκολο για τους «Κέλτες» αφού η Ρέιντζερς έμεινε με δέκα παίκτες λόγω της αποβολής του Μπαλογκούν. Στο 88' οι φιλοξενούμενοι μείωσαν με τον Ταβερνίερ που διαμόρφωσε το τελικό σκορ.