Επαναστατική αλλαγή στη διαιτησία της Ιταλίας!
i

©printscreen

Επαναστατική αλλαγή στη διαιτησία της Ιταλίας!

Κωνσταντίνος Ζήκος 19:52 - 23.08.2023 / Ανανεώθηκε: 20:02 - 23.08.2023

H αναμέτρηση της 2η αγωνιστικής της Serie A, μεταξύ Ελλάς Βερόνα και Ρόμα, αναμένεται να μείνει στην ιστορία, αφού πρόκειται να σπάσει ένα «ταμπού» του Ιταλικού ποδοσφαίρου, όσον αφορά τη διαιτησία και τα κριτήρια ορισμού του εκάστοτε διαιτητή.

Μια μεγάλη αλλαγή στα όσα γνωρίζαμε για την ιταλική Serie A, αναμένεται να συμβεί το Σάββατο 26/8, στο παιχνίδι μεταξύ Ελλάς Βερόνα και Ρόμα. Αυτό γιατί, θα είναι η πρώτη φορά στην ιστορία που ο διαιτητής που θα διευθύνει την αναμέτρηση, θα μένει ή θα προέρχεται από το ίδιο μέρος με μια εκ των δύο αγωνιζόμενων ομάδων. 

Στη συγκεκριμένη περίπτωση, ο Daniele Doveri θα είναι ο διαιτητής που θα γράψει ιστορία. Γεννημένος στην Φλωρεντία, αλλά κάτοικος της Ρώμης, θα γίνει ο πρώτος στη χώρα που θα σπάσει αυτό το «ταμπού» που κυριαρχούσε στην ιταλική διαιτησία. Πρόσφατα μάλιστα, ρωτήθηκε για το πως θα ένιωθε αν συνέβαινε κάποτε αυτό και απάντησε τα εξής:

«Θα χαιρόμουν. Aυτό θα ήταν ένα βήμα μπροστά από πολιτιστική άποψη για ολόκληρο το ποδοσφαιρικό κίνημα. Νομίζω ότι θα αναγνωρίσει την αξία του επαγγελματισμού των διαιτητών που είναι ήδη πολύ υψηλός. Επίσης δεν γίνεται εν έτει 2023, να υπάρχει διαχωρισμός βασιζόμενος στον τόπο καταγωγής ή διαμονής ενός διαιτητή.

Ο 45χρονος διαιτητής από την Βολτέρρα, είναι γνωστός και στο ελληνικό κοινό, αφού έχει διευθύνει τρείς αγώνες του ΠΑΟΚ, μεταξύ των οποίων, ένα ντέρμπι «δικεφάλων», μεταξύ ΠΑΟΚ και ΑΕΚ, αλλά και ντέρμπι της Θεσσαλονίκης απέναντι στον Άρη. Πιο συγκεκριμένα, σφύριξε στον ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, όπου οι Θεσσαλονικείς κέρδισαν με σκορ 2-1 στην Τούμπα, αλλά και στην εκτός έδρας νίκη του ΠΑΟΚ στο «Κλεάνθης Βικελίδης» με 2-1 το 2018. Η τρίτη αναμέτρηση που βρέθηκε στον δρόμο των ασπρόμαυρων, ήταν ο αγώνας για τα προκριματικά του Champions League, απέναντι στη Μπεσίκτας. Ακόμα μια νίκη για τον δικέφαλο του βορρά, με σκορ 3-1.